Artikel top billede

Samsung trækker stikket på europæisk laptop-salg

Et faldende salg betyder, at Samsung ikke længere vil være en spiller på det europæiske laptop-marked.

Den koreanske tech-gigant Samsung kan ikke flytte nok bærbare computere over disken til, at det retfærdiggør en tilstedeværelse i Europa.

Det fortæller Samsung til det britiske nyhedsmedie Pcadvisor.co.uk.

Samsung meddeler, at selskabet helt vil stoppe salget af bærbare computere i Europa.

Den beslutning kommer kun uger efter, at Samsung varslede, at det ikke længere vil sælge Chromebooks på det nordiske marked.

En talsperson fra Samsung siger, at beslutningen om at stoppe salget af laptops ikke nødvendigvis er permanent:

"Vi tilpasser os hurtigt til markedets behov. I Europa vil vi standse salget af laptops og Chromebooks indtil videre. Vi stopper kun for salget i denne region, og vores beslutning afspejler ikke markederne i andre regioner," siger en Samsung talsperson.

Faldende pc-salg fejer Samsung ud

Det almindelige pc-marked har været presset gennem et stykke tid. Det viser flere analyser, som samtidigt placerer Samsung uden for det gode selskab i top fem over de bedst sælgende pc-producenter.

Samtidigt var Samsung ikke i stand til at præsentere nogen nye pc'er på dette års IFA-messe, som ellers er det vigtigste europæiske showroom for ny teknologi.

I stedet satser Samsung på nye computerområder, som tablets, hvor deres Galaxy tavle-pc'er ligger nummer to efter Apples iPad. Det fortæller Tim Coulling fra analyseinstituttet Canalys til channelregister.co.uk.

Samsung er det andet store offer i computerkrigen

Samsung bliver pc-markedets andet store offer, siden Sony i starten af 2014 også annoncerede, at selskabet måtte lukke ned for salget af Vaio-brand pc'erne på grund af det drastisk ændrede pc-marked.

Sidste år oplevede det danske marked en kraftig tilbagegang i salget i pc'er i forhold til året før. Det viser tal fra IDC.

Det er tablets, som lægger en dæmper på pc-salget, da flere forbrugere i stedet for at købe en ny bærbar vælger at supplere deres gamle med en tablet:

"Det er det samme billede, som vi har set i tidligere kvartaler, hvor særlig privatmarkedet er ramt af kannibalisering fra tablets. Mange har tre eller fire pc'er kørende derhjemme og vælger derfor at supplere maskinparken med en tablet fremfor at købe en traditionel pc," siger Anders Elbak, senioranalytiker hos analyseinstituttet IDC.

Læs også:

Sony sælger pc-forretningen - vil ikke være med længere

Farvel og tak: Samsung stopper sit Chromebook salg i hele Norden

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere