Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Kæmpefusion: Gigantisk dansk fiberselskab ser dagens lys

To af Danmarks store fiberselskaber fusionerer. Ud kommer et kæmpeselskab med 70.000 danske fiberkunder.

Danmarks største selskab inden for fiberbredbånd ser dagens lys, når østjyske NRGi og vest-sjællandske Seas-NVE i dag fusionerer, skriver Børsen.

Det nye sammenlagt selskab kommer til at hedde Fibia. Det får adresse i Seas-NVE's nuværende hovedkvarter i Svinninge på Sjælland.

NRGi skyder fibernet for en milliard kroner i det nye selskab, mens Seas-NVE skyder fibernet for to milliarder kroner ind.

SEAS-NVE kommer til at eje 65,5 procent af aktierne i første omgang, men parterne er åbne for flere fusioner.

"Vi byder andre velkommen i fusionen, og det er mit klare mål, at vi er en håndfuld selskaber i Fibia inden for et år. Allerede nu har vi samtaler med andre selskaber," siger Jesper Hjulmand, administrerende direktør i Seas-NVE og kommende bestyrelsesformand i Fibia.

Ifølge parterne, der har forhandlet om fusionen i et år, er det klare mål at reducere omkostningerne, hæve indtjeningen samt at skabe ny vækst.

Stort selskab

Med sammenlægningen af de to selskabers fiberforretning opstår et fiberselskab med 70.000 kunder, 260 ansatte samt en årlig omsætning på omkring 300 millioner kroner, skriver Børsen.

Energibranchens fiber-eventyr har gennem årene kostet dem dyrt.

Både Seas-NVE og NRGi har tidligere nedskrevet deres fiber-investeringer med meget store beløb og altså dermed vinket farvel til store dele af deres milliard-investeringer.

Det kan du læse mere om her: Elselskaber taber milliarder på fiber.

En af hovedkonkurrenterne bliver nu TDC.

Her siger topchef Carsten Dilling til Børsen, at en konsolidering af de to selskabers fiber-netværk bør kunne føre til en bedre udnyttelse af netværket.

På den anden side får man 'ikke nødvendigvis noget ud af, at to syge går i seng sammen," siger han til avisen.

Også andre har tidligere rumlet med planer om at konsolidere sig på det danske fibermarked.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere