Artikel top billede

Foto: Mikael Rieck.

Politichef: Hjælp os ved at installere overvågningskameraer i dit hjem

Politichef opfordrer borgerne til at installere overvågningskameraer hjemme i privaten, så politiet kan få mere ud af sin ansigtsgenkendelsessoftware. Organisation for privatlivets beskyttelse advarer kraftigt mod opfordringen.

Chef for Londons politistyrker, Sir Bernard Hogan-Howe, er kommet i modvind.

Ifølge The Daily Mail er det sket efter, at han har foreslået, at briterne installerer overvågningskameraer i privaten for at hjælpe politiet med at fange forbrydere.

Helt præcis mener politichefen, at borgernes privatindkøbte overvågningskameraer kan hjælpe ordensmagten med at få flere billeder af lovbrydere i øjenhøjde, så politiet har noget at sammenligne sin database over 12 millioner billeder af suspekte og forbrydere.

I dag får Londons politi hovedsageligt billeder af lovovertrædere fra de omdiskuterede og mere end en halv million CCTV-overvågningskameraer i London, som filmer fra oven og ned.

Spionkamera til 400 kroner

Den vinkel giver dog ikke politiet de bedste muligheder for at arbejde videre med sin indkøbte ansigtsgenkendelsessoftware.

"Ansigtsgenkendelsessoftwaren er blevet bedre, og vi kan nu bruge den på billeder af indbrudstyve og sammenligne billederne med de fotografier, vi tager, når vi arresterer folk," sagde Bernard Hogan-Howe for nyligt i et radioprogram ifølge Daily Mail.

"Diskrete kameraer forklædt som ure, tøj, kroge, spejle og endog termometre kan blive købt for så lidt som 400 kroner," fortsatte politichefen sin opfordring til befolkningen om at hjælpe politiet med at indsamle billeder af forbrydere.

Ren George Orwell

Ikke alle er dog lige begejstrede for politichefens udmelding.

Overvågningskameraer installeret hjemme i privaten med en form for visuel forbindelse til politiet vækker en genklang af overvågningen i George Orwells roman '1984' hos den britiske anti-overvågningsorganisation Big Brother Watch.

"Forslaget med at øge antallet af privatinstallerede CCTV-kameraer er helt ærligt Orwellsk, og vi risikerer at få gjort borgerne til en forlængelse af politiet," lyder kritikken fra Renate Samson fra Big Brother Watch.

Hun understreger, at de private overvågningskameraer er uregulerede, og der er stor risiko for, at de vil indsamle massevis af uskyldige ansigter.

Hackede sig ind på webcams

Også på den politiske scene møder forslaget med de private overvågningskameraer og politiets stigende brug af billeder kritik.

"Vi er bekymrede over, at politiet er begyndt at oploade billeder af folk i deres varetægt til den nationale database og bruge ansigtsgenkendelsessoftware uden nogen form for regulering. Nogle af folkene på billederne er ikke engang blevet sigtet," siger Labour-politikeren Andrew Miller til The Daily Mail.

Tidligere har den britiske efterretningstjeneste GCHQ skabt en ren overvågningsskandale, efter myndigheden systematisk og uden nogen former for forudgående advarsler har hacket sig ind i på folks webcam-chats for at tage billeder af deres ansigter.

Disse billeder havde ofte seksuel karakter, hvortil den britiske efterretningstjeneste replicerede, at billederne blot skulle bruges til at forbedre ordensmagtens ansigtsgenkendelsessoftware.

Edvard Snowden gør klar til at vende hjem til USA - han slipper for dødsstraf, lover USA


Danske it-eksperter: Så præcist kan vi spore og overvåge - hvis vi vil

Regeringen afsætter en milliard kroner til stor it-overvågningspakke
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Morten Boel Sigurdsson forlader livsværket Omada efter 21 år - nu begynder nyt kapitel: "Det er nærmest berusende spændende"
Interview: Efter 21 år har Morten Boel Sigurdsson endegyldigt forladt Omada, som han selv var med til at stifte i 1999. Teltpælene i det amerikanske er rykket op, og han og familien er tilbage i Danmark. "Der er én årsag til, at jeg stopper nu," fortæller han.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.