Pas på: Det koster kassen at forstyrre en programmør

At forstyrre en it-medarbejder med hovedet dybt begravet i en kompleks problemstilling kan blive en endog meget dyr affære for din virksomhed. Læs forklaringen her.

En gammel vending hedder: Tid er penge.

Hvis det udsagn står til troende, kan det blive ganske dyrt at kaste alt for mange arbejdsopgaver i hovedet på en programmør.

Det skyldes, at en programmør ifølge et forsøg skal bruge 10 til 15 minutter til at komme i gang med problemløsningen og kodningen igen, hvis vedkommende er blevet forstyrret, mens han/hun sad med tankerne langt nede i et konkret problem.

Da mange tekniske personer ikke har den luksus, at de kun sidder med én opgave af gangen, kan en gennemsnitsudvikler blive udsat for mange forstyrrelser i løbet af en dag.

Samlet vil det altså løbe op i mange daglige ekstraregninger for at komme tilbage i problemløser-tilstand og få noget fra hånden.

Det skriver Computerworlds svenske søstermagasin, Computer Sweden.

90 procent tager en slapper
Statistikken i Computer Swedens artikel er baseret på halvgamle tal fra Ninlabs Research, der undersøgte problemstillingen med programmører og forstyrrelser tilbage i januar 2013.

Her er der testet 10.000 programmeringssessioner med 86 programmører, der har brugt Visual Studio og Eclipse, samt spørgeskemaer med 414 programmører.

Undersøgelsen viste, at ud over det famøse kvarter fra forstyrrelse til at komme tilbage til problemløsning, var det kun én ud af 10 programmører, som vendte tilbage til arbejdet inden for det første minut.

Det vil sige, at omkring 90 procent af de forstyrrede programmører lige nappede en overspringshandling i forbindelse med forstyrrelsen.

Svarer til at ryge en joint
At det tager 10 minutter eller et kvarter at komme tilbage i 'flow' er ifølge den danske erhvervspsykolog Majken Matzau endda billigt sluppet.

Hun har tidligere påpeget over for Computerworld, at det tager op mod dobbelt så lang tid, før man er effektiv igen ovenpå en forstyrrelse.

"En afbrydelse er ekstremt skadelig for din koncentrationsevne. Det tager 20 minutter at nå det samme koncentrationsniveau igen, hvis du bliver afbrudt, fordi du eksempelvis skal læse en mail," har Majken Matzau udtalt.

Hun fortalte også, at undersøgelser har vist, at mange forstyrrelser i løbet af en dag samlet forringer koncentrationsevnen lige så meget, som hvis en person røg en daglig hash-joint.

Det kan du læse mere om her.

Læs også: 

Fire gode råd: Slip for forstyrrelser på din telefon

Mål dig selv: Ny app kan holde styr på dit kaffebrug og forbedre din søvn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Vi prøver klodens letteste kontor-laptop: Med HP Probook 635 Aero G7 har du ingen undskyldninger
Test HP's nyeste kontor-kreation er klodens letteste kontor-maskine - på papiret. Når arbejdsdagen er ovre, er det dog ikke maskinens fluevægt, der vækker mest glæde.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.