Artikel top billede

Datamængderne vokser og vokser: Her er fire nye NAS til at holde styr på det hele

Western Digital er glad for de stigende datamængder, for det giver mere forretning og øger aktiekursen. Og nu vil producenten af de populære Red-diske have en endnu større bid af kagen.

London: Om et år vil alle vestlige husstande hver især eje 3,3 terabyte data. Det mener analysehuset Gartner, og det er i den grad vand på datalagringseksperten Western Digitals (WD) mølle, for det giver gang i forretningen.

Nu skal der endnu mere skub i den del, der hedder NAS-servere (Network Attached Storage). Torsdag præsenterede WD fire nye enheder til selskabets produktudbud på et pressemøde i London.

Læs også:
Stortest: NAS-servere fra Synology, Qnap og Asustor

To af maskinerne skal supplere WD's udbud af maskiner til såkaldte "prosumers" - altså krævende forbrugere og folk som arbejder med optagelse og redigering af foto og video og andre kreative i den grafiske verden.

To andre maskiner skal være WD's helt nye tilbud til mindre virksomheder.

Alle de nye maskiner er lanceret på det danske marked.

Nye maskiner til prosumers

Til de såkaldte prosumers har WD hidtil haft modellerne EX2 og EX4. De to nye modeller kaldes EX2100 og EX4100.

Ydelse: Dual-core Marvell Armada 385- og 388 processorer med henholdsvis 1GB og 2GB RAM

Backup: NAS til NAS-replikering, NAS til USB, NAS til cloud (Dropbox, ElephantDrive, Amazon S3), Smartware Pro client backup med fleksible restore points

Interface: WD's egen password-beskyttede My Cloud-app, My Cloud OS er installeret på flash for at give hurtig og nem opsætning.

Features: One-touch USB 3.0-kopieringsknap, understøtter flere forskellige overførselsprotokoller, Streaming media Server for tilsluttede DLNA-enheder, kan opsættes ved hjælp af flere tredjepartsapps

Priser: EX2100 (med moms)
0TB: Set til 2.799 kr.
4TB: Set til 4.899 kr.
8TB: Set til 6.499 kr.
12TB: Set til 8.499 kr.

Priser EX4100

0TB: Set til 4.299 kr.
8TB: Set til 8.499 kr.
16TB: Set til 11.999 kr.
24TB: Set til 16.999 kr.

Maskinerne til mindre virksomheder

De to helt nye modeller beregnet til mindre virksomheder kaldes DL-2100 og DL-4100

Ydelse: Dual-core Intel Atom C2350- og C2338-processor med henholdsvis 1GB og 2GB RAM

Databeskyttelse: Optimeret til WD's Red-diske with NASware-teknologi, konfigurerbar RAID (0,1,5,10), to gigabit Ethernet-porte og to indgange til strømforsyning, flere forskellige back-up-muligheder.

Interface: WD's egen password-beskyttede My Cloud-app, My Cloud OS er installeret på flash for at give hurtig og nem opsætning.

Virksomhedsrettede features: iSCSI target og initiator, understøtter Microsoft Active Directory, AES 256-bit-kryptering, integregrede tredjepartsapps.

Skaleringsmuligheder: Hukommelsen kan udvides op til 6GB, storage kan udviddes via dual NIC's, kapacitet op til 24TB med "hot-swappable"-drev.

Priser DL2100 (med moms):
0TB: 3.899 kr.
4TB: 5.999 kr.
8TB: 7.299 kr.
12TB: 9.799 kr.

Priser DL4100:
0TB: 5.999 kr.
8TB: 9.499 kr.
16TB: 12.999 kr.
24TB: 16.999 kr.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere