Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Kæmpefusion: Gigantisk dansk fiberselskab ser dagens lys

To af Danmarks store fiberselskaber fusionerer. Ud kommer et kæmpeselskab med 70.000 danske fiberkunder.

Danmarks største selskab inden for fiberbredbånd ser dagens lys, når østjyske NRGi og vest-sjællandske Seas-NVE i dag fusionerer, skriver Børsen.

Det nye sammenlagt selskab kommer til at hedde Fibia. Det får adresse i Seas-NVE's nuværende hovedkvarter i Svinninge på Sjælland.

NRGi skyder fibernet for en milliard kroner i det nye selskab, mens Seas-NVE skyder fibernet for to milliarder kroner ind.

SEAS-NVE kommer til at eje 65,5 procent af aktierne i første omgang, men parterne er åbne for flere fusioner.

"Vi byder andre velkommen i fusionen, og det er mit klare mål, at vi er en håndfuld selskaber i Fibia inden for et år. Allerede nu har vi samtaler med andre selskaber," siger Jesper Hjulmand, administrerende direktør i Seas-NVE og kommende bestyrelsesformand i Fibia.

Ifølge parterne, der har forhandlet om fusionen i et år, er det klare mål at reducere omkostningerne, hæve indtjeningen samt at skabe ny vækst.

Stort selskab

Med sammenlægningen af de to selskabers fiberforretning opstår et fiberselskab med 70.000 kunder, 260 ansatte samt en årlig omsætning på omkring 300 millioner kroner, skriver Børsen.

Energibranchens fiber-eventyr har gennem årene kostet dem dyrt.

Både Seas-NVE og NRGi har tidligere nedskrevet deres fiber-investeringer med meget store beløb og altså dermed vinket farvel til store dele af deres milliard-investeringer.

Det kan du læse mere om her: Elselskaber taber milliarder på fiber.

En af hovedkonkurrenterne bliver nu TDC.

Her siger topchef Carsten Dilling til Børsen, at en konsolidering af de to selskabers fiber-netværk bør kunne føre til en bedre udnyttelse af netværket.

På den anden side får man 'ikke nødvendigvis noget ud af, at to syge går i seng sammen," siger han til avisen.

Også andre har tidligere rumlet med planer om at konsolidere sig på det danske fibermarked.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere