Artikel top billede

Steve Ballmer råbte og skreg: Her er grunden til hans exit

Microsofts bestyrelse fik i sidste nok af Steve Ballmer.

Det blev i sidste ende bulderbassen Steve Ballmers temperament, der blev dråben, som fik bægeret til at flyde over og førte til hans afgang som topchef for Microsoft.

Ifølge Bloomberg BusinessWeek var Steve Ballmer meget stålsat på at købe Nokia, mens flere af selskabets bestyrelsesmedlemmer var mere lunkne ved planerne om at købe et hardware-firma som Nokia.

Det fik Steve Ballmer til at råbe og skrige på et bestyrelsesmøde i juni, hvor han angiveligt kunne høres langt uden for mødelokalet.

Her råbte han ophidset til Microsofts bestyrelsesmedlemmer, at han ikke kunne være topchef i selskabet, hvis ikke han fik sin vilje om købet af Nokia.

Hardware eller software?

Købet af den kriseramte finske samarbejdspartner var led i en større, strategisk debat i Microsoft om, hvorvidt verdens største software-selskab fortsat skulle være software-selskab eller også skulle være hardware-selskab.

Steve Ballmer var ophidset over, at Microsofts bestyrelse ikke i første omgang støttede hans plan om at købe Nokia. Den syntes, at prisen var for høj og handlen for kompleks.

Efter det pågældende endte bestyrelsen dog med at sige ja til købet af Nokia, som blev effektueret i efteråret 2013.

Det kan du læse mere om her: Microsoft køber Nokia.

Steve Ballmer meddelte en måned tidligere, at han var på vej ud af Microsoft.

Det kan du læse mere om her: Steve Ballmer trækker sig fra Microsoft.

Køligt forhold til Gates

Ifølge Bloomberg BusinessWeek førte uenighederne om øget satsning på hardware også til, at forholdet mellem de to ellers mangeårige kammerater Bill Gates og Steve Ballmer blev kølnet dramatisk.

Således nægtede de ifølge avisen at gå på scenen til selskabets generalforsamling i november. Det skete, først efter at direktør Brad Smith havde mæglet mellem dem.

Steve Ballmers temperament er velkendt. Hvem husker ikke hans maniske og voldsomme 'developers developers developers'-optræden?

F***ing Eric Schmidt is a f***ing pussy

Tidligere har også den tidligere Microsoft-topudvikler Mark Lucovsky fortalt om Steve Ballmers hidsighed, der for alvor foldede sig ud, da han på et møde i 2004 fortalte Steve Ballmer, at han forlod Microsoft.

"Bare fortæl mig, at det ikke er Google," sagde Steve Ballmer, hvorefter Mark Lucovsky fortalte ham, at hans nye arbejdsgiver var Google.

Det fik Steve Ballmer til at gribe den nærmeste stol og kyle den hele vejen gennem kontoret, hvor den landede på et bord.

Herefter skreg han (og vi videregiver det på engelsk, fordi det lyder bedre):

"F***ing Eric Schmidt [Googles daværende topchef, red.] is a f***ing pussy. I'm going to f***ing bury that guy, I have done it before, and I will do it again. I'm going to f***ing kill Google," lyder beretningen fra Marc Lukovsky.

Nok af uenighederne

Temperament kan have en charme - især når det går godt for virksomheden.

Men i sommer havde Microsoft bestyrelse åbenbart fået nok af uenighederne.

Ifølge Bloomberg BusinessWeek var flere af selskabets bestyrelsesmedlemmer trætte af Steve Ballmers egenrådige stil og hans tendens til at tale mere end at lytte, som det hedder.

Microsoft udnævnte i begyndelsen af februar Satya Nadella til ny topchef for selskabet.

Han bliver den blot tredje topchef for Microsoft i selskabets næsten 40-årige historie.

Steve Ballmer står til snart at blive den største enkelt-aktionær i Microsoft, da Bill Gates er i fuld gang med at sælge ud af sine aktier.

Det kan du læse mere om her: Gates sælger ud: Her er Microsofts kommende største aktionær.

Du finder hele artiklen fra Bloomberg BusinessWeek her.

Læs også:

Ny Microsoft-boss rydder op: Kendte topchefer sættes på porten.

Her er de seks vigtigste opgaver for Microsofts topchef.

Bill Gates har store planer: Sådan bliver fremtidens Microsoft-satsninger.

Steve Ballmer skrev 40 udkast til sin egen opsigelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere