Artikel top billede

Google trækker stikket til kontor-apps: Quickoffice er snart fortid

Kontorpakken Quickoffice til smartphones og tablets får nu dødsstødet af Google, der købte Quickoffice for blot to år siden. Få forklaringen her.

Mobil-kontorpakken Quickoffice er snart fortid. Ejeren, Google, har nemlig valgt at droppe softwaren.

Google købte Quickoffice i 2012 og forklarede dengang, at Quickoffice har "præsteret at sikre gnidningsløs interoperabilitet mellem populære fil-formater."
 
"... og vi vil arbejde på at bringe deres kraftfulde teknologi ind i vores apps-produktsuite," lød det også i sommeren 2012. 

Sidste efterår valgte Google at gøre mobil-kontorpakken helt gratis og at integrere applikationerne med Google Drive, så man kunne gemme filer og tilgå dem der direkte fra Quickoffice.

Quickoffice blev for år tilbage kendt for at være en af de mobil-kontorpakker, der havde den bedste understøttelse af dokumenter oprettet i Microsofts Office.

I de senere år har Microsoft dog for alvor satset på at levere mobile udgaver af Office-pakken, så en del af behovet for software som Quickoffice er i dag forsvundet.

Samtidig er Apple begyndt at give sin iWork-kontorpakke med Pages, Numbers og Keynote gratis væk til nye iOS-brugere.

Derfor droppes Quickoffice

At Google dropper Quickoffice, skyldes dog ikke, at selskabet har opgivet kampen imod Microsoft og Apples kontorpakker på de mobile platforme, snarere at Google går all-in med Google Docs.

I et kort blogindlæg skriver Google om beslutningen om at droppe Quickoffice:

"Med integreringen af Quickoffice i Google Dokument, Regneark og Præsentation-apps, vil Quickoffice-app'en blive fjernet fra Google Play og App Store i de kommende uger."

"Eksisterende brugere kan fortsætte med at anvende app'en, men der vil ikke blive tilføjet nogen nye funktioner, og nye brugere vil ikke kunne installere app'en," lyder det videre fra Google.

Læs også:

Google trækker nyt våben med gratis kontorpakke

Google køber op: Satser på kontor-apps til din mobil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud
Cloud skal fylde en større del af forretningen hos Oracle Danmark. Ny landechef Marc Jardorf har som hovedprioritet at sikre, at flest mulige kunder kommer med over på den cloud-udrulning, der har præget den amerikanske it-gigant de senere år. " Vi har alle produkterne nu," siger han til Computerworld. Se hans plan her.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Performer jeres nuværende IT-setup også fra Kina og andre kontinenter?
Sådan optimerer og sikre du din performance. Læs mere her og hør, hvordan du reelt bliver i stand til at optimere dine globale IT-operationer.