Øjner guld og grønne skove: Apples forgyldte vej mod at blive leverandør af erhvervs-it

ComputerViews: Apples produkter er vældigt udbredte blandt privat-brugerne, men selskabets forretningsmodel har stået i vejen for succes i erhvervslivet. Men nu er billedet måske vej at skifte. Apple har måske fundet en gylden vej.

ComputerViews: Apple og IBM gav i sommer hinanden håndslag på, at de sammen ville udvikle og distribuere erhvervs-orienterede apps til Apples iOS-baserede miljø i en aftale, som betød, at IBM skulle satse entydigt på iOS.

Det kan du læse mere om her: Apple og IBM går sammen i kæmpe-aftale - IBM satser fuldt ud på iOS.

For Apple skal aftalen bane vejen ind mod det eftertragtede erhvervsliv, som Apple i dag - fraregnet enkelte kreative industrier samt relativ overfladisk brug som websurfing, mail og lignende - står uden for, men hvor IBM har et særdeles godt navn og et solidt fundament, ligesom IBM vil spille en vigtig rolle, når det gælder sikkerhed og management af løsningerne.

Med aftalen i hånden har parterne meddelt, at de er på vej med 100 business-orienterede apps til iPhone og iPad baseret på IBM's cloud-platform, 'MobileFirst.'

De første apps tæller en række branche-specifikke apps som Field Connect til teknikere i marken, Passenger Care til lufthavns-personale og Incident Aware til politi.

Mange andre i samme boldgade er på vej.

Penge og vækst er på erhvervsmarkedet
Fælles for dem er, at de er udviklet specifikt til erhvervsbrug.

For trods Apples enorme succes i de senere år kan selskabet som alle andre se, at fremtidens guld og grønne skove ligger i erhvervsløsningerne og ikke i konsumer-markedet, hvor priserne er under pres fra ikke mindst de mange fremadstormende kinesiske leverandører samt Microsoft, som sælger Lumia-telefoner ganske billigt.

Du kan læse mere om Apples enorme succes her: Apples fantastiske fidus: Hvorfor kan rivalerne ikke gøre det samme?

I erhvervslivet har prisskiltet ikke samme vægt som blandt privatforbrugerne.

Her er det vigtigere, at tingene fungerer og skaffer merværdi, som det hedder.

Dette sprog mestrer IBM
Det er et sprog, som IBM mestrer, og det ønsker Apple - der i hjerte og sjæl (samt i offentlighedens opfattelse) er et konsumer-rettet selskab - at udnytte til at blive accepteret i erhvervslivet som en spiller med levedygtige og værdiskabende løsninger - men uden at det koster på positionen i konsumer-markedet.

Apple har i et stykke tid haft nedgang i salget af iPads, mens salget af iPhone buldrer afsted med stor kraft.

For Apple er udfordringen, at selskabet har en meget enkel forretningsmodel (vi masseproducerer et produkt, som du køber til høj pris), som ikke passer sammen med de ofte meget specialiserede krav, som virksomheder stiller til applikationer og it-systemer.

Der ligger dermed her - og med IBM's hjælp - et enormt potentiale for Apple, som allerede har fat i medarbejderne, da iPhone og iPad er ganske udbredte.

Selskabet har ikke blot kig på de rivaliserende smartphone- og tablet-styresystemer med Android i spidsen, men faktisk også hele pc-markedet, der i dag dominerer, når det gælder markedet for komplekse løsninger til erhvervslivet.

Med kombinationen af de business-orienterede apps, IBM's erhvervsfokus og de forskellige analyseværktøjer, som understøtter offensiven, kan det meget vel være, at brugere vil nå frem til, at de kan løse selv komplekse opgaver alene med deres iPad.

Bring you own device
For Apple gælder det selvfølgelig, at selskabet allerede er langt inde i virksomhederne - men ikke på en måde, som it-chefen nødvendigvis synes er særligt fed.

Apples produkter har om nogen for alvor været motor under hele 'bring your own device'-bølgen, hvor medarbejdere i millionvis som den største selvfølge er begyndt at medbringe deres egne devices på arbejdspladsen og her forventer, at de kan anvende dem til arbejds-opgaver.

Det er en position, som Apple ser muligheder i.

Skal CIO'erne for alvor tage de mange iPhones og iPad-computere ind i varmen kræver det imidlertid, at han kan få de rigtige apps, at sikkerheden er god og at den pågældende mobile platform nemt kan kobles sammen med de eksisterende forretnings-processer.

Det er noget, som Apple hidtil har haft svært ved, mens eksempelvis den rivaliserende Windows-platform i dag er konstrueret med skarpt fokus på erhvervslivets behov og samtidig nemt kan kobles sammen med det betragtelige antal business-systemer, som Microsoft i dag har i marken.

Også Google er med fuld blæs på alle cylindre i gang med at byde sig til over for erhvervslivet.

Det kan du læse mere om her: Google klar med 'Android for Work' - sådan vil Google få virksomhederne til at skifte til Android.

Det samme gælder Samsung og Oracle, der måske er på vej med en aftale, som minder om den, som Apple og IBM har indgået: Oracle og Samsung kan være på vej med kæmpe-aftale på mobil-området

Bekymring
For CIO'erne er manglende overblik over devices på netværket samt sikkerhed to af de største problemer ved at medarbejderne medbringer deres egne devices.

Det kan du læse mere om her: Top-CIO: Derfor må ansatte ikke anvende private gadgets her

Det er Apple og IBM's håb, at dette problem kan løses ved at bygge de mange business-orienterede apps på IBM's MobileFirst-platform, som dels skal sikre overblikket, dels skal gøre de pågældende apps sikre.

Apple har trods sin enorme succes på konsum-markedet aldrig været i stand til for alvor at vinde indpas i den tunge ende af erhvervslivet.

Er tiden inde nu? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.

Læs også:

Fra problembarn til dengse: Sådan bliver iPhone en firmatelefon

Apples erhvervs-planer tager form: Sådan skal du kapres som kunde.

Kampen om erhvervskunderne: Sådan vil Samsung og Apple banke alle de andre

Apple og IBM på trapperne med nye fælles-produkter

Disse ting er de hotteste inden for app-udvikling lige nu

Google klar med 'Android for Work' - sådan vil Google få virksomhederne til at skifte til Android
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Muligt Apple-kup: Der er tre gode grunde til, at iPhone 12 kan blive usædvanlig billig
Apple løfter sløret for et nyt kuld af smartphones i aften. Der kan komme en mindre prisbombe iblandt dem.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.