Artikel top billede

Microsoft nørkler med opdatering: Er Windows 10.1 klar i 2016?

Microsoft er på vej med en eller flere større opdateringer til sit kommende Windows 10-operativsystem i 2016. Indtil videre bliver der gættet på, at opdateringerne sigter efter alt fra nye hardware-enheder til næste Windows Server-produkt.

Inden Microsoft overhovedet har sendt Windows 10 ud til almindeligt salg - hvilket formentlig sker i løbet af sommeren - er der en større Windows-opdatering på vej i løbet af 2016.

Opdateringen bliver næppe så stor som Windows 10, der er planlagt til at rulle ud på Microsofts mange indsatsområder lige fra PC'er over mobiltelefoner og til spillekonsoller som Xbox-serien.

Det skriver Neowin, der citerer to interne kilder hos Microsoft, der fortæller, at Redstone-projektet er gået ind i sin planlægningsfase.

Opdateringen er døbt

Ligesom både Windows 8.1 og og den kommende 10'er har haft hvert sit kodenavn (Blue og Threshold), har næste års opdatering også fået sit helt eget kodenavn.

Dåben med eget kodenavn indikerer, at der ikke bare er tale om små-justeringer.

Kodenavnet for 2016-opdateringen er 'Redstone', som er opkaldt efter en populær stenart i computerspillet Minecraft, som Microsoft købte for et halvt års tid siden.

To opdateringer i 2016

Samtidig bliver der spekuleret i, at når næste Windows Server-version forventes at blive lanceret i løbet af 2016, kan Redstone projektet muligvis være relateret til denne lancering.

Et andet techsite , The Verge, spekulerer i, at opdateringen omhandler, hvad man kunne kalde Windows 10.1.

Microsoft-kilder fortæller til The Verge, at der kommer to større opdateringer til Windows-kernen i 2016 - en om sommeren og en til efteråret.

Formålet med at udsende disse opdateringer er at målrette dem mod ny hardware, som kører Windows. Det vil i så falde dreje sig om Xbox, Surface, mobiler, HoloLens, Microsoft Band og andre produkter, der fremover bliver afhængige af Windows-systemet.

Læs også:
Tre vigtige facts om Windows 10: Det skal du vide om det nye styresystem

Er Microsoft på vej til at gøre hele Windows open source?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere