Artikel top billede

Kinesiske Huawei skovler penge ind i Vesten - har vildt mål for 2018

Den kinesiske it- og telegigant Huawei kan notere et rekordregnskab med tocifrede vækstrater. Inden for få år har selskabet som erklæret mål at runde den halve billion kroner i omsætning.

Regnskabsfolkene hos den kinesiske tele- og it-mastodont Huawei kan smile fra øre til øre over selskabets nyeste regnskab.

For der er vækst på både top- og bundlinje.

Omsætningen er steget med 21 procent til rekordhøje 320 milliarder kroner, mens indtjeningen også er på himmelflugt med 33 procent stigning til 31 milliarder kroner.

Især selskabets afdeling for forbrugerenheder som eksempelvis smarthones har været flittige til at tjene penge ind til selskabet, da der her kan konstateres en vækst på 32,6 procent.

Huaweis enterprise-division kunne glæde sig over en omsætningsfremgang på 27,3 procent.

Det skriver Reuters.

En halv billion i 2018

Huaweis fremmarch på hjemmemarkedet Kina og i Vesten, hvor selskabet blandt andet har scoret en stor aftale med TDC i Danmark, er på ingen måde planlagt til at stoppe ved det seneste rekordregnskab.

For selskabet har meldt ud, at det i 2018 har som mål at kunne hive en omsætning på 482 milliarder kroner - tæt på en halv billion kroner - hjem.

Det svarer groft sagt til, at selskabet vokser med 10 procent om året i en periode, hvor selskabets løbende vil skifte ud på direktørposten

Størst i udlandet

I dag stammer omsætningen mestendels fra markeder uden for Kina, hvor cirka 40 procent af omsætningen bliver hentet.

Netop på disse udenlandske markeder med vestlige virksomheder som de store kunder har der længe floreret rygter om, at Huawei har installeret overvågningsværktøjer, der sender informationer hjem til Kina.

Blandt har Huawei været udelukket i et storstilet australsk fiberprojekt netop på grund af frygt for spionage.

Disse spionrygter har selskabet utallige gange manet i jorden, hvilket du kan læse mere om her.

Læs også:

Test: Huawei-telefon er dit bedste bud på en superbillig og god telefon

Huawei: Fra kinesiske spionfjender til rigtige venner
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere