Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Her er de nye Android-smartwatches - så fede er de

Sammen med det nye Android Wear OS lancerer en række smartwatch-producenter splinternye smartwatches. Se de første indtryk af dem her.

Google har i forbindelse med sin store Google I/O-konference løftet sløret for tre helt nye smartwatches fra Motorola og Samsung.

Smartwatch-urene har længe hørt til blandt de nye produkttyper inden for de såkaldte 'wearables,' som der er størst forventninger til.

Du kan læse mere om smartwatch-bølgen her: De fedeste smartphone-ure til din sommerferie

Det helt store gennembrud lader dog fortsat vente på sig.

Men det kan Googles betydelige muskler måske være med til at ændre på med de spritnye Android-baserede smartwatch-ure, ligesom Apple regnes for at være på trapperne med et iWatch: Apple klar til at sende millioner af iWatches på gaden

Tidligere har crowdsourcing-projektet Pebble været langt fremme med et smartwatch, som Computerworld har testet: Test: Lækkert Pebble Steel smartwatch lader dig købe et glimt af fremtiden

Ingen home screen

Ideen med de Android-baserede smartwatch-ure er, at de skal fungere som modtager-enhed for små aktuelle informations-bidder, som brugeren har brug for.

Det kan eksempelvis være kalender-beskeder, hvor man befinder sig, vejrudsigt, beskeder og lignende.

Googles nye Android Wear OS har således ikke nogen traditionel 'home screen,' som vi finder det på en smartphone eller en tablet-computer.

I stedet sørger det for, at beskeder og Google Now-alerts bliver præsenteret på de små ures skærme i en form, der passer til den lille størrelse.

Urene kan styres med tale, så man ved at tale til uret kan få det til at fremvise sms'er, vejrudsigten eller kalenderens næste posteringer og lignende.

Moto 360 fra Motorola

Motorola har gået så grueligt meget igennem, indtil det amerikanske mobil-ikon i 2011 blev opkøbt af Google.

Det nye Android-baserede smartwatch Moto 360 er et af resultaterne af opkøbet.

Det har en rund skærm på 1,8 tommer, der går helt ud til kanten af skiven.

Motorola har forsøgt at gøre uret både let og indbydende at kigge på - ikke mindst for kvinder - i en tid, hvor mange smartwatch-producenter endnu ikke for alvor er begyndt at fokusere på æstetik og design, men mere på funktionalitet.

Gear Live fra Samsung

Samsungs Gear Live minder meget om Samsungs tidligere Tizen-baserede Gear-ur.

Vægten er meget lav, og de første meldinger lyder, at uret føles meget let på armen - nærmest som et FitBit-armbånd.

G Watch fra LG

Der er ikke blevet gjort så meget ud af udseendet, når det gælder LG's G Watch, som mest af alt minder om to stykker metal, der er klasket oven på hinanden.

Uret er som de øvrige lille og let. Det vejer blot 63 gram og er en centimeter tykt. Batteritiden er 36 timer.

Læs også: Galleri: Her er Googles nyheder - på vej til dig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.