Artikel top billede

Apples erhvervs-planer tager form: Sådan skal du kapres som kunde

Mens iPad-salget skranter, lægger Apple an til at udfordre konkurrenter som Dell, HP, SAP og Oracle på markedet for forretningssoftware.

Apples planer om at udvikle applikationer rettet mod erhvervslivet er nu så langt fremme, at selskabet er begyndt at opbygge selvstændige salgsteams på området.

Samtidig har Apple over det sidste års tid holdt en stribe frokostmøder med potentielle kunder, hvor man har præsenteret sine planer om at gå ind i markedet for forretningsapplikationer.

I enkelte tilfælde har Apple endda indledt direkte forhandlinger med for eksempel bank-koncernen Citigroup.

Det skriver Reuters med henvisning til kilder tæt på Apple.

Samtidig er Apple langt fremme i forhandlinger med en stribe app-udviklere som Service Max og Plangrid.

Der er dog ingen detaljer om indholdet af Apples møder med de mulige fremtidige kunder og app-udviklerne.

For tre måneder siden kom det frem, at Apple var gået i partnerskab med IBM om et tættere samarbejde indenfor forretningssoftware. Der er blandt andet lagt op til, at Apple vil sælge iPhones og iPads med præinstallerede apps rettet mod erhvervskunder.

Det ses ifølge Reuters som en udfordring af nogle af de traditionelle giganter indenfor business-applikationer - Dell, HP, Oracle og SAP.

iPad-salget skranter

Apple har de sidste tre kvartaler oplevet nedgang i salget af iPads, og planerne om at gå ind på erhvervsmarkedet ses af analytikere som Apples måde at kompensere for svigtende vækst indenfor Apples ellers blomstrende device-forretning.

Hidtil har Apple ikke haft en konkret model for salg til erhvervskunder.

Det hænger ifølge analytiker John Rymer fra Forrester sammen med, at Apples forretningsmodel rimer dårligt med de ofte meget specialiserede krav, som virksomheder stiller til applikationer og it-systemer.

Men nu er Apple enten af lyst eller nød indstillet på at satse i erhvervsmarkedet for at konsolidere sine markedsandele.

"Set fra Apples synspunkt er erhvervsmarkedet noget rod med ofte fjollede eller ligefrem dumme krav. Det har Apple aldrig haft en forretningsmodel for. Men de er interesseret i penetration og de markedsandele, de kan få," John Rymer til Reuters.

Læs også:

Apple og IBM på trapperne med nye fælles-produkter

Apple-forhandlere plages af skrappe krav: Så lidt tjener de på at sælge en Mac
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere