Kinesiske Huawei skovler penge ind i Vesten - har vildt mål for 2018

Den kinesiske it- og telegigant Huawei kan notere et rekordregnskab med tocifrede vækstrater. Inden for få år har selskabet som erklæret mål at runde den halve billion kroner i omsætning.

Regnskabsfolkene hos den kinesiske tele- og it-mastodont Huawei kan smile fra øre til øre over selskabets nyeste regnskab.

For der er vækst på både top- og bundlinje.

Omsætningen er steget med 21 procent til rekordhøje 320 milliarder kroner, mens indtjeningen også er på himmelflugt med 33 procent stigning til 31 milliarder kroner.

Især selskabets afdeling for forbrugerenheder som eksempelvis smarthones har været flittige til at tjene penge ind til selskabet, da der her kan konstateres en vækst på 32,6 procent.

Huaweis enterprise-division kunne glæde sig over en omsætningsfremgang på 27,3 procent.

Det skriver Reuters.

En halv billion i 2018
Huaweis fremmarch på hjemmemarkedet Kina og i Vesten, hvor selskabet blandt andet har scoret en stor aftale med TDC i Danmark, er på ingen måde planlagt til at stoppe ved det seneste rekordregnskab.

For selskabet har meldt ud, at det i 2018 har som mål at kunne hive en omsætning på 482 milliarder kroner - tæt på en halv billion kroner - hjem.

Det svarer groft sagt til, at selskabet vokser med 10 procent om året i en periode, hvor selskabets løbende vil skifte ud på direktørposten

Størst i udlandet
I dag stammer omsætningen mestendels fra markeder uden for Kina, hvor cirka 40 procent af omsætningen bliver hentet.

Netop på disse udenlandske markeder med vestlige virksomheder som de store kunder har der længe floreret rygter om, at Huawei har installeret overvågningsværktøjer, der sender informationer hjem til Kina.

Blandt har Huawei været udelukket i et storstilet australsk fiberprojekt netop på grund af frygt for spionage.

Disse spionrygter har selskabet utallige gange manet i jorden, hvilket du kan læse mere om her.

Læs også:

Test: Huawei-telefon er dit bedste bud på en superbillig og god telefon

Huawei: Fra kinesiske spionfjender til rigtige venner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
SF og Enhedslisten kræver flere penge til politiets cyberenhed: Skal investeres i øget efterforskning af digitale krænkelser
Der skal flere penge til Rigspolitiets Cybercrime Center NC3. Det kræver SF og Enhedslisten, der mener, at der er brug for flere penge til at opklare digitale krænkelser.
Computerworld
Kinesiske OnePlus slipper vild telefon løs: Byder på et snedigt batteri-trick
Mobilproducenten OnePlus nye toptelefon byder på et uset batteri-trick - den lader usædvanlig hurtigt op.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Operational Data Exchange – hvorfor dog det?
Datamængden stiger med eksponentiel hast, og mange virksomheder føler sig tvunget til at vælge mellem datawarehouses- og lakes som mulige løsningsmodeller. Men begge har deres udfordringer: Et datawarehouse stiller krav om stram governance og velordnede strukturer – hvilket fungerer fint med mindre og velordnede datamængder, men knap så godt med Big Data høstet fra eksempelvis social media. Det håndterer datalakes fint, men her giver en langt mere løs struktur til gengæld en række andre udfordringer. Operational Data Exchange kombinerer det bedste af begge verdener og rummer både rå, tekniske data, opdaterede data af potentiel forretningsmæssig værdi – og fra både interne og eksterne kilder. Læs meget mere i dette whitepaper, der giver et bud på en moderne dataarkitektur.