Artikel top billede

Foto: Mikael Rieck. (Foto: Mikael Rieck freelance)

Politichef: Hjælp os ved at installere overvågningskameraer i dit hjem

Politichef opfordrer borgerne til at installere overvågningskameraer hjemme i privaten, så politiet kan få mere ud af sin ansigtsgenkendelsessoftware. Organisation for privatlivets beskyttelse advarer kraftigt mod opfordringen.

Chef for Londons politistyrker, Sir Bernard Hogan-Howe, er kommet i modvind.

Ifølge The Daily Mail er det sket efter, at han har foreslået, at briterne installerer overvågningskameraer i privaten for at hjælpe politiet med at fange forbrydere.

Helt præcis mener politichefen, at borgernes privatindkøbte overvågningskameraer kan hjælpe ordensmagten med at få flere billeder af lovbrydere i øjenhøjde, så politiet har noget at sammenligne sin database over 12 millioner billeder af suspekte og forbrydere.

I dag får Londons politi hovedsageligt billeder af lovovertrædere fra de omdiskuterede og mere end en halv million CCTV-overvågningskameraer i London, som filmer fra oven og ned.

Spionkamera til 400 kroner

Den vinkel giver dog ikke politiet de bedste muligheder for at arbejde videre med sin indkøbte ansigtsgenkendelsessoftware.

"Ansigtsgenkendelsessoftwaren er blevet bedre, og vi kan nu bruge den på billeder af indbrudstyve og sammenligne billederne med de fotografier, vi tager, når vi arresterer folk," sagde Bernard Hogan-Howe for nyligt i et radioprogram ifølge Daily Mail.

"Diskrete kameraer forklædt som ure, tøj, kroge, spejle og endog termometre kan blive købt for så lidt som 400 kroner," fortsatte politichefen sin opfordring til befolkningen om at hjælpe politiet med at indsamle billeder af forbrydere.

Ren George Orwell

Ikke alle er dog lige begejstrede for politichefens udmelding.

Overvågningskameraer installeret hjemme i privaten med en form for visuel forbindelse til politiet vækker en genklang af overvågningen i George Orwells roman '1984' hos den britiske anti-overvågningsorganisation Big Brother Watch.

"Forslaget med at øge antallet af privatinstallerede CCTV-kameraer er helt ærligt Orwellsk, og vi risikerer at få gjort borgerne til en forlængelse af politiet," lyder kritikken fra Renate Samson fra Big Brother Watch.

Hun understreger, at de private overvågningskameraer er uregulerede, og der er stor risiko for, at de vil indsamle massevis af uskyldige ansigter.

Hackede sig ind på webcams

Også på den politiske scene møder forslaget med de private overvågningskameraer og politiets stigende brug af billeder kritik.

"Vi er bekymrede over, at politiet er begyndt at oploade billeder af folk i deres varetægt til den nationale database og bruge ansigtsgenkendelsessoftware uden nogen form for regulering. Nogle af folkene på billederne er ikke engang blevet sigtet," siger Labour-politikeren Andrew Miller til The Daily Mail.

Tidligere har den britiske efterretningstjeneste GCHQ skabt en ren overvågningsskandale, efter myndigheden systematisk og uden nogen former for forudgående advarsler har hacket sig ind i på folks webcam-chats for at tage billeder af deres ansigter.

Disse billeder havde ofte seksuel karakter, hvortil den britiske efterretningstjeneste replicerede, at billederne blot skulle bruges til at forbedre ordensmagtens ansigtsgenkendelsessoftware.

Edvard Snowden gør klar til at vende hjem til USA - han slipper for dødsstraf, lover USA


Danske it-eksperter: Så præcist kan vi spore og overvåge - hvis vi vil

Regeringen afsætter en milliard kroner til stor it-overvågningspakke




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere