Intergraph-forlig åbner for dansk opkøb

Amerikanske Intergraph sælger ud af sin hardwareforretning efter at have indgået et milliardforlig med chipgiganten Intel. Danske Compare IT Service har slået til og har overtaget Intergraphs danske produktion af kraftige 3D-arbejdsstationer, som ligger i selskabet Teranetix.

Herlev-virksomheden Compare IT Service har overtaget Teranetix, der tidligere har været ejet af amerikanske Intergraph.

Overtagelsen kommer efter Intergraphs forlig i en årelang patentstrid med chipgiganten og konkurrenten Intel, som endte med, at Intel skal betale en milliarderstatning til Intergraph.

Samtidig skiller Intergraph sig af med en del af sin hardwareforretning.

Det betyder, at flere Intergraph-selskaber nu er sat til salg. Det åbnede muligheden for danske Compare IT Services.

- Teranetix bliver splittet op og solgt i små landebidder. Vi har så været heldige og få Skandinavien, siger salgschef Johnny Larsen, Compare IT Services.

Da Teranetix er sat til salg i mindre bidder, er en del af Compare IT Services aftale med selskabet, at prisen ikke offentliggøres, mens der foregår forhandlinger om salg i andre lande.

- Forliget med Intel betyder, at Intergraph skal af med selskabet, og det skal helst være i går, siger Johnny Larsen.

En del af produktionsapparatet

Teranetix producerer kraftige arbejdsstationer til 3D-grafik. Selskabet var en del af Intergraph, som i 2000 solgte sin know-how inden for arbejdsstationer til Silicon Graphics. Samtidig blev der i Danmark oprettet en dansk produktion, hvor der blandt andet samles specielt tilpassede arbejdsstationer.

Den produktion vil Compare IT Service nu drive videre sammen med selskabets eksisterende forretninger inden for blandt andet hardware og hosting.

- Det er ikke en ukendt forretning for os. Vi har også produktion i vores afdeling i Herlev, og Teranetix bliver en del af vores produktionsapparat, siger Johnny Larsen.

For Compare IT Service betyder overtagelsen, at selskabet får adgang til Teranetix' kompetencer inden for kraftige systemer til den grafiske branche, CAD og video-rendering.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere