Artikel top billede

Microsoft nørkler med opdatering: Er Windows 10.1 klar i 2016?

Microsoft er på vej med en eller flere større opdateringer til sit kommende Windows 10-operativsystem i 2016. Indtil videre bliver der gættet på, at opdateringerne sigter efter alt fra nye hardware-enheder til næste Windows Server-produkt.

Inden Microsoft overhovedet har sendt Windows 10 ud til almindeligt salg - hvilket formentlig sker i løbet af sommeren - er der en større Windows-opdatering på vej i løbet af 2016.

Opdateringen bliver næppe så stor som Windows 10, der er planlagt til at rulle ud på Microsofts mange indsatsområder lige fra PC'er over mobiltelefoner og til spillekonsoller som Xbox-serien.

Det skriver Neowin, der citerer to interne kilder hos Microsoft, der fortæller, at Redstone-projektet er gået ind i sin planlægningsfase.

Opdateringen er døbt

Ligesom både Windows 8.1 og og den kommende 10'er har haft hvert sit kodenavn (Blue og Threshold), har næste års opdatering også fået sit helt eget kodenavn.

Dåben med eget kodenavn indikerer, at der ikke bare er tale om små-justeringer.

Kodenavnet for 2016-opdateringen er 'Redstone', som er opkaldt efter en populær stenart i computerspillet Minecraft, som Microsoft købte for et halvt års tid siden.

To opdateringer i 2016

Samtidig bliver der spekuleret i, at når næste Windows Server-version forventes at blive lanceret i løbet af 2016, kan Redstone projektet muligvis være relateret til denne lancering.

Et andet techsite , The Verge, spekulerer i, at opdateringen omhandler, hvad man kunne kalde Windows 10.1.

Microsoft-kilder fortæller til The Verge, at der kommer to større opdateringer til Windows-kernen i 2016 - en om sommeren og en til efteråret.

Formålet med at udsende disse opdateringer er at målrette dem mod ny hardware, som kører Windows. Det vil i så falde dreje sig om Xbox, Surface, mobiler, HoloLens, Microsoft Band og andre produkter, der fremover bliver afhængige af Windows-systemet.

Læs også:
Tre vigtige facts om Windows 10: Det skal du vide om det nye styresystem

Er Microsoft på vej til at gøre hele Windows open source?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere