Pas på: Det koster kassen at forstyrre en programmør

At forstyrre en it-medarbejder med hovedet dybt begravet i en kompleks problemstilling kan blive en endog meget dyr affære for din virksomhed. Læs forklaringen her.

En gammel vending hedder: Tid er penge.

Hvis det udsagn står til troende, kan det blive ganske dyrt at kaste alt for mange arbejdsopgaver i hovedet på en programmør.

Det skyldes, at en programmør ifølge et forsøg skal bruge 10 til 15 minutter til at komme i gang med problemløsningen og kodningen igen, hvis vedkommende er blevet forstyrret, mens han/hun sad med tankerne langt nede i et konkret problem.

Da mange tekniske personer ikke har den luksus, at de kun sidder med én opgave af gangen, kan en gennemsnitsudvikler blive udsat for mange forstyrrelser i løbet af en dag.

Samlet vil det altså løbe op i mange daglige ekstraregninger for at komme tilbage i problemløser-tilstand og få noget fra hånden.

Det skriver Computerworlds svenske søstermagasin, Computer Sweden.

90 procent tager en slapper
Statistikken i Computer Swedens artikel er baseret på halvgamle tal fra Ninlabs Research, der undersøgte problemstillingen med programmører og forstyrrelser tilbage i januar 2013.

Her er der testet 10.000 programmeringssessioner med 86 programmører, der har brugt Visual Studio og Eclipse, samt spørgeskemaer med 414 programmører.

Undersøgelsen viste, at ud over det famøse kvarter fra forstyrrelse til at komme tilbage til problemløsning, var det kun én ud af 10 programmører, som vendte tilbage til arbejdet inden for det første minut.

Det vil sige, at omkring 90 procent af de forstyrrede programmører lige nappede en overspringshandling i forbindelse med forstyrrelsen.

Svarer til at ryge en joint
At det tager 10 minutter eller et kvarter at komme tilbage i 'flow' er ifølge den danske erhvervspsykolog Majken Matzau endda billigt sluppet.

Hun har tidligere påpeget over for Computerworld, at det tager op mod dobbelt så lang tid, før man er effektiv igen ovenpå en forstyrrelse.

"En afbrydelse er ekstremt skadelig for din koncentrationsevne. Det tager 20 minutter at nå det samme koncentrationsniveau igen, hvis du bliver afbrudt, fordi du eksempelvis skal læse en mail," har Majken Matzau udtalt.

Hun fortalte også, at undersøgelser har vist, at mange forstyrrelser i løbet af en dag samlet forringer koncentrationsevnen lige så meget, som hvis en person røg en daglig hash-joint.

Det kan du læse mere om her.

Læs også: 

Fire gode råd: Slip for forstyrrelser på din telefon

Mål dig selv: Ny app kan holde styr på dit kaffebrug og forbedre din søvn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.