Øjner guld og grønne skove: Apples forgyldte vej mod at blive leverandør af erhvervs-it

ComputerViews: Apples produkter er vældigt udbredte blandt privat-brugerne, men selskabets forretningsmodel har stået i vejen for succes i erhvervslivet. Men nu er billedet måske vej at skifte. Apple har måske fundet en gylden vej.

ComputerViews: Apple og IBM gav i sommer hinanden håndslag på, at de sammen ville udvikle og distribuere erhvervs-orienterede apps til Apples iOS-baserede miljø i en aftale, som betød, at IBM skulle satse entydigt på iOS.

Det kan du læse mere om her: Apple og IBM går sammen i kæmpe-aftale - IBM satser fuldt ud på iOS.

For Apple skal aftalen bane vejen ind mod det eftertragtede erhvervsliv, som Apple i dag - fraregnet enkelte kreative industrier samt relativ overfladisk brug som websurfing, mail og lignende - står uden for, men hvor IBM har et særdeles godt navn og et solidt fundament, ligesom IBM vil spille en vigtig rolle, når det gælder sikkerhed og management af løsningerne.

Med aftalen i hånden har parterne meddelt, at de er på vej med 100 business-orienterede apps til iPhone og iPad baseret på IBM's cloud-platform, 'MobileFirst.'

De første apps tæller en række branche-specifikke apps som Field Connect til teknikere i marken, Passenger Care til lufthavns-personale og Incident Aware til politi.

Mange andre i samme boldgade er på vej.

Penge og vækst er på erhvervsmarkedet
Fælles for dem er, at de er udviklet specifikt til erhvervsbrug.

For trods Apples enorme succes i de senere år kan selskabet som alle andre se, at fremtidens guld og grønne skove ligger i erhvervsløsningerne og ikke i konsumer-markedet, hvor priserne er under pres fra ikke mindst de mange fremadstormende kinesiske leverandører samt Microsoft, som sælger Lumia-telefoner ganske billigt.

Du kan læse mere om Apples enorme succes her: Apples fantastiske fidus: Hvorfor kan rivalerne ikke gøre det samme?

I erhvervslivet har prisskiltet ikke samme vægt som blandt privatforbrugerne.

Her er det vigtigere, at tingene fungerer og skaffer merværdi, som det hedder.

Dette sprog mestrer IBM
Det er et sprog, som IBM mestrer, og det ønsker Apple - der i hjerte og sjæl (samt i offentlighedens opfattelse) er et konsumer-rettet selskab - at udnytte til at blive accepteret i erhvervslivet som en spiller med levedygtige og værdiskabende løsninger - men uden at det koster på positionen i konsumer-markedet.

Apple har i et stykke tid haft nedgang i salget af iPads, mens salget af iPhone buldrer afsted med stor kraft.

For Apple er udfordringen, at selskabet har en meget enkel forretningsmodel (vi masseproducerer et produkt, som du køber til høj pris), som ikke passer sammen med de ofte meget specialiserede krav, som virksomheder stiller til applikationer og it-systemer.

Der ligger dermed her - og med IBM's hjælp - et enormt potentiale for Apple, som allerede har fat i medarbejderne, da iPhone og iPad er ganske udbredte.

Selskabet har ikke blot kig på de rivaliserende smartphone- og tablet-styresystemer med Android i spidsen, men faktisk også hele pc-markedet, der i dag dominerer, når det gælder markedet for komplekse løsninger til erhvervslivet.

Med kombinationen af de business-orienterede apps, IBM's erhvervsfokus og de forskellige analyseværktøjer, som understøtter offensiven, kan det meget vel være, at brugere vil nå frem til, at de kan løse selv komplekse opgaver alene med deres iPad.

Bring you own device
For Apple gælder det selvfølgelig, at selskabet allerede er langt inde i virksomhederne - men ikke på en måde, som it-chefen nødvendigvis synes er særligt fed.

Apples produkter har om nogen for alvor været motor under hele 'bring your own device'-bølgen, hvor medarbejdere i millionvis som den største selvfølge er begyndt at medbringe deres egne devices på arbejdspladsen og her forventer, at de kan anvende dem til arbejds-opgaver.

Det er en position, som Apple ser muligheder i.

Skal CIO'erne for alvor tage de mange iPhones og iPad-computere ind i varmen kræver det imidlertid, at han kan få de rigtige apps, at sikkerheden er god og at den pågældende mobile platform nemt kan kobles sammen med de eksisterende forretnings-processer.

Det er noget, som Apple hidtil har haft svært ved, mens eksempelvis den rivaliserende Windows-platform i dag er konstrueret med skarpt fokus på erhvervslivets behov og samtidig nemt kan kobles sammen med det betragtelige antal business-systemer, som Microsoft i dag har i marken.

Også Google er med fuld blæs på alle cylindre i gang med at byde sig til over for erhvervslivet.

Det kan du læse mere om her: Google klar med 'Android for Work' - sådan vil Google få virksomhederne til at skifte til Android.

Det samme gælder Samsung og Oracle, der måske er på vej med en aftale, som minder om den, som Apple og IBM har indgået: Oracle og Samsung kan være på vej med kæmpe-aftale på mobil-området

Bekymring
For CIO'erne er manglende overblik over devices på netværket samt sikkerhed to af de største problemer ved at medarbejderne medbringer deres egne devices.

Det kan du læse mere om her: Top-CIO: Derfor må ansatte ikke anvende private gadgets her

Det er Apple og IBM's håb, at dette problem kan løses ved at bygge de mange business-orienterede apps på IBM's MobileFirst-platform, som dels skal sikre overblikket, dels skal gøre de pågældende apps sikre.

Apple har trods sin enorme succes på konsum-markedet aldrig været i stand til for alvor at vinde indpas i den tunge ende af erhvervslivet.

Er tiden inde nu? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.

Læs også:

Fra problembarn til dengse: Sådan bliver iPhone en firmatelefon

Apples erhvervs-planer tager form: Sådan skal du kapres som kunde.

Kampen om erhvervskunderne: Sådan vil Samsung og Apple banke alle de andre

Apple og IBM på trapperne med nye fælles-produkter

Disse ting er de hotteste inden for app-udvikling lige nu

Google klar med 'Android for Work' - sådan vil Google få virksomhederne til at skifte til Android
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.