Artikel top billede

Stortest af 22 programmer: Her er det bedste antivirusprogram lige nu

Microsoft får klø, mens et produkt fra Rusland lægger sig i spidsen. Her er de bedste antivirusprogrammer lige nu.

Den uafhængige sikkerhedsorganisation AV-Comparatives, der har specialiseret sig i at se antivirusproducenterne efter i sømmene og teste om de holder, hvad de lover, har testet 22 programmer.

Selskabet kan derfor konkludere hvilken anti-virusprogrammer, der er de bedste lige nu.

Fokus i denne test har været på detektionsrate, eller med andre ord, hvor mange procent af de ondsindede koder programmerne kan opdage i dagligt brug.

Områder som brugervenlighed eller pris har således ikke været elementer i bedømmelsen af programmerne.

Det er ikke alle producenter, der har haft lyst til at deltage eller mulighed for at være med. Det er således ikke en komplet test, men et solidt overblik over 22 meget benyttede programmer i hele verden.

Alle produkter er opdateret umiddelbart før, at testen er løbet at stablen, de havde internet/cloud-adgang under testen, hvor 131.189 malware-programmer af nyere dato er kørt gennem de 22 testede antivirusprogrammer.

Antivirusprogrammerne er blevet afviklet på en pc med Windows 7 SP1 64-bit.

Her er vindere og tabere

AV-comparatives har opgjort detektionsraten i dette skema.

Bedst ser det ud for Avira og russiske Kaspersky, men med F-Secure, Bitdefender, BullGuard og flere andre programmer er lige i hælene på de to vindere i marts-testen.

Nederst i skemaet ligger Microsoft med det lidt kedelige tal 86,3 tilknyttet resultatet.

Et andet element, man også bør tage med i sine overvejelser, handler om falske positiver, altså om antivirusprogrammet råber alarm uden grund.

Her er der byttet plads på top og bund da Microsoft har lagt sig i spidsen. Den lave detektionsrate bør dog give rum for eftertanke.

Topscoren Avira kravler omvendt langt ned af listen med hele 44 falske positiver i testen.

Da test af antivirusprogrammer nødvendigvis må være baseret på kendte trusler, kan man naturligvis altid diskutere om de også kan fange fremtidens malware.

Men test af denne type giver et godt overbliksbillede over situationen lige nu og et vink med en vognstang om hvem, der har styr på trusselsbilledet og den nødvendige teknologi til at stoppe problemerne.

Læs i øvrigt også: Ineffektiv og gammeldags: Har antivirus overhovedet nogen fremtid?

Du kan finde maser af testresultater gennem en lang periode og med forskellige kriterier som fokusområder på AV-Comparatives webside.

Læs også:
Stortest: Her er den bedste malware-beskyttelse til din Android-mobil

Stortest: Her er den bedste antivirus til Windows 8

Stortest: Her er den bedste antivirus til Mac

Test: Så god er din antivirus til at fange phishing

Stortest af antivirus-programmer til din smartpone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere