Australien får landsdækkende 100 Mbit-bredbånd

Den australske regering investerer næsten 200 milliarder kroner i et landsdækkende fibernet, der skal forsyne private hjem med 100 Mbit/s-internet.

I Australien har regeringen under premierminister Kevin Rudd taget initiativ til et gigantisk bredbåndsprojekt som skal forsyne alle private hjem med hurtigt internet. Der er tale om det største offentlige infrastruktur-projekt i landets historie.

Planen er, at 90 procent af landets husholdninger skal have adgang til 100 Mbit/s-internet gennem et Fibre-To-The-Home-netværk (FTTH). Det kræver, at der lægges fiber helt ud til de enkelte husholdninger.

De resterende 10 procent, der er for geografisk isolerede til at få fiber, skal forsynes med 12 Mbit/s-internet over trådløse forbindelser.

Den samlede pris for projektet anslås til 43 milliarder australske dollar eller næsten 200 milliarder danske kroner. Fibernettet skal opbygges af selskabet National Broadband Network Corporation, der skal drives i fællesskab mellem staten og private aktører.

Landsdækkende bredbånd var et af Kevin Rudds valgløfter under den sidste valgkamp, men trods et offentligt udbud lykkes det ikke at finde et privat selskab, der var parat til at løfte opgaven. Derfor kommer staten nu selv til at betale for at skaffe bredbånd til australierne.

FTTH-projektet kommer til at skabe op mod 25.000 arbejdspladser om året - der skal graves fiberkabler ned i selv den mindste flække. Den første del af projektet, der ventes at vare i otte år, starter i Tasmanien om kort tid.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


Premium
Magtfuld stilling hos rengøringsgigant lokkede Erik Kaae væk fra it-branchen - men nu er han tilbage igen: "Jeg har savnet at arbejde i it-branchen"