Artikel top billede

Alle dine browsere er blevet hacket sønder og sammen

Sikkerhedsfolk har i to dage angrebet alle de store browsere, som hver og en knækkede sammen og afslørede store sikkerhedshuller.

På HP's store hackerkonference Pwn2Own i Vancouver, Canada i sidste uge blev der afsløret seriøse sikkerhedsproblemer med alle de store browsere.

Således demonstrerede sikkerhedsfolk fra mange forskellige lande, hvordan de kunne udnytte nul-dagssårbarheder i Internet Explorer, Chrome, Firefox og Safari til at bryde ind og afvikle kode på fremmede computere.

Samlet måtte arrangørerne af med 4,5 millioner præmiekroner til de deltagende hold, der havde held og ikke mindst dygtighed til at lægge browserne ned på stribe.

Det skriver Computerworlds amerikanske søsterblad.

Chrome hacket flere gange

Et hold fra det franske sikkerhedsselskab Vupen hackede eksempelvis på konferencens anden dag Google Chrome ved at dirke en use-after-free-sårbarhed op, der kan ramme både browserens WebKit- og Blink-engines.

Sikkerhedsfolkene kunne derefter komme uden om Chromes sandbox-beskyttelse til at afvikle deres kode og manipulere det underliggende system.

De samme folk havde på sikkerhedskonferencens første dag skrællet Internet Explorer 11, Firefox, Flash Player og Adobe Reader op ved at benytte i alt 11 sårbarheder, som ikke var kendt i forvejen.

Vupen-holdet løb med knap halvdelen af alle præmiepengene. 

Chrome-browseren blev på konferencen også åbnet af andre, men dommerne vurderede, at denne fremgangsmåde var lignende med det, som man kunne se på Googles egen sikkerhedskonference, Pwnium, der blev afviklet sideløbende med HP's crackerparty.

Apple åbnet af kinesere

It-selskabet Apple er bredt kendt som et firma, hvis produkter sjældent har sikkerhedsproblemer.

På Pwn2Own-konferencen viste et kinesisk hackerhold, at det ikke gælder for Safari-browseren, hvor der blev påpeget flere sikkerhedshuller, hvilket dog også gælder alle de andre it-selskabers browsere

Viden om sikkerhedshullerne er nu blevet overdraget til leverandørerne, som formentlig vil rette og udsende lapper i de kommende browseropdateringer.

Læs også:
Advarsel: Populær browser smaskfyldt med huller

Hackerne vælter ind over særlig applikation - findes på din computer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.