Øjner guld og grønne skove: Apples forgyldte vej mod at blive leverandør af erhvervs-it

ComputerViews: Apples produkter er vældigt udbredte blandt privat-brugerne, men selskabets forretningsmodel har stået i vejen for succes i erhvervslivet. Men nu er billedet måske vej at skifte. Apple har måske fundet en gylden vej.

ComputerViews: Apple og IBM gav i sommer hinanden håndslag på, at de sammen ville udvikle og distribuere erhvervs-orienterede apps til Apples iOS-baserede miljø i en aftale, som betød, at IBM skulle satse entydigt på iOS.

Det kan du læse mere om her: Apple og IBM går sammen i kæmpe-aftale - IBM satser fuldt ud på iOS.

For Apple skal aftalen bane vejen ind mod det eftertragtede erhvervsliv, som Apple i dag - fraregnet enkelte kreative industrier samt relativ overfladisk brug som websurfing, mail og lignende - står uden for, men hvor IBM har et særdeles godt navn og et solidt fundament, ligesom IBM vil spille en vigtig rolle, når det gælder sikkerhed og management af løsningerne.

Med aftalen i hånden har parterne meddelt, at de er på vej med 100 business-orienterede apps til iPhone og iPad baseret på IBM's cloud-platform, 'MobileFirst.'

De første apps tæller en række branche-specifikke apps som Field Connect til teknikere i marken, Passenger Care til lufthavns-personale og Incident Aware til politi.

Mange andre i samme boldgade er på vej.

Penge og vækst er på erhvervsmarkedet
Fælles for dem er, at de er udviklet specifikt til erhvervsbrug.

For trods Apples enorme succes i de senere år kan selskabet som alle andre se, at fremtidens guld og grønne skove ligger i erhvervsløsningerne og ikke i konsumer-markedet, hvor priserne er under pres fra ikke mindst de mange fremadstormende kinesiske leverandører samt Microsoft, som sælger Lumia-telefoner ganske billigt.

Du kan læse mere om Apples enorme succes her: Apples fantastiske fidus: Hvorfor kan rivalerne ikke gøre det samme?

I erhvervslivet har prisskiltet ikke samme vægt som blandt privatforbrugerne.

Her er det vigtigere, at tingene fungerer og skaffer merværdi, som det hedder.

Dette sprog mestrer IBM
Det er et sprog, som IBM mestrer, og det ønsker Apple - der i hjerte og sjæl (samt i offentlighedens opfattelse) er et konsumer-rettet selskab - at udnytte til at blive accepteret i erhvervslivet som en spiller med levedygtige og værdiskabende løsninger - men uden at det koster på positionen i konsumer-markedet.

Apple har i et stykke tid haft nedgang i salget af iPads, mens salget af iPhone buldrer afsted med stor kraft.

For Apple er udfordringen, at selskabet har en meget enkel forretningsmodel (vi masseproducerer et produkt, som du køber til høj pris), som ikke passer sammen med de ofte meget specialiserede krav, som virksomheder stiller til applikationer og it-systemer.

Der ligger dermed her - og med IBM's hjælp - et enormt potentiale for Apple, som allerede har fat i medarbejderne, da iPhone og iPad er ganske udbredte.

Selskabet har ikke blot kig på de rivaliserende smartphone- og tablet-styresystemer med Android i spidsen, men faktisk også hele pc-markedet, der i dag dominerer, når det gælder markedet for komplekse løsninger til erhvervslivet.

Med kombinationen af de business-orienterede apps, IBM's erhvervsfokus og de forskellige analyseværktøjer, som understøtter offensiven, kan det meget vel være, at brugere vil nå frem til, at de kan løse selv komplekse opgaver alene med deres iPad.

Bring you own device
For Apple gælder det selvfølgelig, at selskabet allerede er langt inde i virksomhederne - men ikke på en måde, som it-chefen nødvendigvis synes er særligt fed.

Apples produkter har om nogen for alvor været motor under hele 'bring your own device'-bølgen, hvor medarbejdere i millionvis som den største selvfølge er begyndt at medbringe deres egne devices på arbejdspladsen og her forventer, at de kan anvende dem til arbejds-opgaver.

Det er en position, som Apple ser muligheder i.

Skal CIO'erne for alvor tage de mange iPhones og iPad-computere ind i varmen kræver det imidlertid, at han kan få de rigtige apps, at sikkerheden er god og at den pågældende mobile platform nemt kan kobles sammen med de eksisterende forretnings-processer.

Det er noget, som Apple hidtil har haft svært ved, mens eksempelvis den rivaliserende Windows-platform i dag er konstrueret med skarpt fokus på erhvervslivets behov og samtidig nemt kan kobles sammen med det betragtelige antal business-systemer, som Microsoft i dag har i marken.

Også Google er med fuld blæs på alle cylindre i gang med at byde sig til over for erhvervslivet.

Det kan du læse mere om her: Google klar med 'Android for Work' - sådan vil Google få virksomhederne til at skifte til Android.

Det samme gælder Samsung og Oracle, der måske er på vej med en aftale, som minder om den, som Apple og IBM har indgået: Oracle og Samsung kan være på vej med kæmpe-aftale på mobil-området

Bekymring
For CIO'erne er manglende overblik over devices på netværket samt sikkerhed to af de største problemer ved at medarbejderne medbringer deres egne devices.

Det kan du læse mere om her: Top-CIO: Derfor må ansatte ikke anvende private gadgets her

Det er Apple og IBM's håb, at dette problem kan løses ved at bygge de mange business-orienterede apps på IBM's MobileFirst-platform, som dels skal sikre overblikket, dels skal gøre de pågældende apps sikre.

Apple har trods sin enorme succes på konsum-markedet aldrig været i stand til for alvor at vinde indpas i den tunge ende af erhvervslivet.

Er tiden inde nu? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.

Læs også:

Fra problembarn til dengse: Sådan bliver iPhone en firmatelefon

Apples erhvervs-planer tager form: Sådan skal du kapres som kunde.

Kampen om erhvervskunderne: Sådan vil Samsung og Apple banke alle de andre

Apple og IBM på trapperne med nye fælles-produkter

Disse ting er de hotteste inden for app-udvikling lige nu

Google klar med 'Android for Work' - sådan vil Google få virksomhederne til at skifte til Android
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Gør dine medarbejdere til et aktiv i sikkerhedsarbejdet
Vi glemmer hurtigt gode råd og sikkerhedskurser. Men sådan behøver det ikke at være. Moderne træning, opfølgning og simulationer skaber en sikkerhedsorienteret kultur, som minimerer risikoen for, at din virksomhed rammes af ødelæggende cyberangreb.