Artikel top billede

Hackerne vælter ind over særlig applikation - findes på din computer

Halvdelen af alle hacker-exploits er rettet mod et enkelt program, som også findes på din computer.

Der var engang, da Microsoft var yndlings-målet for hackere og malware-udviklere, men det har nu ændret sig i takt med, at Microsoft har lagt stigende vægt på sikkerhedsaspektet i selskabets software.

I hvert fald viser sikkerhedsrapporten "2014 IBM X-Force Threat Intelligence Quarterly Report" at hackernes ubetingede favoritmål lige nu er Java.

Ifølge undersøgelsen sigtede halvdelen af samtlige exploits observeret i december 2013 mod Java.

På andenpladsen kom Adobe Reader. Omkring 22 procent af samtlige observerede exploits var rettet mod Adobe Reader.

Højrisiko-applikation

"Java er en højrisiko-applikation, der gør organisationer sårbare overfor avancerede angreb," lyder det fra IBM-selskabet Trusteer, der står bag rapporten.

"Java har adskillige sårbarheder, der kan udnyttes til at installere malware og kompromittere brugernes maskiner. Er malwaren først installeret, er det ekstremt svært at forhindre, at den bliver afviklet," hedder det.

Javas sikkerhedsproblemer forstærkes, fordi Java kører sit eget virtuelle miljø, Java Virtual Machine.

Det betyder, at et exploit blot skal bryde igennem Javas egne sikkerhedsbarrierer for at bryde ind i systemerne. De almindelige sikkerhedsfunktioner i Windows som DEP og ASLR har dermed ikke nogen effekt mod malwaren.

Java anvendes i et hav af organisationer. Også herhjemme er Java meget udbredt - ikke mindst som en vigtig del af NemID-løsningen, der er blandt Danmarks mest udbredte it-løsninger overhovedet.

Du kan læse mere om problemer i Java og NemID her:  Her er alle de ømme punkter i NemID

Rapporten anbefaler, at man alene anvender kendte Java-filer, som man stoler på, ligesom det er vigtigt, at man husker at installere samtlige Java-opdateringer, som Oracle udsender.

Læs også:

Nets advarer danskerne: I må ikke opdatere Java

Cisco: NemID-platform skyld i 91 procent af alle web-angreb

Overblik: Så galt gik det med sikkerheden i 2013

Banker oversvømmes af malware: Her finder angrebene sted
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere