Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Internet-fader: Internettet bør være en menneskeret

Tim Berner-Lee, faderen til det moderne internet, har med sin Web-Index-rapport over internettet råbt ud til verdens regeringer: Anerkend internettet som en menneskeret og stop dermed uligheden

I Danmark tager vi det for givet, men mange steder i verden er der langt til et frit og ucensureret internet.

Hvis der overhovedet er adgang til internettet.

Det viser i hvert Web Foundations Web Index-rapport, som har kigger op på internettets udbredelse og benyttelse - og hvordan det benyttes mod befolkninger.

Specifikt handler det om internettets sociale -, økonomiske - og politiske udvikling i 86 lande verden over. Og ifølge Tim Berner-Lee, Internettets fader og grundlægger af Web Foundation, så er internettet en universalløsning for at rette op på den stigende ulighed, som finder sted i verden. 

Derfor skal internettet også anerkendes som en menneskeret. 

"Hvis vi forsøger at gøre privatlivsrettigheder, ytringsfrihed, billig adgang til internettet og net-neutralitet til en standard, så kan vi for alvor skubbe til uligheden, " skiver Tim Berner-Lee til rapporten.

Rapporten kan du læse her.

Duksedrengen Danmark
Imens mange af Web Indexs bundskrabere er lande som Etiopien, Myanmar, Yemen og Pakistan, så ligger Danmark sammen med de andre nordiske lande i den absolutte top.

Faktisk er Danmark det eneste land med et perfekt indextal på 100, hvilket vil sige, at vi er det absolut bedste land at leve i, hvis vi alene kigger på Indeksets faktorer.

Generelt viser indekset, at de rigeste lande med den største form for lighed i befolkningen også er de lande, som får mest ud af internettet. Noget som The Web Foundation mener er en trend, som skal spredes til andre lande.

Listen viser desuden, at over 60 procent af verdens befolkning stadig ikke kan komme online på nettet, og over halvdelen af de resterende 40 procent, som kan komme på nettet, bliver mødt af store problemer med politisk censur eller andre former for kontrol - og det er steget med 6 procent siden sidste år.

Oven i det oplever 84 procent af de 86 lande, at der ikke er nogen former for love til at beskytte befolkningen mod masseovervågning, hvilket er steget med 63 procent siden sidste år.

Læs også: Microsoft: Sådan vil internet i alt ændre din forretning totalt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Hvad koster det egentlig…? Tag overblikket tilbage over dine omkostninger i skyen
Mange organisationer arbejder på tværs af flere cloudplatforme – men er udfordret af, at det kan være næsten umuligt at vide, hvad man betaler for og hvorfor.