Rygterne talte sandt: Microsoft køber Minecraft - læs stifterens farvel-brev

Softwaregiganten bekræfter, at man vil købe spilfirmaet Mojang for 14 milliarder kroner.

Microsoft køber det svenske firma Mojang, der står bag det populære computerspil Minecraft, som i dag storhitter på både Xbox og pc-platformen.

Den officielle meddelelse om købet kommer, en lille uge efter de først rapporter om købet dukkede op i internationale medier.

Microsoft betaler 2,5 milliarder dollar (14,3 milliarder kroner) i handlen, som man forventer at kunne afslutte endeligt inden årets udgang.

"Minecraft udvider vores spilportfolio og gør os i stand til at nå nye spillere på tværs af platforme," siger Microsofts chef for Xbox, Phil Spencer.

Microsoft vil satse på at udvide det globale community omkring Minecraft via dets egne platforme Xbox og Windows, men vil også holde Minecraft åben på iOS, Android og Playstation.

Skaberen af Minecraft, svenskeren Markus Persson, har besluttet ikke at gå med over til Microsoft i forbindelse med overtagelsen. Han har tidligere kritiseret Microsofts seneste version af Windows.

En del investorer har løbende opfordret Microsoft til at forlade spilmarkedet og sælge sin Xbox-division helt fra.

Det har dog ikke gjort indtryk på Microsofts nye topchef Satya Nadella, som med købet fastholder Microsofts satsning på dette marked.

"Gaming omfatter en stribe devices - fra pc'er og konsoller til tablets og mobiltelefoner. Minecraft er en åben platform med et levende community, som er rigt på nye muligheder for Microsoft," lyder det i en kommentar fra Microsoft-bossen.

Analytikerne ser købet af Minecraft, som en vej til større udbredelse af Microsofts knap så succesfulde mobil-styresystem Windows Phone, hvor Minecraft hidtil ikke har været tilgængeligt.

I en kommende Windows-version af spillet vil det derfor være oplagt, at nogle funktioner og muligheder kun vil være tilgængelige via Windows-versionen.

Læs også:

Danmark smadret i populært computerspil

10 fede spil der kan køre på en elendig pc

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.