Artikel top billede

Samsung trækker stikket på europæisk laptop-salg

Et faldende salg betyder, at Samsung ikke længere vil være en spiller på det europæiske laptop-marked.

Den koreanske tech-gigant Samsung kan ikke flytte nok bærbare computere over disken til, at det retfærdiggør en tilstedeværelse i Europa.

Det fortæller Samsung til det britiske nyhedsmedie Pcadvisor.co.uk.

Samsung meddeler, at selskabet helt vil stoppe salget af bærbare computere i Europa.

Den beslutning kommer kun uger efter, at Samsung varslede, at det ikke længere vil sælge Chromebooks på det nordiske marked.

En talsperson fra Samsung siger, at beslutningen om at stoppe salget af laptops ikke nødvendigvis er permanent:

"Vi tilpasser os hurtigt til markedets behov. I Europa vil vi standse salget af laptops og Chromebooks indtil videre. Vi stopper kun for salget i denne region, og vores beslutning afspejler ikke markederne i andre regioner," siger en Samsung talsperson.

Faldende pc-salg fejer Samsung ud

Det almindelige pc-marked har været presset gennem et stykke tid. Det viser flere analyser, som samtidigt placerer Samsung uden for det gode selskab i top fem over de bedst sælgende pc-producenter.

Samtidigt var Samsung ikke i stand til at præsentere nogen nye pc'er på dette års IFA-messe, som ellers er det vigtigste europæiske showroom for ny teknologi.

I stedet satser Samsung på nye computerområder, som tablets, hvor deres Galaxy tavle-pc'er ligger nummer to efter Apples iPad. Det fortæller Tim Coulling fra analyseinstituttet Canalys til channelregister.co.uk.

Samsung er det andet store offer i computerkrigen

Samsung bliver pc-markedets andet store offer, siden Sony i starten af 2014 også annoncerede, at selskabet måtte lukke ned for salget af Vaio-brand pc'erne på grund af det drastisk ændrede pc-marked.

Sidste år oplevede det danske marked en kraftig tilbagegang i salget i pc'er i forhold til året før. Det viser tal fra IDC.

Det er tablets, som lægger en dæmper på pc-salget, da flere forbrugere i stedet for at købe en ny bærbar vælger at supplere deres gamle med en tablet:

"Det er det samme billede, som vi har set i tidligere kvartaler, hvor særlig privatmarkedet er ramt af kannibalisering fra tablets. Mange har tre eller fire pc'er kørende derhjemme og vælger derfor at supplere maskinparken med en tablet fremfor at købe en traditionel pc," siger Anders Elbak, senioranalytiker hos analyseinstituttet IDC.

Læs også:

Sony sælger pc-forretningen - vil ikke være med længere

Farvel og tak: Samsung stopper sit Chromebook salg i hele Norden

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere