Artikel top billede

Google trækker stikket til kontor-apps: Quickoffice er snart fortid

Kontorpakken Quickoffice til smartphones og tablets får nu dødsstødet af Google, der købte Quickoffice for blot to år siden. Få forklaringen her.

Mobil-kontorpakken Quickoffice er snart fortid. Ejeren, Google, har nemlig valgt at droppe softwaren.

Google købte Quickoffice i 2012 og forklarede dengang, at Quickoffice har "præsteret at sikre gnidningsløs interoperabilitet mellem populære fil-formater."
 
"... og vi vil arbejde på at bringe deres kraftfulde teknologi ind i vores apps-produktsuite," lød det også i sommeren 2012. 

Sidste efterår valgte Google at gøre mobil-kontorpakken helt gratis og at integrere applikationerne med Google Drive, så man kunne gemme filer og tilgå dem der direkte fra Quickoffice.

Quickoffice blev for år tilbage kendt for at være en af de mobil-kontorpakker, der havde den bedste understøttelse af dokumenter oprettet i Microsofts Office.

I de senere år har Microsoft dog for alvor satset på at levere mobile udgaver af Office-pakken, så en del af behovet for software som Quickoffice er i dag forsvundet.

Samtidig er Apple begyndt at give sin iWork-kontorpakke med Pages, Numbers og Keynote gratis væk til nye iOS-brugere.

Derfor droppes Quickoffice

At Google dropper Quickoffice, skyldes dog ikke, at selskabet har opgivet kampen imod Microsoft og Apples kontorpakker på de mobile platforme, snarere at Google går all-in med Google Docs.

I et kort blogindlæg skriver Google om beslutningen om at droppe Quickoffice:

"Med integreringen af Quickoffice i Google Dokument, Regneark og Præsentation-apps, vil Quickoffice-app'en blive fjernet fra Google Play og App Store i de kommende uger."

"Eksisterende brugere kan fortsætte med at anvende app'en, men der vil ikke blive tilføjet nogen nye funktioner, og nye brugere vil ikke kunne installere app'en," lyder det videre fra Google.

Læs også:

Google trækker nyt våben med gratis kontorpakke

Google køber op: Satser på kontor-apps til din mobil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere