Artikel top billede

Fodbold VM 2014: Computere har fundet vinderne

Fodbold er åbenbart ikke bare et spil med 22 mand, der jagter en bold, mål og hæder. Det er også en legeplads for big data-analyser. Se her, hvem der ifølge data vinder semifinalerne.

Opdateret: Cortana ramte plet med sin forudsigelse af kvartfinalevinderne, og Cortana er nu kommet med en ny forudsigelse af, hvem der vinder semifinalerne. Ifølge Cortana vil Tyskland slå værtslandet Brasilien, mens Argentina vinder over Holland.


---
Mens hele verdens bevågenhed hviler på verdensmesterskaberne i fodbold i Brasilien, spilder it-giganterne Google og Microsoft ikke tiden.

Begge softwareselskaber bruger nemlig den store begivenhed med milliarder af seere til at markedsføre deres big data-analyseværktøjer, som (måske) kan forudsige vinderne.

Det sker i skarp konkurrence med synske blæksprutter, kameler og heste.

Sådan ender kvartfinalerne

Google er på banen med sin Cloud Platform, der tygger på kamp-statistikker og -data fra sportsanalyseselskabet Opta i form af mål, afleveringer, straffespark og deslige til at spå kvalificeret om vinderne i hver kamp.

I de nyligt overståede 1/8-finaler ramte Googles maskineri korrekt i alle otte kampe, selv om softwareselskabet samtidig indrømmer, at runden forløb uden de store overraskelser.

Forsynet med nye datasæt kaster Google sig igen ud i databaserede spådomme i kvartfinalerne, hvor it-giganten sætter procenter på vinderchancerne, som du kan se i den nedenstående oversigt:

Brasilien - Colombia (Brasilien med 71 procent vinderchance).

Frankrig - Tyskland (Frankrig, 69 procent).

Holland - Costa Rica (Holland, 68 procent).

Argentina - Belgien (Argentina, 81 procent)

Kilde: Googles cloud-blog

Microsoft ramte også rigtigt

Google-konkurrenten Microsoft holder sig ikke tilbage med at komme med forudsigelser om knald-eller-fald-kampene ved VM.

Microsoft forudsigelser er blandt andet indbygget i den digitale assistent Cortana.

I lighed med Googles cloud-regnemaskine kigger Microsoft også ned i data som sejre og nederlag i kvalifikationskampe samt eksempelvis hjemmebanefordel for de sydamerikanske lande og lokale vejrforhold.

Her er bookmakernes gæt

Cortana-forudsigelserne bliver kørt via Microsofts Bing-søgemaskine, som tidligere har udpeget de rigtige vindere i amerikanske reality-konkurrencer som The Voice, Dancing With The Stars og American Idol.

På trods af, at Microsoft i lighed med Google også ramte korrekt i 1/8-finalerne, viser tidligere forudsigelser, at eksempelvis Spaniens deroute er kommet bag på tal-knuserne fra Redmond.

VM-forudsigelser på Bing.

Spanien havde ifølge Bing størst sandsynlighed for at vinde alle sine tre indledende kampe, hvilket dog kun lykkedes i ét tilfælde - og dermed sendte de forsvarende verdensmestre hjem med sportslige skrammer.

Det siger pengemændene 
Når det kommer til forudsigelser af sportskampe, er få så nidkære om at gætte rigtigt som bookmakerne, der har kroner og øre på spil.

Hos Danske Spil kan man således sætte penge på kvartfinalerne.

Sammenholdt med Googles forudsigelser vil det være en gedigen overraskelse, hvis Frankrig slår tyskerne, som ifølge bookmakerne er favorit i den kamp.

Ellers er Danske Spil nogenlunde på linje med Googles profetier.

Kvartfinalerne bliver sparket i gang fredag aften, og kun tiden kan vise, om big data virkelig én gang for alle kan smadre frasen om, at bolden er rund, og alt kan ske.

Læs også:
 
JJJAAA eller NNEEEJJJ? VM i fodbold indfører ny teknologi

Her kan vi få store problemer med kunstig intelligens

Big data-ekspert: Sådan kommer du i gang
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere