Artikel top billede

Her er de nye Android-smartwatches - så fede er de

Sammen med det nye Android Wear OS lancerer en række smartwatch-producenter splinternye smartwatches. Se de første indtryk af dem her.

Google har i forbindelse med sin store Google I/O-konference løftet sløret for tre helt nye smartwatches fra Motorola og Samsung.

Smartwatch-urene har længe hørt til blandt de nye produkttyper inden for de såkaldte 'wearables,' som der er størst forventninger til.

Du kan læse mere om smartwatch-bølgen her: De fedeste smartphone-ure til din sommerferie

Det helt store gennembrud lader dog fortsat vente på sig.

Men det kan Googles betydelige muskler måske være med til at ændre på med de spritnye Android-baserede smartwatch-ure, ligesom Apple regnes for at være på trapperne med et iWatch: Apple klar til at sende millioner af iWatches på gaden

Tidligere har crowdsourcing-projektet Pebble været langt fremme med et smartwatch, som Computerworld har testet: Test: Lækkert Pebble Steel smartwatch lader dig købe et glimt af fremtiden

Ingen home screen

Ideen med de Android-baserede smartwatch-ure er, at de skal fungere som modtager-enhed for små aktuelle informations-bidder, som brugeren har brug for.

Det kan eksempelvis være kalender-beskeder, hvor man befinder sig, vejrudsigt, beskeder og lignende.

Googles nye Android Wear OS har således ikke nogen traditionel 'home screen,' som vi finder det på en smartphone eller en tablet-computer.

I stedet sørger det for, at beskeder og Google Now-alerts bliver præsenteret på de små ures skærme i en form, der passer til den lille størrelse.

Urene kan styres med tale, så man ved at tale til uret kan få det til at fremvise sms'er, vejrudsigten eller kalenderens næste posteringer og lignende.

Moto 360 fra Motorola

Motorola har gået så grueligt meget igennem, indtil det amerikanske mobil-ikon i 2011 blev opkøbt af Google.

Det nye Android-baserede smartwatch Moto 360 er et af resultaterne af opkøbet.

Det har en rund skærm på 1,8 tommer, der går helt ud til kanten af skiven.

Motorola har forsøgt at gøre uret både let og indbydende at kigge på - ikke mindst for kvinder - i en tid, hvor mange smartwatch-producenter endnu ikke for alvor er begyndt at fokusere på æstetik og design, men mere på funktionalitet.

Gear Live fra Samsung

Samsungs Gear Live minder meget om Samsungs tidligere Tizen-baserede Gear-ur.

Vægten er meget lav, og de første meldinger lyder, at uret føles meget let på armen - nærmest som et FitBit-armbånd.

G Watch fra LG

Der er ikke blevet gjort så meget ud af udseendet, når det gælder LG's G Watch, som mest af alt minder om to stykker metal, der er klasket oven på hinanden.

Uret er som de øvrige lille og let. Det vejer blot 63 gram og er en centimeter tykt. Batteritiden er 36 timer.

Læs også: Galleri: Her er Googles nyheder - på vej til dig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere