Artikel top billede

To gamle danske it-fjender går sammen om fælles aftale

Trods gamle stridigheder er det lykkedes for fagforbundene HK/Privat og Prosa at indgå fælles aftaler hos it-gigant med flere afdelinger i hele landet. Nu taler fagforbundene om flere lignende aftaler i it-branchen.

It-fagforeningerne Prosa og HK har aldrig rigtig været kammerater med hinanden.

Forholdet mellem de to organisationer blev da heller ikke ligefrem bedre, da Prosa for tre år siden tabte en længe overenskomst-fejde mod it-selskabet CSC, hvorefter HK stod klar til at samle CSC-medarbejderne op med en ny overenskomst.

Men nu går Prosa og HK/Privat sammen med fagforbundene IDA, Djøf og Dansk Magisterforening om en treårig fælles overenskomst for 750 funktionærer hos CGI (tidligere Logica), som indtil nu har haft en overenskomst alene med HK.

Aftalen betyder blandt andet, at kvinder hos CGI får forlænget deres barselsperiode fra 14 uger med fuld løn til 20 uger med fuld løn, men mændene kan se frem til en forlængelse fra to til fire uger med løn under barsel.

Samtidig får CGI tillidsrepræsentanter på alle virksomhedens lokationer i Ballerup, Nørresundby, Herning, Kolding og Aarhus, hvilket CGI-medarbejderne ikke har haft før.

Fagforeningerne oplyser i en pressemeddelelse, at ud over bedre barselsmuligheder og repræsentation kan CGI-medarbejderne med overenskomsten se frem til en fritvalgskonto, som de kan bruge til virksomhedsaktier, feriefridage og pension.

Forventer flere it-aftaler

Hos it-selskabet CGI er der glæde at spore over den nye overenskomst.

Især hæfter CGI Danmarks direktør, Martin Petersen, sig ved, at der nu kun er én overenskomst frem for et kludetæpper af aftaler med de forskellige fagforbund.

"Processen har været yderst positiv, og de involverede organisationer skal alle have ros for en meget konstruktiv dialog," udtaler Martin Petersen i pressemeddelelsen.

Med rygstødet hos CGI har fagforeningerne samtidig fået blod på tanden om mere samarbejde i fremtiden.

"Sammen med de andre organisationer vil vi nu arbejde for at få flere overenskomster som denne i it-branchen," forklarer formanden for HK/Privat, Simon Tøgern, i den fælles pressemeddelelse fra Prosa og HK/Privat.

Fagforeningerne holder i dag klokken 17 pressemøde om deres fælles fodslag hos CGI.

Læs også: 
Fagforbund: Derfor er 2.500 danske it-folk fyret
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere