Artikel top billede

Foto: Drivr.

Uber i dansk lancerings-koks: Måtte bruge bil fra konkurrent

Den amerikanske tjeneste Uber hævder, at den har danske biler på gaden, men alligevel brugte tjenesten en bil fra konkurrent, da en dansk popstjerne skulle køre den første tur i Danmark.

Den amerikanske taxa-lignende tjeneste Uber hævder, at den har biler på gaden i København, men alligevel brugte Uber en bil fra en konkurrent, da den i sidste uge kørte med sin første passager i København.

Det var den danske popstjerne Oh Land, der fik æren af at køre den første danske Uber-tur.

Men tilsyneladende har den danske sangerinde haft ligeså store problemer med at få en Uber-vogn, som mange andre danske kunder.

For ifølge Ubers danske konkurrent Drivr, så var det slet ikke en rigtig Uber-vogn, som Oh Land brugte.  

I stedet var det en bil, der normalt bliver brugt af Ubers danske konkurrent Drivr. Det bekræfter medstifter af Drivr, Nikolaj Køster.

"Den bil som Oh Land kørte med og som Uber bragte billeder af, er en Mercedes S-klasse fra en af vores partnere, der normalt bruger bilen til at køre med Drivr-kunder. Jeg vil gerne understrege, at Uber har et godt produkt og, at det er godt for innovationen, at de er kommet til Danmark, men det her er naturligvis noget, som vi synes er sjovt," siger han til Computerworld.

Ifølge Nikolaj Køster bookede Uber ikke bilen via Drivrs app, men ringede direkte til partneren. I første omgang vidste Drivrs partner ikke, at bilen skulle bruges til at betjene en konkurrent.

Uber har lagt billederne fra Oh Lands første tur ud på sin blog, men ifølge Nikolaj Køster har Uber efterfølgende fjernet et foto, hvor chaufføren, der også normalt kører for Drivr, er synlig. 

Ingen biler tilrådighed

Mange af de danskere, der gennem de seneste dage har downloadet Ubers app i håbet om at kunne få en tur med det succesrige amerikanske selskab har fået beskeden: "Ingen biler til rådighed".

Computerworld har i sidste uge været i kontakt med flere københavnske limousineselskaber, der oplyser, at de ikke har kendskab til folk i branchen, der samarbejder med Uber.

"Jeg har været til et møde med Uber, men valgte at takke nej til deres tilbud, og det samme har de andre københavnske limousineselskaber, som jeg har været i kontakt med," sagde Morten Rix-Møller, formand for Brancheforeningen for Forretningslimousiner og indehaver af virksomheden Dansk Limousineservice, til Computerworld i lørdags. 

Uber har dog tidligere i et interview med Computerworld slået fast, at tjenesten rent faktisk har limousiner på gaden i København, men at efterspørgslen i øjeblikket blot overstiger udbudet.

Computerworld har spurgt Uber, hvorfor det har været nødvendigt for tjenesten at bruge en bil fra en konkurrent, hvis virksomheden selv har biler på gaden. 

I en mail til Computerworld oplyser Alex Czarnecki, der er ansvarlig for Ubers lancering i Danmark, dog blot:

"Uber kommenterer ikke på specifikke samarbejder. Det eneste, jeg kan sige, er, at vi arbejder på at få forøget antallet af samarbejdspartnere, så vi kan imødekomme den enorme efterspørgsel, der er på vores services fra københavnerne."

Læs også:
Uber om danske chauffør-problemer: "Folk må have lidt tålmodighed"

Smarte Uber i danske chauffør-problemer - hvor er alle bilerne? 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?