Artikel top billede

KMD fyrer 120 ansatte - men har samtidig 27 jobopslag

Mens 120 medarbejder mister jobbet hos KMD i en ny fyringsrunde, er der samtidig masser af ledige stillinger hos selskabet.

Selv om it-giganten KMD tirsdag meddelte, at 120 medarbejdere bliver afskediget, har selskabet samtidig 27 aktuelle stillingsopslag.

Det fremgår af selskabets egen hjemmeside under 'ledige jobs.' 

De ledige stillinger tæller alt fra en softwareudvikler, til en sikkerhedsarkitekt, tester, regnskabskonsulent, salgschef og Oracle-specialister - og det er både til selskabets afdelinger i Ballerup, Herlev og Aarhus.

"Du skal have analytisk sans og kendskab til udvikling af software, der understøtter kritiske forretningsprocesser. Hvis du tidligere har arbejdet med struktureret beskrivelse af forretningsprocesser, er det en stor fordel," lyder det eksempelvis i et stillingsopslag, hvor KMD søger en forretningsanalytiker til digitalisering af borgerservice.

I et andet opslag, hvor virksomheden søger en regnskabsassistent, lyder det:

"Brænder du for afstemning og rapportering, er du en erfaren excel bruger og kan du samarbejde om fælles mål og prioritere egne mål selvstændigt og professionelt og med stor kvalitet? Så er det dig, vi leder efter."

Der er også opslag, hvor man søger efter helt bestemte it-profiler:

"Som Oracle Developer vil du indgå i et team med ansvar for videreudvikling og vedligehold af et forretningskritisk system hos en af KMD's store kunder. Rent fagligt vil du få ca. 40 engagerede og dedikerede kollegaer i kompetenceområdet Java/Oracle, som arbejder på samme og andre kunder."

Afskediger på tværs af organisationen

KMD udtalte tirsdag i forbindelse med annonceringen af den kommende fyringsrunde, at "KMD ønsker at være markedets førende leverandør af it-løsninger til samfundet. Det bliver KMD kun ved at levere sikre, effektive og fremsynede it-løsninger til konkurrencedygtige priser."

"Tilpasningen medfører, at virksomheden planlægger at opsige op til 120 ansatte på tværs af forretningen," meddelte selskabet desuden.

Stillingsopslagene hos KMD ser dog netop ud til at gå på tværs af KMD-forretningen, så hvordan hænger det sammen, at selskabet med den ene hånd afskediger medarbejdere, mens det med den anden ansætter nye?

"Det hænger sammen med, at når en virksomhed arbejder med så bredt et område som os, er det klart, at der desværre ikke er et 1-til-1 match imellem de mennesker, der kan blive tilovers i sådan en effektiviseringsøvelse, og de mennesker, vi står og rekrutterer," siger KMD-direktør Eva Berneke til Computerworld. 

"Men det er faktisk en øvelse, vi har sat i gang, hvor vi ikke alene kigger på de stillinger, der er slået op, men også de stillinger, der kunne være på vej - i forhold til de mennesker, der bliver overtallige i den her proces, netop for at undgå, at vi hælder nogle mennesker ud med den ene hånd, der egentlig har de rigtige kompetencer til nogle af de andre stillinger."

"Men det er jo ikke sådan, at man kan tage en udvikler fra det ene sted og sætte ind i en salgsrettet funktion det andet sted."

"Men vi regner egentlig med, at vi netop vil kunne lave et match på nogle af dem," siger administrerende direktør Eva Berneke.

Læs også:

Stor fyringsrunde i KMD - Så mange mister jobbet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere