Artikel top billede

Internet-fader: Internettet bør være en menneskeret

Tim Berner-Lee, faderen til det moderne internet, har med sin Web-Index-rapport over internettet råbt ud til verdens regeringer: Anerkend internettet som en menneskeret og stop dermed uligheden

I Danmark tager vi det for givet, men mange steder i verden er der langt til et frit og ucensureret internet.

Hvis der overhovedet er adgang til internettet.

Det viser i hvert Web Foundations Web Index-rapport, som har kigger op på internettets udbredelse og benyttelse - og hvordan det benyttes mod befolkninger.

Specifikt handler det om internettets sociale -, økonomiske - og politiske udvikling i 86 lande verden over. Og ifølge Tim Berner-Lee, Internettets fader og grundlægger af Web Foundation, så er internettet en universalløsning for at rette op på den stigende ulighed, som finder sted i verden. 

Derfor skal internettet også anerkendes som en menneskeret. 

"Hvis vi forsøger at gøre privatlivsrettigheder, ytringsfrihed, billig adgang til internettet og net-neutralitet til en standard, så kan vi for alvor skubbe til uligheden, " skiver Tim Berner-Lee til rapporten.

Rapporten kan du læse her.

Duksedrengen Danmark
Imens mange af Web Indexs bundskrabere er lande som Etiopien, Myanmar, Yemen og Pakistan, så ligger Danmark sammen med de andre nordiske lande i den absolutte top.

Faktisk er Danmark det eneste land med et perfekt indextal på 100, hvilket vil sige, at vi er det absolut bedste land at leve i, hvis vi alene kigger på Indeksets faktorer.

Generelt viser indekset, at de rigeste lande med den største form for lighed i befolkningen også er de lande, som får mest ud af internettet. Noget som The Web Foundation mener er en trend, som skal spredes til andre lande.

Listen viser desuden, at over 60 procent af verdens befolkning stadig ikke kan komme online på nettet, og over halvdelen af de resterende 40 procent, som kan komme på nettet, bliver mødt af store problemer med politisk censur eller andre former for kontrol - og det er steget med 6 procent siden sidste år.

Oven i det oplever 84 procent af de 86 lande, at der ikke er nogen former for love til at beskytte befolkningen mod masseovervågning, hvilket er steget med 63 procent siden sidste år.

Læs også: Microsoft: Sådan vil internet i alt ændre din forretning totalt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere