Artikel top billede

Overvågningssoftware afslører 'død' mands forsikringssvindel

En påstået død mand blev afsløret i en scanning med ansigtsgenkendelsessoftware. Nu står han anklaget for flere former for svindel.

Forretningsmanden Jose Salvador Lantigua fra Florida i USA har forfalsket sin død i Venezuela, hvorefter den efterladte familie forsøgte at score pengene fra Jose Salvador Lantigus livsforsikring.

Samtidig forsøgte forretningsmanden med sin død at stikke af fra flere millioner kroner i gæld til forretningsforbindelser, der med dødsfaldet kunne skyde en hvid pil efter at se så meget som én grøn dollarseddel.

Jose Salvador Lantigua var dog ikke mere død, end det amerikanske politi på gaden kunne anråbe manden, som svarede på tiltalen.

Og så var han afsløret som forsikrings-, forretnings- og passvindler

Afsløret af software

Afsløringen kom, da Jose Salvador Lantigua med det nye navn Ernest Willis ville anskaffe sig et pas.

Det medsendte foto fra 'Ernest Willis' viste sig ved hjælp af ansigtsgenkendelsessoftware at stemme overens med det billede fra pas-databasen, som Jose Salvador Lantigua brugte i 1996, da han ansøgte om et pas i sit eget navn.

Det skriver Jacksonville.com.

Fra hvid til sort

Nu står Jose Salvador Lantigua anklaget for flere lovovertrædelser, efter ordensmagten i første omgang havde studset over, at den hvide mand stod anført i pas-databasen som sort.

Herefter fik database-matchet fra ansigtsgenkendelsessoftwaren alle alarmklokker til at ringe.

Da betjentene endelig fandt frem til svindleren, bliver det nævnt i politirapporten, at de mødt en mand med en brun paryk og 'dårligt affarvet skæg'.

Dette er langt fra sidste gang, at ansigtsgenkendelsessoftware kommer til at hjælpe politiet med at fange forbrydere.  

Det amerikanske føderale politi, FBI, har tidligere fortalt om et af sine store it-projekter, hvor ansigtsgenkendelsessoftware sammen med biometriske data  som fingeraftryk og andre informationer fra millionvis af amerikanere skal være med til at fange forbrydere.

Den database kan du læse mere om her.

Læs også:

Politichef: Hjælp os ved at installere overvågningskameraer i dit hjem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere