Artikel top billede

Hackerne vælter ind over særlig applikation - findes på din computer

Halvdelen af alle hacker-exploits er rettet mod et enkelt program, som også findes på din computer.

Der var engang, da Microsoft var yndlings-målet for hackere og malware-udviklere, men det har nu ændret sig i takt med, at Microsoft har lagt stigende vægt på sikkerhedsaspektet i selskabets software.

I hvert fald viser sikkerhedsrapporten "2014 IBM X-Force Threat Intelligence Quarterly Report" at hackernes ubetingede favoritmål lige nu er Java.

Ifølge undersøgelsen sigtede halvdelen af samtlige exploits observeret i december 2013 mod Java.

På andenpladsen kom Adobe Reader. Omkring 22 procent af samtlige observerede exploits var rettet mod Adobe Reader.

Højrisiko-applikation

"Java er en højrisiko-applikation, der gør organisationer sårbare overfor avancerede angreb," lyder det fra IBM-selskabet Trusteer, der står bag rapporten.

"Java har adskillige sårbarheder, der kan udnyttes til at installere malware og kompromittere brugernes maskiner. Er malwaren først installeret, er det ekstremt svært at forhindre, at den bliver afviklet," hedder det.

Javas sikkerhedsproblemer forstærkes, fordi Java kører sit eget virtuelle miljø, Java Virtual Machine.

Det betyder, at et exploit blot skal bryde igennem Javas egne sikkerhedsbarrierer for at bryde ind i systemerne. De almindelige sikkerhedsfunktioner i Windows som DEP og ASLR har dermed ikke nogen effekt mod malwaren.

Java anvendes i et hav af organisationer. Også herhjemme er Java meget udbredt - ikke mindst som en vigtig del af NemID-løsningen, der er blandt Danmarks mest udbredte it-løsninger overhovedet.

Du kan læse mere om problemer i Java og NemID her:  Her er alle de ømme punkter i NemID

Rapporten anbefaler, at man alene anvender kendte Java-filer, som man stoler på, ligesom det er vigtigt, at man husker at installere samtlige Java-opdateringer, som Oracle udsender.

Læs også:

Nets advarer danskerne: I må ikke opdatere Java

Cisco: NemID-platform skyld i 91 procent af alle web-angreb

Overblik: Så galt gik det med sikkerheden i 2013

Banker oversvømmes af malware: Her finder angrebene sted
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere