Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Stor fyringsrunde rammer KMD-ansatte tirsdag morgen

Mange KMD-ansatte mister deres job tirsdag morgen. Se her, hvordan fyringerne vil finde sted.

Mange ansatte hos KMD går mandag hjem med sitren i maven og en dyb vejrtrækning.

I morgen tirsdag er nemlig den store fyringsdag, hvor omkring 110 af KMD's ansatte vil miste deres job.

Det sker, efter at KMD i de seneste dage har opsagt en række mellemledere.

Selskabets ansatte har ifølge Computerworlds oplysninger fået at vide, at de skal sidde på deres fysiske plads klokken 08.30.

Herefter vil de ansatte, der skal fyres, modtage en e-mail med besked om opsigelsen samt indkaldelse til en samtale med deres afdelings-leder i løbet af formiddagen, hvor selve fyringen kommer til at finde sted.

Når de er overstået, vil medarbejderne modtage en ny mail med besked om, at fyringsrunden i afdelingen er afviklet.

Alle fyrings-samtalerne skal ifølge Computerworlds oplysninger være afsluttet ved middagstid, og der skal afholdes fællesmøde i selskabet klokken 13.00.

Fagforbundet Prosa meddelte for en uge siden, at KMD havde besluttet, at selskabet ikke ville have Prosa-repræsentanter med som bisiddere til fyrings-samtalerne, og det er noget, der har overrasket Prosas næstformand, Hanne Lykke Jespersen.

"Det kan være nødvendigt at fyre folk, men det er ikke nødvendigt at gøre det uden respekt for de mennesker, der skal fyres. Jeg har aldrig tidligere været ude for, at man ikke må hente en bisidder ind. Det er helt usædvanligt," siger hun.

Cirka 110 skal fyres

KMD meddelte for en måned siden, at selskabet ville nedlægge 275 stillinger.

Frivillige fratrædelser og fyring af en række ledere har allerede været i gang i nogle dage, og Computerworld erfarer på den baggrund, at cirka 110 KMD-ansatte vil modtage fyre-mailen tirsdag morgen.

Her er KMD's udfordringer

KMD har begrundet nedlæggelsen af de 275 stillinger med skærpede markedsvilkår, som blandt andet har betydet, at de priser, som selskabets tager for dets produkter, er kommet under pres.

Blandt andet har priserne på software og it-serviceløsninger været faldende i et par år.

KMD's administrerende direktør, Lars Monrad-Gylling, sagde således til for en måned siden, at tirsdagens afskedigelser vil gøre KMD konkurrencedygtig og 'bedre rustet til at gennemføre KMD's strategi."

Det kan du læse mere om her: KMD vil fyre 275 ansatte.

Fyringsrunden vil samtidig udløse en samlet besparelse i niveauet 150 millioner til 200 millioner kroner om året.

KMD vil ikke besvare Computerworlds spørgsmål om tirsdagens fyringsrunde, før den er afsluttet.

"Af hensyn til medarbejderne og den interne proces bliver det først i morgen [tirsdag, red] eftermiddag, når det hele er afviklet," skriver pressechef Christoffer Hellmann i en mail til Computerworld.

Læs også Computerworld-analyse: KMD's store slankekur: Derfor fyrer selskabet trods enormt overskud.

Læs interview med KMD-direktør Lars Monrad-Gylling om fyringsrunden: KMD-direktør: Sådan vil fyringerne ramme.]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere