Artikel top billede

Medie-mogulen Murdoch: Googles data-snageri langt værre end NSA

Google bliver beskyldt for at være værre end NSA, når det kommer til at stikke snablen ned i folks privatliv på nettet. Afsenderen af kritikken er en af Googles gamle fjender: Rupert Murdoch.

Det er langtfra nogen hemmelighed, at den 83-årige medie-mogul Rupert Murdoch næppe er på jule-mail med Google-stifterne Sergey Brin og Larry Page.

Rupert Murdoch med et hav af medievirksomheder på samvittigheden har i flere omgange været i struben på online-giganten.

Blandt andet har han anklaget søgeselskabet for at stjæle hans mediehuses indhold og siden for at åbne for adgangen til at stjæle film på nettet ved ikke at lukke for adgangen til torrent-sites.

Nu slynger han så endnu en knytnæve efter Google i en Twitter-opdatering, hvor han kort og godt skriver:

"NSA's indtrængen i privatlivets fred er slem, men intet sammenlignet med Googles."


Stod selv bag telefonhacking
Den rutinerede mediemand uddyber ikke sin påstand, og efterlader dermed kommentarfeltet til sine følgere, som mestendels kun har spydige indlæg til overs for tweetet.

Her er alt fra korte bemærkninger som "Dø!!!!!" til de mere nuancerede kommentarer, der diskuterer hykleriet i, at netop Rupert Murdoch anklager Google for data-snageri.

Sidstnævnte kommentarer skyldes, at Rupert Murdochs skandaleavis News of the World måtte stoppe trykken i 2011 efter godt et årti med flere skandaler omkring telefonhacking af berømtheder, der kostede avisen over 20 millioner kroner i juridiske forlig.

En anden kommentar går på, at Googles søgemaskine og apps kan bruges frivilligt, mens NSA's overvågning intet har med frivillighed at gøre.

Google: data er sikre
I kølvandet på forårets tys-tys-sag med Nets, IBM og Se & Hør i de helt centrale roller spurgte Computerworld søgeselskabet om, hvad risikoen var for, at der potentielt lurede en tys-tys-sag hos Google.

Google svarede, at ud over brugernes mulighed for selv at få overblik og eventuelt slette indhold, så har online-selskabet strikse regler for sin dataopbevaring, der logges og kontrolleres på måder, der ikke er gennemskuelige for den enkelte medarbejder.

"Det vigtigste i denne sammenhæng er naturligvis, at brugernes data er sikre, og at de er beskyttet fra at falde i hænderne på uvedkommende - om det så er ekskærester, sladderjournalister eller efterretningstjenester," lød det fra Google.

Læs også: 
Efter Se og Hør-skandalen: Disse virksomheder ved alt om dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere