Artikel top billede

Pas på: Det koster kassen at forstyrre en programmør

At forstyrre en it-medarbejder med hovedet dybt begravet i en kompleks problemstilling kan blive en endog meget dyr affære for din virksomhed. Læs forklaringen her.

En gammel vending hedder: Tid er penge.

Hvis det udsagn står til troende, kan det blive ganske dyrt at kaste alt for mange arbejdsopgaver i hovedet på en programmør.

Det skyldes, at en programmør ifølge et forsøg skal bruge 10 til 15 minutter til at komme i gang med problemløsningen og kodningen igen, hvis vedkommende er blevet forstyrret, mens han/hun sad med tankerne langt nede i et konkret problem.

Da mange tekniske personer ikke har den luksus, at de kun sidder med én opgave af gangen, kan en gennemsnitsudvikler blive udsat for mange forstyrrelser i løbet af en dag.

Samlet vil det altså løbe op i mange daglige ekstraregninger for at komme tilbage i problemløser-tilstand og få noget fra hånden.

Det skriver Computerworlds svenske søstermagasin, Computer Sweden.

90 procent tager en slapper

Statistikken i Computer Swedens artikel er baseret på halvgamle tal fra Ninlabs Research, der undersøgte problemstillingen med programmører og forstyrrelser tilbage i januar 2013.

Her er der testet 10.000 programmeringssessioner med 86 programmører, der har brugt Visual Studio og Eclipse, samt spørgeskemaer med 414 programmører.

Undersøgelsen viste, at ud over det famøse kvarter fra forstyrrelse til at komme tilbage til problemløsning, var det kun én ud af 10 programmører, som vendte tilbage til arbejdet inden for det første minut.

Det vil sige, at omkring 90 procent af de forstyrrede programmører lige nappede en overspringshandling i forbindelse med forstyrrelsen.

Svarer til at ryge en joint

At det tager 10 minutter eller et kvarter at komme tilbage i 'flow' er ifølge den danske erhvervspsykolog Majken Matzau endda billigt sluppet.

Hun har tidligere påpeget over for Computerworld, at det tager op mod dobbelt så lang tid, før man er effektiv igen ovenpå en forstyrrelse.

"En afbrydelse er ekstremt skadelig for din koncentrationsevne. Det tager 20 minutter at nå det samme koncentrationsniveau igen, hvis du bliver afbrudt, fordi du eksempelvis skal læse en mail," har Majken Matzau udtalt.

Hun fortalte også, at undersøgelser har vist, at mange forstyrrelser i løbet af en dag samlet forringer koncentrationsevnen lige så meget, som hvis en person røg en daglig hash-joint.

Det kan du læse mere om her.

Læs også: 

Fire gode råd: Slip for forstyrrelser på din telefon

Mål dig selv: Ny app kan holde styr på dit kaffebrug og forbedre din søvn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere