Foto: Mikael Rieck.

Politichef: Hjælp os ved at installere overvågningskameraer i dit hjem

Politichef opfordrer borgerne til at installere overvågningskameraer hjemme i privaten, så politiet kan få mere ud af sin ansigtsgenkendelsessoftware. Organisation for privatlivets beskyttelse advarer kraftigt mod opfordringen.

Chef for Londons politistyrker, Sir Bernard Hogan-Howe, er kommet i modvind.

Ifølge The Daily Mail er det sket efter, at han har foreslået, at briterne installerer overvågningskameraer i privaten for at hjælpe politiet med at fange forbrydere.

Helt præcis mener politichefen, at borgernes privatindkøbte overvågningskameraer kan hjælpe ordensmagten med at få flere billeder af lovbrydere i øjenhøjde, så politiet har noget at sammenligne sin database over 12 millioner billeder af suspekte og forbrydere.

I dag får Londons politi hovedsageligt billeder af lovovertrædere fra de omdiskuterede og mere end en halv million CCTV-overvågningskameraer i London, som filmer fra oven og ned.

Spionkamera til 400 kroner
Den vinkel giver dog ikke politiet de bedste muligheder for at arbejde videre med sin indkøbte ansigtsgenkendelsessoftware.

"Ansigtsgenkendelsessoftwaren er blevet bedre, og vi kan nu bruge den på billeder af indbrudstyve og sammenligne billederne med de fotografier, vi tager, når vi arresterer folk," sagde Bernard Hogan-Howe for nyligt i et radioprogram ifølge Daily Mail.

"Diskrete kameraer forklædt som ure, tøj, kroge, spejle og endog termometre kan blive købt for så lidt som 400 kroner," fortsatte politichefen sin opfordring til befolkningen om at hjælpe politiet med at indsamle billeder af forbrydere.

Ren George Orwell
Ikke alle er dog lige begejstrede for politichefens udmelding.

Overvågningskameraer installeret hjemme i privaten med en form for visuel forbindelse til politiet vækker en genklang af overvågningen i George Orwells roman '1984' hos den britiske anti-overvågningsorganisation Big Brother Watch.

"Forslaget med at øge antallet af privatinstallerede CCTV-kameraer er helt ærligt Orwellsk, og vi risikerer at få gjort borgerne til en forlængelse af politiet," lyder kritikken fra Renate Samson fra Big Brother Watch.

Hun understreger, at de private overvågningskameraer er uregulerede, og der er stor risiko for, at de vil indsamle massevis af uskyldige ansigter.

Hackede sig ind på webcams
Også på den politiske scene møder forslaget med de private overvågningskameraer og politiets stigende brug af billeder kritik.

"Vi er bekymrede over, at politiet er begyndt at oploade billeder af folk i deres varetægt til den nationale database og bruge ansigtsgenkendelsessoftware uden nogen form for regulering. Nogle af folkene på billederne er ikke engang blevet sigtet," siger Labour-politikeren Andrew Miller til The Daily Mail.

Tidligere har den britiske efterretningstjeneste GCHQ skabt en ren overvågningsskandale, efter myndigheden systematisk og uden nogen former for forudgående advarsler har hacket sig ind i på folks webcam-chats for at tage billeder af deres ansigter.

Disse billeder havde ofte seksuel karakter, hvortil den britiske efterretningstjeneste replicerede, at billederne blot skulle bruges til at forbedre ordensmagtens ansigtsgenkendelsessoftware.

Læs også:
Edvard Snowden gør klar til at vende hjem til USA - han slipper for dødsstraf, lover USA

Danske it-eksperter: Så præcist kan vi spore og overvåge - hvis vi vil

Regeringen afsætter en milliard kroner til stor it-overvågningspakke
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.