Artikel top billede

Hackerne vælter ind over særlig applikation - findes på din computer

Halvdelen af alle hacker-exploits er rettet mod et enkelt program, som også findes på din computer.

Der var engang, da Microsoft var yndlings-målet for hackere og malware-udviklere, men det har nu ændret sig i takt med, at Microsoft har lagt stigende vægt på sikkerhedsaspektet i selskabets software.

I hvert fald viser sikkerhedsrapporten "2014 IBM X-Force Threat Intelligence Quarterly Report" at hackernes ubetingede favoritmål lige nu er Java.

Ifølge undersøgelsen sigtede halvdelen af samtlige exploits observeret i december 2013 mod Java.

På andenpladsen kom Adobe Reader. Omkring 22 procent af samtlige observerede exploits var rettet mod Adobe Reader.

Højrisiko-applikation

"Java er en højrisiko-applikation, der gør organisationer sårbare overfor avancerede angreb," lyder det fra IBM-selskabet Trusteer, der står bag rapporten.

"Java har adskillige sårbarheder, der kan udnyttes til at installere malware og kompromittere brugernes maskiner. Er malwaren først installeret, er det ekstremt svært at forhindre, at den bliver afviklet," hedder det.

Javas sikkerhedsproblemer forstærkes, fordi Java kører sit eget virtuelle miljø, Java Virtual Machine.

Det betyder, at et exploit blot skal bryde igennem Javas egne sikkerhedsbarrierer for at bryde ind i systemerne. De almindelige sikkerhedsfunktioner i Windows som DEP og ASLR har dermed ikke nogen effekt mod malwaren.

Java anvendes i et hav af organisationer. Også herhjemme er Java meget udbredt - ikke mindst som en vigtig del af NemID-løsningen, der er blandt Danmarks mest udbredte it-løsninger overhovedet.

Du kan læse mere om problemer i Java og NemID her:  Her er alle de ømme punkter i NemID

Rapporten anbefaler, at man alene anvender kendte Java-filer, som man stoler på, ligesom det er vigtigt, at man husker at installere samtlige Java-opdateringer, som Oracle udsender.

Læs også:

Nets advarer danskerne: I må ikke opdatere Java

Cisco: NemID-platform skyld i 91 procent af alle web-angreb

Overblik: Så galt gik det med sikkerheden i 2013

Banker oversvømmes af malware: Her finder angrebene sted
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere