Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Fodbold VM 2014: Computere har fundet vinderne

Fodbold er åbenbart ikke bare et spil med 22 mand, der jagter en bold, mål og hæder. Det er også en legeplads for big data-analyser. Se her, hvem der ifølge data vinder semifinalerne.

Opdateret: Cortana ramte plet med sin forudsigelse af kvartfinalevinderne, og Cortana er nu kommet med en ny forudsigelse af, hvem der vinder semifinalerne. Ifølge Cortana vil Tyskland slå værtslandet Brasilien, mens Argentina vinder over Holland.


---
Mens hele verdens bevågenhed hviler på verdensmesterskaberne i fodbold i Brasilien, spilder it-giganterne Google og Microsoft ikke tiden.

Begge softwareselskaber bruger nemlig den store begivenhed med milliarder af seere til at markedsføre deres big data-analyseværktøjer, som (måske) kan forudsige vinderne.

Det sker i skarp konkurrence med synske blæksprutter, kameler og heste.

Sådan ender kvartfinalerne

Google er på banen med sin Cloud Platform, der tygger på kamp-statistikker og -data fra sportsanalyseselskabet Opta i form af mål, afleveringer, straffespark og deslige til at spå kvalificeret om vinderne i hver kamp.

I de nyligt overståede 1/8-finaler ramte Googles maskineri korrekt i alle otte kampe, selv om softwareselskabet samtidig indrømmer, at runden forløb uden de store overraskelser.

Forsynet med nye datasæt kaster Google sig igen ud i databaserede spådomme i kvartfinalerne, hvor it-giganten sætter procenter på vinderchancerne, som du kan se i den nedenstående oversigt:

Brasilien - Colombia (Brasilien med 71 procent vinderchance).

Frankrig - Tyskland (Frankrig, 69 procent).

Holland - Costa Rica (Holland, 68 procent).

Argentina - Belgien (Argentina, 81 procent)

Kilde: Googles cloud-blog

Microsoft ramte også rigtigt

Google-konkurrenten Microsoft holder sig ikke tilbage med at komme med forudsigelser om knald-eller-fald-kampene ved VM.

Microsoft forudsigelser er blandt andet indbygget i den digitale assistent Cortana.

I lighed med Googles cloud-regnemaskine kigger Microsoft også ned i data som sejre og nederlag i kvalifikationskampe samt eksempelvis hjemmebanefordel for de sydamerikanske lande og lokale vejrforhold.

Her er bookmakernes gæt

Cortana-forudsigelserne bliver kørt via Microsofts Bing-søgemaskine, som tidligere har udpeget de rigtige vindere i amerikanske reality-konkurrencer som The Voice, Dancing With The Stars og American Idol.

På trods af, at Microsoft i lighed med Google også ramte korrekt i 1/8-finalerne, viser tidligere forudsigelser, at eksempelvis Spaniens deroute er kommet bag på tal-knuserne fra Redmond.

VM-forudsigelser på Bing.

Spanien havde ifølge Bing størst sandsynlighed for at vinde alle sine tre indledende kampe, hvilket dog kun lykkedes i ét tilfælde - og dermed sendte de forsvarende verdensmestre hjem med sportslige skrammer.

Det siger pengemændene 
Når det kommer til forudsigelser af sportskampe, er få så nidkære om at gætte rigtigt som bookmakerne, der har kroner og øre på spil.

Hos Danske Spil kan man således sætte penge på kvartfinalerne.

Sammenholdt med Googles forudsigelser vil det være en gedigen overraskelse, hvis Frankrig slår tyskerne, som ifølge bookmakerne er favorit i den kamp.

Ellers er Danske Spil nogenlunde på linje med Googles profetier.

Kvartfinalerne bliver sparket i gang fredag aften, og kun tiden kan vise, om big data virkelig én gang for alle kan smadre frasen om, at bolden er rund, og alt kan ske.

Læs også:
 
JJJAAA eller NNEEEJJJ? VM i fodbold indfører ny teknologi

Her kan vi få store problemer med kunstig intelligens

Big data-ekspert: Sådan kommer du i gang
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.