Artikel top billede

Windows 9 er på vej til september, lyder rygterne. Sådan kan udgaven måske komme til at se ud.

Microsoft-ekspert: Du kan få det første kig på Windows 9 til september

Microsoft arbejder hårdt på afløseren til Windows 8, og den første testversion er allerede på vej.

Første version af Microsofts næste styresystem er klar i en technology preview-version i slutningen af september eller starten af oktober.

Det skriver Microsoft-analytiker Mary Jo Foley på sin blog på ZDNet, hvorfra hun følger virksomheden tæt.

Oplysningerne har hun fra flere forskellige kilder, der dog ønsker at være anonyme.

Treshold er den næste større opdatering af Windows, der dog forventes at blive døbt Windows 9, når den frigives som et færdigt produkt i foråret 2015.

Udgaven ventes at blive forsynet med en hel stribe nye funktioner, der blandt andet skal forbedre samspillet mellem mus, tastatur og den berøringsfølsomme brugerflade, der blev introduceret i Windows 8, og som har været udskældt for at være en knap så hensigtsmæssig sammenblanding af touch og traditionel styring af brugerfladen.

Faktisk vil Windows 9 kunne slå al touch-interface fra, hvis systemet vurderer, at du sidder ved en stationær computer.

En justering, som Microsoft allerede har taget fat på med opdateringen, der bringer styresystemet op på version 8.1.

Passer til maskinens hardware

Samtidig vil Microsoft ifølge ZDNet fortsætte Windows 8.1-linjen med at tilpasse sit styresystem til brugernes hardware, så det kan se ganske forskelligt ud på forskellige typer af maskiner.

Eksempelvis vil en stationær eller bærbar pc have desktoppen som sit omdrejningspunkt, mens en hybrid-computer som eksempelvis Microsofts egen Surface-maskine vil kunne skifte mellem Metro-stilen, kendt fra Windows 8, og den velkendte desktop-indstilling, hvis der er tilsluttet keyboard.

Derudover vil Startmenuen - eller rettere en 'mini start menu' - også blive introduceret til tablet-versionen af Threshold, beretter ZDNet

Et andet kendetegn ved Windows 9 bliver en sammensmeltning mellem firmaets øvrige platforme til pc'er, bærbare, tablets, smartphones og også spilkonsollen Xbox One.

Dermed opnår både Microsoft og brugerne ét samlet økosystem, hvor alle apps virker på alle enheder.

Det har Microsofts topboss, Satya Nadella, tidligere fortalt.

Mary Jo Foley har forsøgt at vriste en kommentar ud af Microsoft, men virksomheden har ikke ønsket at fortælle om planerne for det nye styresystem.

Måske gratis

Hvis man kaster et blik tilbage på Windows 8-udgivelsen, så blev der også udgivet de såkaldte "milestones", før den endelige version blev frigivet i oktober 2012 (1. august til pc-producenterne).

Det første udvikler-preview kom den 13. september 2011, mens et forbruger-preview blev lagt på nettet den 29. februar 2012.

Endnu er det stadig usikkert, om systemet får det logiske navn Windows 9, men det skulle være ganske sikkert, at Windows-fabrikkens næste styresystem skulle komme i foråret 2015.

Der har også været rygter om, at versionen ligefrem kan blive gratis.

Læs også:
Gør dig klar: Microsoft pensionerer snart de fleste IE-versioner

Surface-eventyret har kostet Microsoft milliarder

Microsoft slår alle styresystemer sammen til ét enkelt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje