Artikel top billede

Pas på: Det koster kassen at forstyrre en programmør

At forstyrre en it-medarbejder med hovedet dybt begravet i en kompleks problemstilling kan blive en endog meget dyr affære for din virksomhed. Læs forklaringen her.

En gammel vending hedder: Tid er penge.

Hvis det udsagn står til troende, kan det blive ganske dyrt at kaste alt for mange arbejdsopgaver i hovedet på en programmør.

Det skyldes, at en programmør ifølge et forsøg skal bruge 10 til 15 minutter til at komme i gang med problemløsningen og kodningen igen, hvis vedkommende er blevet forstyrret, mens han/hun sad med tankerne langt nede i et konkret problem.

Da mange tekniske personer ikke har den luksus, at de kun sidder med én opgave af gangen, kan en gennemsnitsudvikler blive udsat for mange forstyrrelser i løbet af en dag.

Samlet vil det altså løbe op i mange daglige ekstraregninger for at komme tilbage i problemløser-tilstand og få noget fra hånden.

Det skriver Computerworlds svenske søstermagasin, Computer Sweden.

90 procent tager en slapper

Statistikken i Computer Swedens artikel er baseret på halvgamle tal fra Ninlabs Research, der undersøgte problemstillingen med programmører og forstyrrelser tilbage i januar 2013.

Her er der testet 10.000 programmeringssessioner med 86 programmører, der har brugt Visual Studio og Eclipse, samt spørgeskemaer med 414 programmører.

Undersøgelsen viste, at ud over det famøse kvarter fra forstyrrelse til at komme tilbage til problemløsning, var det kun én ud af 10 programmører, som vendte tilbage til arbejdet inden for det første minut.

Det vil sige, at omkring 90 procent af de forstyrrede programmører lige nappede en overspringshandling i forbindelse med forstyrrelsen.

Svarer til at ryge en joint

At det tager 10 minutter eller et kvarter at komme tilbage i 'flow' er ifølge den danske erhvervspsykolog Majken Matzau endda billigt sluppet.

Hun har tidligere påpeget over for Computerworld, at det tager op mod dobbelt så lang tid, før man er effektiv igen ovenpå en forstyrrelse.

"En afbrydelse er ekstremt skadelig for din koncentrationsevne. Det tager 20 minutter at nå det samme koncentrationsniveau igen, hvis du bliver afbrudt, fordi du eksempelvis skal læse en mail," har Majken Matzau udtalt.

Hun fortalte også, at undersøgelser har vist, at mange forstyrrelser i løbet af en dag samlet forringer koncentrationsevnen lige så meget, som hvis en person røg en daglig hash-joint.

Det kan du læse mere om her.

Læs også: 

Fire gode råd: Slip for forstyrrelser på din telefon

Mål dig selv: Ny app kan holde styr på dit kaffebrug og forbedre din søvn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere