Overvågningssoftware afslører 'død' mands forsikringssvindel

En påstået død mand blev afsløret i en scanning med ansigtsgenkendelsessoftware. Nu står han anklaget for flere former for svindel.

Forretningsmanden Jose Salvador Lantigua fra Florida i USA har forfalsket sin død i Venezuela, hvorefter den efterladte familie forsøgte at score pengene fra Jose Salvador Lantigus livsforsikring.

Samtidig forsøgte forretningsmanden med sin død at stikke af fra flere millioner kroner i gæld til forretningsforbindelser, der med dødsfaldet kunne skyde en hvid pil efter at se så meget som én grøn dollarseddel.

Jose Salvador Lantigua var dog ikke mere død, end det amerikanske politi på gaden kunne anråbe manden, som svarede på tiltalen.

Og så var han afsløret som forsikrings-, forretnings- og passvindler

Afsløret af software
Afsløringen kom, da Jose Salvador Lantigua med det nye navn Ernest Willis ville anskaffe sig et pas.

Det medsendte foto fra 'Ernest Willis' viste sig ved hjælp af ansigtsgenkendelsessoftware at stemme overens med det billede fra pas-databasen, som Jose Salvador Lantigua brugte i 1996, da han ansøgte om et pas i sit eget navn.

Det skriver Jacksonville.com.

Fra hvid til sort
Nu står Jose Salvador Lantigua anklaget for flere lovovertrædelser, efter ordensmagten i første omgang havde studset over, at den hvide mand stod anført i pas-databasen som sort.

Herefter fik database-matchet fra ansigtsgenkendelsessoftwaren alle alarmklokker til at ringe.

Da betjentene endelig fandt frem til svindleren, bliver det nævnt i politirapporten, at de mødt en mand med en brun paryk og 'dårligt affarvet skæg'.

Dette er langt fra sidste gang, at ansigtsgenkendelsessoftware kommer til at hjælpe politiet med at fange forbrydere.  

Det amerikanske føderale politi, FBI, har tidligere fortalt om et af sine store it-projekter, hvor ansigtsgenkendelsessoftware sammen med biometriske data  som fingeraftryk og andre informationer fra millionvis af amerikanere skal være med til at fange forbrydere.

Den database kan du læse mere om her.

Læs også:

Politichef: Hjælp os ved at installere overvågningskameraer i dit hjem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.