Artikel top billede

Dump: Internet Security Threat Report fra Symantec.

Oversigt: Denne browser er ramt af flest sårbarheder

Browseren og de tilhørende indstiksprogrammer rammes hårdt af sikkerhedshuller. Her kan du se hvilke, der får flest slag i sårbarhederne.

Browseren er motorvejen til internettet, og derfor er sårbarhederne i denne form for software ofte kritiske for brugernes sikkerhed.

Læs også: Alle dine browsere er blevet hacket sønder og sammen

Ligeledes er sårbarheder i de indstiks-programmer/plugins, der anvendes af browseren, også mål for masser af angreb.

Sikkerhedsfirmaet Symantec har i den nye rapport, der hedder Internet Security Threat Report, samlet statistikken over hvilken browser, der rammes af flest sårbarheder i perioden 2011 til 2014 samt hvilke indstik, der rammes hårdest af huller.

Google ned - Microsoft op

Den tvivlsomme ære af at være nummer et på den liste, er skiftet i løbet af årene.

Chrome og Safari er dalet ned af listen, mens Microsoft stille og roligt har overtaget tronsædet med den browser, der er ramt af flest sårbarheder.

Kodefabrikken fra Redmond er dog også ganske effektive til at lukke hullerne igen, hvilket tirsdagsopdateringerne er et eksempel på.

I 2012 var browserne samlet set ramt særligt hårdt af sårbarheder med næsten 900 af slagsen fordelt på de fem største browsere i verden.

I 2013 faldt antallet markant til små 600 sårbarheder, mens 2014 har budt på en lille stigning på otte procent i forhold til året før.

Efter Microsoft dukker Google Chrome op på listen med Mozilla Firefox på tredjepladsen.

De indstiksprogrammer (plugin), der produceres af tredjepartsleverandører som eksempelvis Oracle eller Adobe og anvendes af browserne til at løse opgaver som et fortolke Java, er et andet penibelt område for internetsikkerheden.

Masser af angreb sættes ind via sårbarheder i netop denne form for software.

Oracles Java og Adobe Reader og Flash-afspilleren har været meget kritiseret for problemer med sikkerheden.

Læs også: Derfor hænger vi på Java trods store sikkerhedsproblemer

Den kritik kan da også uden problemer aflæses af statistikken fra Symantec.

Det er henholdsvis den gule og røde markering på søjlerne, som du kan se på illustrationen.

Læs også: Google Chrome lukker for Java-baseret NemID.

For at navigere uden om problemerne er rådet, at du skal huske at opdatere dine programmer så snart, der er udgivet lapper fra leverandørernes sikkerhedsudviklere.

Læs også:
Advarsel: Populær browser smaskfyldt med huller

Hackerne vælter ind over særlig applikation - findes på din computer

Alle dine browsere er blevet hacket sønder og sammen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere