Artikel top billede

Nu er det slut med Java til NemID: Her er den nye løsning

Om få dage er det helt slut med at benytte Java til NemID. Læs her, hvad der kommer til at erstatte Java-appletten.

Inden måneden er omme, er det slut med Java-afhængigheden på NemID.

For efter Digitaliseringsstyrelsen i sommers introducerede en mobil NemID-klient baseret på JavaScript, bliver muligheden for JavaScript-login nu også tilgængelig på pc og Mac.

"Med NemID bygget på JavaScript er det ikke længere nødvendigt for de cirka 4,3 millioner brugere, der logger på med NemID nøglekort, at have Java installeret for at kunne logge ind på offentlige selvbetjeningsløsninger," skriver styrelsen på sin hjemmeside.

At Java ikke længere er nødvendigt, forklarer Digitaliseringsstyrelsen med en opdatering i NemLog-in, som er adgangen til de offentlige selvbetjeningsløsninger.

Er tyvstartet

Flere offentlige hjemmesider er siden JavaScript-introduktionen i sommers hoppet over på den nye løsning.

Også flere banker har i de seneste måneder sløjfet Java-appletten til login.

"De sidste pengeinstitutter forventes at følge inden årets udgang. Herefter vil 99,4 procent af alle transaktioner, hvor borgere anvender NemID til det offentlige være dækket," forklarer Digitaliseringsstyrelsen på sit website.

Du skal ikke gøre noget

Dermed er det slut med de jævnlige Java-opdateringer, som flere danskere har måttet klikke sig igennem, efter NemID blev introduceret i sommeren 2010.

"Det hele sker helt automatisk, og brugerne skal ikke gøre noget for at bruge den nye NemID JavaScript," skriver Digitaliseringsstyrelsen.

Det er dog stadig tilrådeligt at holde sin Java opdateret, da programmet beskrives som et af hackernes mest yndede angrebsmål.

Du kan også vælge at deaktivere din Java

Læs også:

Oracle-direktør: Tiden er løbet fra Java-applets

Nu kommer dit nye NemID - her er hvad du kan forvente




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere