Artikel top billede

TDC-boss om Telia/Telenor-fusion: Vi tager det meget alvorligt

Den kommende fusion af Telia og Telenor skaber en ny kæmpe-konkurrent til TDC. Det kan både blive en udfordring og en mulighed for TDC, der kæmper med at stoppe en alvorlig kundeflugt.

Den forestående fusion af Telia og Telenor til én ny dansk telegigant kommer uden tvivl til at ændre det danske telemarked: Spørgsmålet er bare hvordan?

Mens teleselskabet 3 ret hurtigt efter annonceringen af fusionen udtalte, at selskabet var skræmt af udsigten til nu at skulle kæmpe mod både TDC og den nye telekæmpe, så var TDC's reaktion mere afmålt.

Reaktionen fra TDC gik primært på, at fusionen måske kan lægge en dæmper på den priskonkurrence, som volder TDC store problemer.

Men tag ikke fejl: TDC har skam gjort sig flere tanker om udsigten til den nye kæmpe-konkurrent, der meget vel kan komme på plads i 2015.

"Det er klart, at Telia- og Telenor-konstellationen giver en ny, seriøs konkurrent. På mobilsiden kommer de op og er at par med os," siger TDC-koncernchef Carsten Dilling til Computerworld i forbindelse med, at TDC torsdag fremlagde sit årsregnskab for 2014.

"Jeg tror ikke, at det kommer til at ændre så meget ved den konkurrencemæssige dynamik, men jeg tror, at de bliver en stor, seriøs konkurrent, og det tager vi selvfølgelig meget alvorligt," lyder det fra TDC's koncernchef.

"For forbrugeren vil det på den lange bane blive en enklere hverdag, for man må formode, at de to brands bliver til ét," mener Carsten Dilling, der dog umiddelbart ikke forventer, at den heftige konkurrence på det danske telemarked klinger af, når fusionen af Telia og Telenor falder på plads:

"Konkurrencemæssigt bliver det mindst ligeså slemt, som det er i dag," siger Carsten Dilling.

TDC mister mobilkunder

TDC Group fik i 2014-årsregnskabet et overskud før skat, afskrivninger og renter (EBITDA, red.) på 9,8 milliarder kroner, mens omsætningen i 2014 landede på lidt mere end 23 milliarder kroner. 

Omsætningen er faldet med 2,7 procent i forhold til 2013, ligesom også EBITDA-resultatet er 1,8 procent lavere end i 2013. 

Samtidig afslører TDC's årsregnskab, at 153.000 private mobilkunder forlod TDC i årets løb, så de samlede kundefrafald landede 113.000 mobilkunder.

Derfor bliver det også helt afgørende for TDC at få stoppet kundeflugten i 2015, forklarede Carsten Dilling torsdag i et interview på Computerworld.

Fusion kan hjælpe TDC

Spørgsmålet er så, om fusionen af Telia og Telenor vil ændre noget ved kundeflugten?

Hos Sydbank skriver aktieanalytiker Morten Imsgard, der følger TDC's regnskaber tæt, i en analyse, at TDC skal krydse fingre for, at fusionen mellem Telia og Telenor i Danmark bliver godkendt.

"Det vil muligvis skabe endnu en aktør på det danske marked, som ønsker at fokusere på værdiforøgende tjenester i abonnementerne. Vi forventer en afklaring på fusionen mellem Telia og Telenor i andet halvår af 2015 - indtil da kan TDC godt forberede sig på uformindsket hård priskonkurrence."

Netop priskonkurrencen er TDC's helt store problem og årsagen til, at selskabet plan om at satse på premium-produkter og pakke-løsninger ikke flyver helt så let som ønsket.

"Dagens regnskab understreger, at TDC's strategi om at vinde nye kunder igennem innovative produkter er en langsom proces i et marked, som er drevet af jagten på den laveste pris"

"Vi frygter, at TDC kan blive tvunget til at give afkald på indtjening, hvis selskabet ønsker at vende den negative udvikling i kundebasen på den korte bane," lyder det fra Morten Imsgard i forlængelse af TDC's årsregnskab.

Læs første del af interviewet med Carsten Dilling her, hvor han fortæller om den trepunktsplan, der skal stoppe kundeflugten fra TDC.

Læs også:

Carsten Dillings trepunktsplan: Nu skal kundeflugten stoppes

Kundeflugt fra TDC: 113.000 mobilkunder droppede selskabet i 2014

Stor-fusion: Telia & Telenor kan blive en bombe under TDC

TDC-ansatte frygter nye fyringsrunder - og det er med god grund

TDC tvunget til at smide pris-bombe: Kæmper om erhvervskunderne

Fem grunde til at dit teleselskab snart vil være totalt forandret