Artikel top billede

Hackerne vælter ind over særlig applikation - findes på din computer

Halvdelen af alle hacker-exploits er rettet mod et enkelt program, som også findes på din computer.

Der var engang, da Microsoft var yndlings-målet for hackere og malware-udviklere, men det har nu ændret sig i takt med, at Microsoft har lagt stigende vægt på sikkerhedsaspektet i selskabets software.

I hvert fald viser sikkerhedsrapporten "2014 IBM X-Force Threat Intelligence Quarterly Report" at hackernes ubetingede favoritmål lige nu er Java.

Ifølge undersøgelsen sigtede halvdelen af samtlige exploits observeret i december 2013 mod Java.

På andenpladsen kom Adobe Reader. Omkring 22 procent af samtlige observerede exploits var rettet mod Adobe Reader.

Højrisiko-applikation

"Java er en højrisiko-applikation, der gør organisationer sårbare overfor avancerede angreb," lyder det fra IBM-selskabet Trusteer, der står bag rapporten.

"Java har adskillige sårbarheder, der kan udnyttes til at installere malware og kompromittere brugernes maskiner. Er malwaren først installeret, er det ekstremt svært at forhindre, at den bliver afviklet," hedder det.

Javas sikkerhedsproblemer forstærkes, fordi Java kører sit eget virtuelle miljø, Java Virtual Machine.

Det betyder, at et exploit blot skal bryde igennem Javas egne sikkerhedsbarrierer for at bryde ind i systemerne. De almindelige sikkerhedsfunktioner i Windows som DEP og ASLR har dermed ikke nogen effekt mod malwaren.

Java anvendes i et hav af organisationer. Også herhjemme er Java meget udbredt - ikke mindst som en vigtig del af NemID-løsningen, der er blandt Danmarks mest udbredte it-løsninger overhovedet.

Du kan læse mere om problemer i Java og NemID her:  Her er alle de ømme punkter i NemID

Rapporten anbefaler, at man alene anvender kendte Java-filer, som man stoler på, ligesom det er vigtigt, at man husker at installere samtlige Java-opdateringer, som Oracle udsender.

Læs også:

Nets advarer danskerne: I må ikke opdatere Java

Cisco: NemID-platform skyld i 91 procent af alle web-angreb

Overblik: Så galt gik det med sikkerheden i 2013

Banker oversvømmes af malware: Her finder angrebene sted
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.