Artikel top billede

Fodbold VM 2014: Computere har fundet vinderne

Fodbold er åbenbart ikke bare et spil med 22 mand, der jagter en bold, mål og hæder. Det er også en legeplads for big data-analyser. Se her, hvem der ifølge data vinder semifinalerne.

Opdateret: Cortana ramte plet med sin forudsigelse af kvartfinalevinderne, og Cortana er nu kommet med en ny forudsigelse af, hvem der vinder semifinalerne. Ifølge Cortana vil Tyskland slå værtslandet Brasilien, mens Argentina vinder over Holland.


---
Mens hele verdens bevågenhed hviler på verdensmesterskaberne i fodbold i Brasilien, spilder it-giganterne Google og Microsoft ikke tiden.

Begge softwareselskaber bruger nemlig den store begivenhed med milliarder af seere til at markedsføre deres big data-analyseværktøjer, som (måske) kan forudsige vinderne.

Det sker i skarp konkurrence med synske blæksprutter, kameler og heste.

Sådan ender kvartfinalerne

Google er på banen med sin Cloud Platform, der tygger på kamp-statistikker og -data fra sportsanalyseselskabet Opta i form af mål, afleveringer, straffespark og deslige til at spå kvalificeret om vinderne i hver kamp.

I de nyligt overståede 1/8-finaler ramte Googles maskineri korrekt i alle otte kampe, selv om softwareselskabet samtidig indrømmer, at runden forløb uden de store overraskelser.

Forsynet med nye datasæt kaster Google sig igen ud i databaserede spådomme i kvartfinalerne, hvor it-giganten sætter procenter på vinderchancerne, som du kan se i den nedenstående oversigt:

Brasilien - Colombia (Brasilien med 71 procent vinderchance).

Frankrig - Tyskland (Frankrig, 69 procent).

Holland - Costa Rica (Holland, 68 procent).

Argentina - Belgien (Argentina, 81 procent)

Kilde: Googles cloud-blog

Microsoft ramte også rigtigt

Google-konkurrenten Microsoft holder sig ikke tilbage med at komme med forudsigelser om knald-eller-fald-kampene ved VM.

Microsoft forudsigelser er blandt andet indbygget i den digitale assistent Cortana.

I lighed med Googles cloud-regnemaskine kigger Microsoft også ned i data som sejre og nederlag i kvalifikationskampe samt eksempelvis hjemmebanefordel for de sydamerikanske lande og lokale vejrforhold.

Her er bookmakernes gæt

Cortana-forudsigelserne bliver kørt via Microsofts Bing-søgemaskine, som tidligere har udpeget de rigtige vindere i amerikanske reality-konkurrencer som The Voice, Dancing With The Stars og American Idol.

På trods af, at Microsoft i lighed med Google også ramte korrekt i 1/8-finalerne, viser tidligere forudsigelser, at eksempelvis Spaniens deroute er kommet bag på tal-knuserne fra Redmond.

VM-forudsigelser på Bing.

Spanien havde ifølge Bing størst sandsynlighed for at vinde alle sine tre indledende kampe, hvilket dog kun lykkedes i ét tilfælde - og dermed sendte de forsvarende verdensmestre hjem med sportslige skrammer.

Det siger pengemændene 
Når det kommer til forudsigelser af sportskampe, er få så nidkære om at gætte rigtigt som bookmakerne, der har kroner og øre på spil.

Hos Danske Spil kan man således sætte penge på kvartfinalerne.

Sammenholdt med Googles forudsigelser vil det være en gedigen overraskelse, hvis Frankrig slår tyskerne, som ifølge bookmakerne er favorit i den kamp.

Ellers er Danske Spil nogenlunde på linje med Googles profetier.

Kvartfinalerne bliver sparket i gang fredag aften, og kun tiden kan vise, om big data virkelig én gang for alle kan smadre frasen om, at bolden er rund, og alt kan ske.

Læs også:
 
JJJAAA eller NNEEEJJJ? VM i fodbold indfører ny teknologi

Her kan vi få store problemer med kunstig intelligens

Big data-ekspert: Sådan kommer du i gang
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere