Artikel top billede

Nu skal der handles Sex - vil du byde ind?

Sex.com er sat til salg, og de tre bogstaver med den kommercielle endelse kan meget vel slå rekorden som verdens dyreste domæne. Historien er nu heller ikke kedelig.

Så er det i næste uge, at verdens formentlig dyreste domænenavn kommer under hammeren.

Sex.com er nemlig sat på auktion, efter den nuværende ejer er gået konkurs.

Datoen for auktionen er torsdag 18. marts, og budrunden starter ved 5,5 millioner kroner, men slutprisen ryger med garanti langt højere op. Derved kan sex.com muligvis slå rekorden som verdens dyreste domænenavn.

Det er Business.com, der i øjeblikket er prismester på internettet.

Det domæne blev handlet i august 2007, da virksomheden RH Donnelley betalte svimlende 1,8 milliarder kroner for retten til at bruge navnet på nettet.

12 år lang retssag

Sex.com blev første gang registreret for 16 år siden af amerikaneren Gary Kremen, som også er grundlægger af Match.com, der blev en af internettets første datingsider.

Sex.com-domænet blev senere franarret Gary Kremen af en svindler med navnet Stephen Cohen. Han tjente millioner af kroner på domænet under dotcom-bølgen i slutningen af 90'erne.

I en retssag genvandt Gary Kremen i år 2000 magten over domænet, og han blev samtidig tildelt en erstatning på 350 millioner kroner.

Sagen løb over 12 år, og er blevet skildret i flere bøger, hvor Sex.com: One Domain, Two Men, Twelve Years and the Brutal Battle for the Jewel in the Internet's Crown nok er den mest kendte.

Ifølge bogen skulle sex.com da også være en ganske god forretning, der i sin storhedsperiode indtjente mere end 80.000 kroner om dagen.

Husk 5,5 millioner

I 2006 købte firmaet Escom LLC domænet til en pris på 88 millioner kroner, hvilket gjorde sex.com til det dyreste domæne, der var handlet indtil da.

Hvis du vil være med i kapløbet om det kontroversielle domænenavn, kan du finde auktionsdetaljerne her. For at komme med i budrunden skal du huske at medbringe en bankgaranti på mindst 5,5 millioner kroner.

Ifølge den amerikanske tv-kanal ABC kommer domænenavnet Fund.com, med en pris på 54 millioner kroner, ind som nummer tre.

På de næste pladser kommer Porn.com til 52 millioner og Diamonds.com til 41 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere