Artikel top billede

(Foto: Phil Pell/iStockphoto)

Enorm efterspørgsel: Nu hæves prisen på NNIT - aktier bliver dyrere

Enorm interesse får ganske usædvanligt NNIT-ejer Novo Nordisk til at hæve prisen på aktierne allerede inden de formelt bliver sat til salg.

NNIT hæver på grund af stor interesse prisen på selskabets aktier, der udbydes, når selskabet ifølge planen bliver børsnoteret inden for ganske få dage.

Det er ganske usædvanligt, at det såkaldte kurs-interval  midt i udbudsprocessen

I NNIT's tilfælde sker det ved at hæve det såkaldte kurs-interval, der er den pris-ramme, som aktierne skal sælges i.

NNIT oplyste ellers i selskabets børs-prospekt, der blev udsendt for en uges tid siden, at aktierne ville blive solgt til mellem 100 og 120 kroner per styk.

Denne pris hæver selskabet nu til intervallet 120 kroner til 130 kroner, hvilket prisfastsætter NNIT til mellem 2,75 milliarder og 3,25 milliarder kroner.

Stor efterspørgsel

Selskabets bestyrelsesformand og finansdirektør i Novo Nordisk, Jesper Brandgaard, fortæller til Børsen, at efterspørgslen har været 'usædvanlig' og 'langt højere' end forventet.

Eksempelvis har private investorer efter blot to dage lagt bud ind på mere end det dobbelte af det antal aktier, som bliver udbudt.

Godt køb

Analytikere har generelt betegnet NNIT-aktien som et godt køb.

Virksomheden har ry for at være veldrevet og med styr på tingene, og kurs-intervallet regnes for at være relativt lavt.

Læs også: På vej mod børsnotering: Derfor er NNIT en lækkerbisken uden lige.

For eksempel er det tidligere blevet vurderet, at NNIT ville blive værdifastsat til omkring fire milliarder kroner.

Det betyder, at selskabet med selv det hævede kursinterval kan blive en lukrativ forretning for de investorer, der kommer med. Det bliver næppe alle, idet udbuddet tegner til at bliver markant overtegnet.

NNIT har i børsprospektet anlagt en defensiv stil. Her meddeler selskabet nemlig, at det forventer en vækst i nettoomsætningen for 2015 på mellem fem og otte procent, hvilket er i den lave ende.

NNIT løftede eksempelvis fornylig sløret for selskabets årsregnskab for 2014 med en vækst i omsætningen på 9,3 procent og en vækst i den primære drift på 7,7 procent.

Det kan du læse mere om her: NNIT går på børsen efter endnu et solidt årsregnskab.

Du kan se NNIT's børsprospekt her: NNIT's børsprospekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere