Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

(Foto: Phil Pell/iStockphoto)

Enorm efterspørgsel: Nu hæves prisen på NNIT - aktier bliver dyrere

Enorm interesse får ganske usædvanligt NNIT-ejer Novo Nordisk til at hæve prisen på aktierne allerede inden de formelt bliver sat til salg.

NNIT hæver på grund af stor interesse prisen på selskabets aktier, der udbydes, når selskabet ifølge planen bliver børsnoteret inden for ganske få dage.

Det er ganske usædvanligt, at det såkaldte kurs-interval  midt i udbudsprocessen

I NNIT's tilfælde sker det ved at hæve det såkaldte kurs-interval, der er den pris-ramme, som aktierne skal sælges i.

NNIT oplyste ellers i selskabets børs-prospekt, der blev udsendt for en uges tid siden, at aktierne ville blive solgt til mellem 100 og 120 kroner per styk.

Denne pris hæver selskabet nu til intervallet 120 kroner til 130 kroner, hvilket prisfastsætter NNIT til mellem 2,75 milliarder og 3,25 milliarder kroner.

Stor efterspørgsel

Selskabets bestyrelsesformand og finansdirektør i Novo Nordisk, Jesper Brandgaard, fortæller til Børsen, at efterspørgslen har været 'usædvanlig' og 'langt højere' end forventet.

Eksempelvis har private investorer efter blot to dage lagt bud ind på mere end det dobbelte af det antal aktier, som bliver udbudt.

Godt køb

Analytikere har generelt betegnet NNIT-aktien som et godt køb.

Virksomheden har ry for at være veldrevet og med styr på tingene, og kurs-intervallet regnes for at være relativt lavt.

Læs også: På vej mod børsnotering: Derfor er NNIT en lækkerbisken uden lige.

For eksempel er det tidligere blevet vurderet, at NNIT ville blive værdifastsat til omkring fire milliarder kroner.

Det betyder, at selskabet med selv det hævede kursinterval kan blive en lukrativ forretning for de investorer, der kommer med. Det bliver næppe alle, idet udbuddet tegner til at bliver markant overtegnet.

NNIT har i børsprospektet anlagt en defensiv stil. Her meddeler selskabet nemlig, at det forventer en vækst i nettoomsætningen for 2015 på mellem fem og otte procent, hvilket er i den lave ende.

NNIT løftede eksempelvis fornylig sløret for selskabets årsregnskab for 2014 med en vækst i omsætningen på 9,3 procent og en vækst i den primære drift på 7,7 procent.

Det kan du læse mere om her: NNIT går på børsen efter endnu et solidt årsregnskab.

Du kan se NNIT's børsprospekt her: NNIT's børsprospekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere