To gamle danske it-fjender går sammen om fælles aftale

Trods gamle stridigheder er det lykkedes for fagforbundene HK/Privat og Prosa at indgå fælles aftaler hos it-gigant med flere afdelinger i hele landet. Nu taler fagforbundene om flere lignende aftaler i it-branchen.

It-fagforeningerne Prosa og HK har aldrig rigtig været kammerater med hinanden.

Forholdet mellem de to organisationer blev da heller ikke ligefrem bedre, da Prosa for tre år siden tabte en længe overenskomst-fejde mod it-selskabet CSC, hvorefter HK stod klar til at samle CSC-medarbejderne op med en ny overenskomst.

Men nu går Prosa og HK/Privat sammen med fagforbundene IDA, Djøf og Dansk Magisterforening om en treårig fælles overenskomst for 750 funktionærer hos CGI (tidligere Logica), som indtil nu har haft en overenskomst alene med HK.

Aftalen betyder blandt andet, at kvinder hos CGI får forlænget deres barselsperiode fra 14 uger med fuld løn til 20 uger med fuld løn, men mændene kan se frem til en forlængelse fra to til fire uger med løn under barsel.

Samtidig får CGI tillidsrepræsentanter på alle virksomhedens lokationer i Ballerup, Nørresundby, Herning, Kolding og Aarhus, hvilket CGI-medarbejderne ikke har haft før.

Fagforeningerne oplyser i en pressemeddelelse, at ud over bedre barselsmuligheder og repræsentation kan CGI-medarbejderne med overenskomsten se frem til en fritvalgskonto, som de kan bruge til virksomhedsaktier, feriefridage og pension.

Forventer flere it-aftaler
Hos it-selskabet CGI er der glæde at spore over den nye overenskomst.

Især hæfter CGI Danmarks direktør, Martin Petersen, sig ved, at der nu kun er én overenskomst frem for et kludetæpper af aftaler med de forskellige fagforbund.

"Processen har været yderst positiv, og de involverede organisationer skal alle have ros for en meget konstruktiv dialog," udtaler Martin Petersen i pressemeddelelsen.

Med rygstødet hos CGI har fagforeningerne samtidig fået blod på tanden om mere samarbejde i fremtiden.

"Sammen med de andre organisationer vil vi nu arbejde for at få flere overenskomster som denne i it-branchen," forklarer formanden for HK/Privat, Simon Tøgern, i den fælles pressemeddelelse fra Prosa og HK/Privat.

Fagforeningerne holder i dag klokken 17 pressemøde om deres fælles fodslag hos CGI.

Læs også: 
Fagforbund: Derfor er 2.500 danske it-folk fyret
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.