Artikel top billede

Kinesiske Huawei skovler penge ind i Vesten - har vildt mål for 2018

Den kinesiske it- og telegigant Huawei kan notere et rekordregnskab med tocifrede vækstrater. Inden for få år har selskabet som erklæret mål at runde den halve billion kroner i omsætning.

Regnskabsfolkene hos den kinesiske tele- og it-mastodont Huawei kan smile fra øre til øre over selskabets nyeste regnskab.

For der er vækst på både top- og bundlinje.

Omsætningen er steget med 21 procent til rekordhøje 320 milliarder kroner, mens indtjeningen også er på himmelflugt med 33 procent stigning til 31 milliarder kroner.

Især selskabets afdeling for forbrugerenheder som eksempelvis smarthones har været flittige til at tjene penge ind til selskabet, da der her kan konstateres en vækst på 32,6 procent.

Huaweis enterprise-division kunne glæde sig over en omsætningsfremgang på 27,3 procent.

Det skriver Reuters.

En halv billion i 2018

Huaweis fremmarch på hjemmemarkedet Kina og i Vesten, hvor selskabet blandt andet har scoret en stor aftale med TDC i Danmark, er på ingen måde planlagt til at stoppe ved det seneste rekordregnskab.

For selskabet har meldt ud, at det i 2018 har som mål at kunne hive en omsætning på 482 milliarder kroner - tæt på en halv billion kroner - hjem.

Det svarer groft sagt til, at selskabet vokser med 10 procent om året i en periode, hvor selskabets løbende vil skifte ud på direktørposten

Størst i udlandet

I dag stammer omsætningen mestendels fra markeder uden for Kina, hvor cirka 40 procent af omsætningen bliver hentet.

Netop på disse udenlandske markeder med vestlige virksomheder som de store kunder har der længe floreret rygter om, at Huawei har installeret overvågningsværktøjer, der sender informationer hjem til Kina.

Blandt har Huawei været udelukket i et storstilet australsk fiberprojekt netop på grund af frygt for spionage.

Disse spionrygter har selskabet utallige gange manet i jorden, hvilket du kan læse mere om her.

Læs også:

Test: Huawei-telefon er dit bedste bud på en superbillig og god telefon

Huawei: Fra kinesiske spionfjender til rigtige venner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere