Samsung trækker stikket på europæisk laptop-salg

Et faldende salg betyder, at Samsung ikke længere vil være en spiller på det europæiske laptop-marked.

Den koreanske tech-gigant Samsung kan ikke flytte nok bærbare computere over disken til, at det retfærdiggør en tilstedeværelse i Europa.

Det fortæller Samsung til det britiske nyhedsmedie Pcadvisor.co.uk.

Samsung meddeler, at selskabet helt vil stoppe salget af bærbare computere i Europa.

Den beslutning kommer kun uger efter, at Samsung varslede, at det ikke længere vil sælge Chromebooks på det nordiske marked.

En talsperson fra Samsung siger, at beslutningen om at stoppe salget af laptops ikke nødvendigvis er permanent:

"Vi tilpasser os hurtigt til markedets behov. I Europa vil vi standse salget af laptops og Chromebooks indtil videre. Vi stopper kun for salget i denne region, og vores beslutning afspejler ikke markederne i andre regioner," siger en Samsung talsperson.

Faldende pc-salg fejer Samsung ud
Det almindelige pc-marked har været presset gennem et stykke tid. Det viser flere analyser, som samtidigt placerer Samsung uden for det gode selskab i top fem over de bedst sælgende pc-producenter.

Samtidigt var Samsung ikke i stand til at præsentere nogen nye pc'er på dette års IFA-messe, som ellers er det vigtigste europæiske showroom for ny teknologi.

I stedet satser Samsung på nye computerområder, som tablets, hvor deres Galaxy tavle-pc'er ligger nummer to efter Apples iPad. Det fortæller Tim Coulling fra analyseinstituttet Canalys til channelregister.co.uk.

Samsung er det andet store offer i computerkrigen
Samsung bliver pc-markedets andet store offer, siden Sony i starten af 2014 også annoncerede, at selskabet måtte lukke ned for salget af Vaio-brand pc'erne på grund af det drastisk ændrede pc-marked.

Sidste år oplevede det danske marked en kraftig tilbagegang i salget i pc'er i forhold til året før. Det viser tal fra IDC.

Det er tablets, som lægger en dæmper på pc-salget, da flere forbrugere i stedet for at købe en ny bærbar vælger at supplere deres gamle med en tablet:

"Det er det samme billede, som vi har set i tidligere kvartaler, hvor særlig privatmarkedet er ramt af kannibalisering fra tablets. Mange har tre eller fire pc'er kørende derhjemme og vælger derfor at supplere maskinparken med en tablet fremfor at købe en traditionel pc," siger Anders Elbak, senioranalytiker hos analyseinstituttet IDC.

Læs også:

Sony sælger pc-forretningen - vil ikke være med længere

Farvel og tak: Samsung stopper sit Chromebook salg i hele Norden

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.