Artikel top billede

Dump: Internet Security Threat Report fra Symantec.

Oversigt: Denne browser er ramt af flest sårbarheder

Browseren og de tilhørende indstiksprogrammer rammes hårdt af sikkerhedshuller. Her kan du se hvilke, der får flest slag i sårbarhederne.

Browseren er motorvejen til internettet, og derfor er sårbarhederne i denne form for software ofte kritiske for brugernes sikkerhed.

Læs også: Alle dine browsere er blevet hacket sønder og sammen

Ligeledes er sårbarheder i de indstiks-programmer/plugins, der anvendes af browseren, også mål for masser af angreb.

Sikkerhedsfirmaet Symantec har i den nye rapport, der hedder Internet Security Threat Report, samlet statistikken over hvilken browser, der rammes af flest sårbarheder i perioden 2011 til 2014 samt hvilke indstik, der rammes hårdest af huller.

Google ned - Microsoft op

Den tvivlsomme ære af at være nummer et på den liste, er skiftet i løbet af årene.

Chrome og Safari er dalet ned af listen, mens Microsoft stille og roligt har overtaget tronsædet med den browser, der er ramt af flest sårbarheder.

Kodefabrikken fra Redmond er dog også ganske effektive til at lukke hullerne igen, hvilket tirsdagsopdateringerne er et eksempel på.

I 2012 var browserne samlet set ramt særligt hårdt af sårbarheder med næsten 900 af slagsen fordelt på de fem største browsere i verden.

I 2013 faldt antallet markant til små 600 sårbarheder, mens 2014 har budt på en lille stigning på otte procent i forhold til året før.

Efter Microsoft dukker Google Chrome op på listen med Mozilla Firefox på tredjepladsen.

De indstiksprogrammer (plugin), der produceres af tredjepartsleverandører som eksempelvis Oracle eller Adobe og anvendes af browserne til at løse opgaver som et fortolke Java, er et andet penibelt område for internetsikkerheden.

Masser af angreb sættes ind via sårbarheder i netop denne form for software.

Oracles Java og Adobe Reader og Flash-afspilleren har været meget kritiseret for problemer med sikkerheden.

Læs også: Derfor hænger vi på Java trods store sikkerhedsproblemer

Den kritik kan da også uden problemer aflæses af statistikken fra Symantec.

Det er henholdsvis den gule og røde markering på søjlerne, som du kan se på illustrationen.

Læs også: Google Chrome lukker for Java-baseret NemID.

For at navigere uden om problemerne er rådet, at du skal huske at opdatere dine programmer så snart, der er udgivet lapper fra leverandørernes sikkerhedsudviklere.

Læs også:
Advarsel: Populær browser smaskfyldt med huller

Hackerne vælter ind over særlig applikation - findes på din computer

Alle dine browsere er blevet hacket sønder og sammen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
På trods af ransomware-betaling: Dansk hotelplatform stadig ramt af problemer to uger senere
Den 9. juni blev den danske hotelplatform AK Techotel ramt af et ransomware-angreb, og modvilligt valgte selskabet dagen efter at betale løsepenge. Men i dag to uger efter, bliver der stadigvæk arbejdet på højttryk på de indre linjer, og problemerne er stadigvæk ikke løst fuldstændigt.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.