Artikel top billede

(Foto: Oracle)

Larry Ellison har netop rundet 70 år - hvem skal afløse ham, når han er væk?

Oracles ubetingede chef, Larry Ellison, fylder 70 år, og pensionerings-tankerne er begyndt at rumle. Men hvem kan egentlig afløse den flamboyante Ellison?

Oracles stifter og hovedejer Larry Ellison fyldte søndag 70 år, og var han en almindelig lønmodtager, ville han sikkert for længst være begyndt at overveje sin fremtid som ultra-velhavende pensionist med mulighed for at tilbringe sit otium i vild luksus.

Larry Ellison er imidlertid ikke nogen almindelig mand.

Indtil videre har han da heller ikke sendt signaler om, at han overvejer at trække sig tilbage fra sin position som en af verdens mest kendte, rigeste og mest indflydelsesrige it-personer.

Den 70-årige fremstår fortsat ganske sund og aktiv, og det er vigtigt for hele Oracle, da Ellison er så vigtigt et brand og så tæt forbundet med Oracle, at enhver form for slinger i hans sundheds-tilstand må forventes at have negativ indflydelse på Oracles aktiekurs.

Efterfølgerne klar

Trods Larry Ellisons sundhedstilstand og relativt ungdommelige ydre er det sikkert, at overvejelserne om hans afløser er i fuld gang internt i Oracle.

Blandt topkandidaterne er hans nuværende løjtnanter og fortrolige sparrings-partnere, som står for den daglige drift af selskabet, den tidligere HP-topchef Mark Hurd samt Safra Catz, der har været topchef i Oracle siden 1999.

Ligeledes regnes selskabets produktudviklings-chef Thomas Kurian samt Oracles chef-arkitekt Edward Screven for at være blandt de interne kandidater til at efterfølge Larry Ellison.

Flamboyant levevis

Larry Ellison er kendt for sin flamboyante levestil, som han prioriterer, mens de tre løjtnanter står for den daglige drift af Oracle.

I modsætning til mange af de øvrige it-milliarder er han kendt for gerne at ville bruge løs af sine penge på tant og fjas, store både, fly, huse og lignende.

Larry Ellison har selv flycertifikat og ejer adskillige jetfly, som han selv flyver.

Det kan du læse mere om her: Ellison køber sit eget flyselskab - og en ø.

Faktisk har hans pengeforbrug i perioder været så eksorbitant, at han i 2002 modtog en mail fra sin private bogholder, der bekymret skrev:

"Jeg er bekymret, Larry. Det er bydende nødvendigt, at vi begynder at budgettere og planlægge".

De penge-krævende hobbier er alt sammen noget, der tager tid, og Larry Ellison har tidligere vist, at han af og til prioriterer sine hobbier over de mere verdslige ting forbundet med at lede Oracle, hvilket du kan finde et eksempel på her: Larry Ellison skred fra sin egen keynote.

Til gengæld regnes Larry Ellison fortsat for at være afgørende for den overordnede strategiske retning, som Oracle bevæger sig i, ligesom han fortsat er inde over alle større beslutninger i selskabet.

Larry Ellison sidder således fortsat for bordenden i de tre ugentlige produktmøder for Oracles topledelse.

Vild og uregerlig

Larry Ellison tilhører på mange måder samme liga som Bill Gates, Steve Jobs og Michael Dell, idet de alle bogstaveligt har opbygget deres i dag gigantiske firmaer helt fra bunden på baggrund af en god idé, lidt held og en betydelig næse for god forretning.

Han var god ven med Steve Jobs, der blev krediteret som 'officel fotograf' til Larry Ellisons fjerde bryllup i 2004.

Larry Ellison - der rigtigt hedder Lawrence Joseph Ellison - blev født i New York. Han mor var kun 19 år, da hun fødte ham.

Han blev straks overdraget til sin onkel og tante i Chicago, der adopterede ham, og han voksede op i deres to-værelses lejlighed i et af Chicagos jødiske kvarterer.

Hans efternavn stammer fra hans adoptiv-far, der var russisk jøde. Han tog navnet 'Ellison' efter det første sted i USA, som han betrådte, nemlig Ellis Island.

Larry Ellison fik først sin rigtige mors navn at vide, da han var 48 gammel. Hans far er ukendt.

Læs også:

Galleri: Her er de 30 rigeste it-nørder i verden

Larry Ellison skred fra sin egen keynote

Oracle-ejere: Ellison får for meget i løn - men Ellison er da ligeglad
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Cognizant Digital Engineering Graduate Program

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Product Owner til teknisk DevOps-team

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IAM-medarbejder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


Premium
Jacob og Henrik har netop solgt deres it-virksomhed for et trecifret millionbeløb: "Vi havde et mål om at vokse endnu mere, men så kom det her tilbud"
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje