Artikel top billede

38 år gammel Apple-1 skal sælges - eneste kendte eksemplar solgt direkte fra Steve Jobs' værksted

Et 38 år gammelt eksemplar af Apple-1 skal sælges på auktion. Eksemplaret er ganske specielt, og der er endda blevet skrevet en hel bog om netop denne computer.

En 38 år gammel Apple-1 computer ventes at indbringe mellem 2,3 millioner og 3,5 millioner kroner, når den om en måned bliver solgt på auktion.

Tidligere er der blevet solgt gamle Apple-1-computere til flere millioner kroner som for eksempel denne: Tudse-gammel Apple-computer solgt for formue.

Apple-1 var den allerførste computer-model, som makkerparret Steve Jobs og Steve Wozniak designede, byggede og solgte.

Mange af Apple-1-computerne blev solgt via butikken Byte Shop.

Det gælder dog ikke det pågældende eksemplar, der i sin tid blev solgt direkte til køberen af Steve Jobs, der hentede computeren ud af sin egen garage, hvor den var blevet bygget.

Det er den hidtil eneste Apple-1-computer, som man med sikkerhed ved er blevet solgt direkte fra Apple og til en køber.

Med i købet følger en annulleret check på 600 dollar fra den oprindelige køber, Charles Ricketts, stilet til Apple Computer i juli 1976.

En broget affære

De fleste kendte Apple-1-computer har gennem årene haft adskillige ejere, da de gamle computere forlængst er blevet til samler-objekter, der købes og sælges af samlere i stor stil.

Det pågældende eksemplar har da også haft en del ejere, mens dets historie er en broget affære, som der endda er blevet skrevet en bog - The First Apple. - om af den nuværende ejer, Bob Luther.

Han købte eksemplaret i 2004 på en politi-auktion, efter den foregående ejer - en tidligere dot com-rigmand - var flygtet ud af USA med politiet i hælene.

Dengang betalte han 7.600 dollar for computeren, og han blev så fascineret af den, at han begyndte at researche hele dens historie, der derfor er ganske veldokumenteret.

Den involverer blandt andet en tidligere pilot i det britiske Royal Air Force, en amerikansk sangskriver samt sønnen til den oprindelige køber, Charles Ricketts.

På auktionen - der finder sted i auktionshuset Christies i New York 11. december - vil vi også finde en samling dokumenter fra den tredje medstifter af Apple, Ron Wayne, der i dag er ret ukendt.

Ron Wayne er i dag 80 år gammel. Han trak sig ud af selskabet ganske kort tid efter grundlæggelsen, da han ikke troede på projektet.

Det kan du læse mere om her: Glemt Apple-stifter: Derfor gik jeg efter blot 12 dage

Blandt dokumenterne finder vi originale udkast og arbejdsdokumenter til den første manual til Apple-1, det originale selskabs-logo samt design-forslag til Apple II.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere