Artikel top billede

Kinesiske Huawei skovler penge ind i Vesten - har vildt mål for 2018

Den kinesiske it- og telegigant Huawei kan notere et rekordregnskab med tocifrede vækstrater. Inden for få år har selskabet som erklæret mål at runde den halve billion kroner i omsætning.

Regnskabsfolkene hos den kinesiske tele- og it-mastodont Huawei kan smile fra øre til øre over selskabets nyeste regnskab.

For der er vækst på både top- og bundlinje.

Omsætningen er steget med 21 procent til rekordhøje 320 milliarder kroner, mens indtjeningen også er på himmelflugt med 33 procent stigning til 31 milliarder kroner.

Især selskabets afdeling for forbrugerenheder som eksempelvis smarthones har været flittige til at tjene penge ind til selskabet, da der her kan konstateres en vækst på 32,6 procent.

Huaweis enterprise-division kunne glæde sig over en omsætningsfremgang på 27,3 procent.

Det skriver Reuters.

En halv billion i 2018

Huaweis fremmarch på hjemmemarkedet Kina og i Vesten, hvor selskabet blandt andet har scoret en stor aftale med TDC i Danmark, er på ingen måde planlagt til at stoppe ved det seneste rekordregnskab.

For selskabet har meldt ud, at det i 2018 har som mål at kunne hive en omsætning på 482 milliarder kroner - tæt på en halv billion kroner - hjem.

Det svarer groft sagt til, at selskabet vokser med 10 procent om året i en periode, hvor selskabets løbende vil skifte ud på direktørposten

Størst i udlandet

I dag stammer omsætningen mestendels fra markeder uden for Kina, hvor cirka 40 procent af omsætningen bliver hentet.

Netop på disse udenlandske markeder med vestlige virksomheder som de store kunder har der længe floreret rygter om, at Huawei har installeret overvågningsværktøjer, der sender informationer hjem til Kina.

Blandt har Huawei været udelukket i et storstilet australsk fiberprojekt netop på grund af frygt for spionage.

Disse spionrygter har selskabet utallige gange manet i jorden, hvilket du kan læse mere om her.

Læs også:

Test: Huawei-telefon er dit bedste bud på en superbillig og god telefon

Huawei: Fra kinesiske spionfjender til rigtige venner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Premium
Erik Damgaards nye firma tjener millioner og stryger ind i Top 100: “Uniconta er mit comeback, og det føles fantastisk at være tilbage”