Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Kæmpefusion: Gigantisk dansk fiberselskab ser dagens lys

To af Danmarks store fiberselskaber fusionerer. Ud kommer et kæmpeselskab med 70.000 danske fiberkunder.

Danmarks største selskab inden for fiberbredbånd ser dagens lys, når østjyske NRGi og vest-sjællandske Seas-NVE i dag fusionerer, skriver Børsen.

Det nye sammenlagt selskab kommer til at hedde Fibia. Det får adresse i Seas-NVE's nuværende hovedkvarter i Svinninge på Sjælland.

NRGi skyder fibernet for en milliard kroner i det nye selskab, mens Seas-NVE skyder fibernet for to milliarder kroner ind.

SEAS-NVE kommer til at eje 65,5 procent af aktierne i første omgang, men parterne er åbne for flere fusioner.

"Vi byder andre velkommen i fusionen, og det er mit klare mål, at vi er en håndfuld selskaber i Fibia inden for et år. Allerede nu har vi samtaler med andre selskaber," siger Jesper Hjulmand, administrerende direktør i Seas-NVE og kommende bestyrelsesformand i Fibia.

Ifølge parterne, der har forhandlet om fusionen i et år, er det klare mål at reducere omkostningerne, hæve indtjeningen samt at skabe ny vækst.

Stort selskab

Med sammenlægningen af de to selskabers fiberforretning opstår et fiberselskab med 70.000 kunder, 260 ansatte samt en årlig omsætning på omkring 300 millioner kroner, skriver Børsen.

Energibranchens fiber-eventyr har gennem årene kostet dem dyrt.

Både Seas-NVE og NRGi har tidligere nedskrevet deres fiber-investeringer med meget store beløb og altså dermed vinket farvel til store dele af deres milliard-investeringer.

Det kan du læse mere om her: Elselskaber taber milliarder på fiber.

En af hovedkonkurrenterne bliver nu TDC.

Her siger topchef Carsten Dilling til Børsen, at en konsolidering af de to selskabers fiber-netværk bør kunne føre til en bedre udnyttelse af netværket.

På den anden side får man 'ikke nødvendigvis noget ud af, at to syge går i seng sammen," siger han til avisen.

Også andre har tidligere rumlet med planer om at konsolidere sig på det danske fibermarked.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.