Artikel top billede

Ny Skype bindes sammen med Microsofts genistreg

Den nye version af Skype kobles sammen med den største og mest spektakulære nyhed i Windows Phone 8.1. Du får adgang til en personlig assistent.

Skype er netop kommet i nye versioner.

Den, der er rettet mod Windows Phone 8.1, byder på en ekstra overraskelse i form af den digitale assistent, som Microsoft har døbt Cortana.

Det er ikke mindst på grund af netop Cortana, at springet fra Windows Phone 8 til Windows Phone 8.1 bliver stort.

Microsoft har nemlig indbygget en digital, stemmestyret og personlig assistent, som er integreret meget dybt i operativsystemet.

Den første fremvisning af assistenten, som Computerworld var vidne til på Microsoft Build i april, var ganske imponerende.

Specielt overrasker den måde, hvorpå Microsoft har forbundet personlige oplysninger, kontakter, apps og data til en talende enhed.

Assistenten læser dine mails

Ideen er at samle informationer om brugeren og benytte dem som grundlag til at gøre assistenten mere og mere intelligent.

Det gør man gennem at samle data om den daglige brug af telefonen, men også ved at give adgang til indhold i dine mails og dokumenter.

Sidst men ikke mindst kobles assistenten sammen med søgemaskinen Bing for at hente nye informationer fra nettet.

På den måde opbygger Cortana både et detaljeret billede af brugeren og har mulighed for at hente eksterne guldkorn fra nettet.

Så helt praktisk kan man sige til sin telefon, at den skal oprette en aftale i kalenderen på lørdag klokken ti eller bede om et svar på, hvor mange kalorier der er i en banan.

Disse funktioner kan nu også anvendes i Skype, hvor du eksempelvis kan sige til programmet, at det skal ringe til en af dine kontakter.

Den nye version af Skype kan hentes i Windows Store. Det er kun versionen til Windows 8.1, der understøtter Cortana.

Om Cortana kommer i en dansksproget udgave er tvivlsomt.

Lukker for gamle versioner

Microsoft lukker i øvrigt for de ældre versioner af Skype. Det kan du læse mere om her.

En anden funktion i Skype skal sørge for, at du kan kommunikere på arabisk, kinesisk eller spansk, uden at du kan tale et eneste ord af de fremmede sprog.

Chat-programmet skal simultantolke dine samtaler.

Læs også:
Officielt: Microsoft køber Skype for gigant-beløb

Skype indfører Star Trek-teknologi: Sådan kan du tale kinesisk

Her er business-funktionerne i Windows Phone 8.1
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere