Artikel top billede

Foto: Drivr.

Uber i dansk lancerings-koks: Måtte bruge bil fra konkurrent

Den amerikanske tjeneste Uber hævder, at den har danske biler på gaden, men alligevel brugte tjenesten en bil fra konkurrent, da en dansk popstjerne skulle køre den første tur i Danmark.

Den amerikanske taxa-lignende tjeneste Uber hævder, at den har biler på gaden i København, men alligevel brugte Uber en bil fra en konkurrent, da den i sidste uge kørte med sin første passager i København.

Det var den danske popstjerne Oh Land, der fik æren af at køre den første danske Uber-tur.

Men tilsyneladende har den danske sangerinde haft ligeså store problemer med at få en Uber-vogn, som mange andre danske kunder.

For ifølge Ubers danske konkurrent Drivr, så var det slet ikke en rigtig Uber-vogn, som Oh Land brugte.  

I stedet var det en bil, der normalt bliver brugt af Ubers danske konkurrent Drivr. Det bekræfter medstifter af Drivr, Nikolaj Køster.

"Den bil som Oh Land kørte med og som Uber bragte billeder af, er en Mercedes S-klasse fra en af vores partnere, der normalt bruger bilen til at køre med Drivr-kunder. Jeg vil gerne understrege, at Uber har et godt produkt og, at det er godt for innovationen, at de er kommet til Danmark, men det her er naturligvis noget, som vi synes er sjovt," siger han til Computerworld.

Ifølge Nikolaj Køster bookede Uber ikke bilen via Drivrs app, men ringede direkte til partneren. I første omgang vidste Drivrs partner ikke, at bilen skulle bruges til at betjene en konkurrent.

Uber har lagt billederne fra Oh Lands første tur ud på sin blog, men ifølge Nikolaj Køster har Uber efterfølgende fjernet et foto, hvor chaufføren, der også normalt kører for Drivr, er synlig. 

Ingen biler tilrådighed

Mange af de danskere, der gennem de seneste dage har downloadet Ubers app i håbet om at kunne få en tur med det succesrige amerikanske selskab har fået beskeden: "Ingen biler til rådighed".

Computerworld har i sidste uge været i kontakt med flere københavnske limousineselskaber, der oplyser, at de ikke har kendskab til folk i branchen, der samarbejder med Uber.

"Jeg har været til et møde med Uber, men valgte at takke nej til deres tilbud, og det samme har de andre københavnske limousineselskaber, som jeg har været i kontakt med," sagde Morten Rix-Møller, formand for Brancheforeningen for Forretningslimousiner og indehaver af virksomheden Dansk Limousineservice, til Computerworld i lørdags. 

Uber har dog tidligere i et interview med Computerworld slået fast, at tjenesten rent faktisk har limousiner på gaden i København, men at efterspørgslen i øjeblikket blot overstiger udbudet.

Computerworld har spurgt Uber, hvorfor det har været nødvendigt for tjenesten at bruge en bil fra en konkurrent, hvis virksomheden selv har biler på gaden. 

I en mail til Computerworld oplyser Alex Czarnecki, der er ansvarlig for Ubers lancering i Danmark, dog blot:

"Uber kommenterer ikke på specifikke samarbejder. Det eneste, jeg kan sige, er, at vi arbejder på at få forøget antallet af samarbejdspartnere, så vi kan imødekomme den enorme efterspørgsel, der er på vores services fra københavnerne."

Læs også:
Uber om danske chauffør-problemer: "Folk må have lidt tålmodighed"

Smarte Uber i danske chauffør-problemer - hvor er alle bilerne? 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Langt flere studerende søger ind på it-uddannelser hos KEA: Næste år skal der skæres hundredvis af it-studiepladser
Hos Københavns Erhvervsakademi (KEA) har man oplevet en markant fremgang i antallet af optag på især it-relaterede uddannelser. Samlet set øger KEA optaget med en procent, men allerede fra næste år skal der trods flere ansøgere skæres drastisk ned på grund af en politisk aftale.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.