Artikel top billede

Windows 9 er på vej til september, lyder rygterne. Sådan kan udgaven måske komme til at se ud.

Microsoft-ekspert: Du kan få det første kig på Windows 9 til september

Microsoft arbejder hårdt på afløseren til Windows 8, og den første testversion er allerede på vej.

Første version af Microsofts næste styresystem er klar i en technology preview-version i slutningen af september eller starten af oktober.

Det skriver Microsoft-analytiker Mary Jo Foley på sin blog på ZDNet, hvorfra hun følger virksomheden tæt.

Oplysningerne har hun fra flere forskellige kilder, der dog ønsker at være anonyme.

Treshold er den næste større opdatering af Windows, der dog forventes at blive døbt Windows 9, når den frigives som et færdigt produkt i foråret 2015.

Udgaven ventes at blive forsynet med en hel stribe nye funktioner, der blandt andet skal forbedre samspillet mellem mus, tastatur og den berøringsfølsomme brugerflade, der blev introduceret i Windows 8, og som har været udskældt for at være en knap så hensigtsmæssig sammenblanding af touch og traditionel styring af brugerfladen.

Faktisk vil Windows 9 kunne slå al touch-interface fra, hvis systemet vurderer, at du sidder ved en stationær computer.

En justering, som Microsoft allerede har taget fat på med opdateringen, der bringer styresystemet op på version 8.1.

Passer til maskinens hardware

Samtidig vil Microsoft ifølge ZDNet fortsætte Windows 8.1-linjen med at tilpasse sit styresystem til brugernes hardware, så det kan se ganske forskelligt ud på forskellige typer af maskiner.

Eksempelvis vil en stationær eller bærbar pc have desktoppen som sit omdrejningspunkt, mens en hybrid-computer som eksempelvis Microsofts egen Surface-maskine vil kunne skifte mellem Metro-stilen, kendt fra Windows 8, og den velkendte desktop-indstilling, hvis der er tilsluttet keyboard.

Derudover vil Startmenuen - eller rettere en 'mini start menu' - også blive introduceret til tablet-versionen af Threshold, beretter ZDNet

Et andet kendetegn ved Windows 9 bliver en sammensmeltning mellem firmaets øvrige platforme til pc'er, bærbare, tablets, smartphones og også spilkonsollen Xbox One.

Dermed opnår både Microsoft og brugerne ét samlet økosystem, hvor alle apps virker på alle enheder.

Det har Microsofts topboss, Satya Nadella, tidligere fortalt.

Mary Jo Foley har forsøgt at vriste en kommentar ud af Microsoft, men virksomheden har ikke ønsket at fortælle om planerne for det nye styresystem.

Måske gratis

Hvis man kaster et blik tilbage på Windows 8-udgivelsen, så blev der også udgivet de såkaldte "milestones", før den endelige version blev frigivet i oktober 2012 (1. august til pc-producenterne).

Det første udvikler-preview kom den 13. september 2011, mens et forbruger-preview blev lagt på nettet den 29. februar 2012.

Endnu er det stadig usikkert, om systemet får det logiske navn Windows 9, men det skulle være ganske sikkert, at Windows-fabrikkens næste styresystem skulle komme i foråret 2015.

Der har også været rygter om, at versionen ligefrem kan blive gratis.

Læs også:
Gør dig klar: Microsoft pensionerer snart de fleste IE-versioner

Surface-eventyret har kostet Microsoft milliarder

Microsoft slår alle styresystemer sammen til ét enkelt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere