Artikel top billede

Alle dine browsere er blevet hacket sønder og sammen

Sikkerhedsfolk har i to dage angrebet alle de store browsere, som hver og en knækkede sammen og afslørede store sikkerhedshuller.

På HP's store hackerkonference Pwn2Own i Vancouver, Canada i sidste uge blev der afsløret seriøse sikkerhedsproblemer med alle de store browsere.

Således demonstrerede sikkerhedsfolk fra mange forskellige lande, hvordan de kunne udnytte nul-dagssårbarheder i Internet Explorer, Chrome, Firefox og Safari til at bryde ind og afvikle kode på fremmede computere.

Samlet måtte arrangørerne af med 4,5 millioner præmiekroner til de deltagende hold, der havde held og ikke mindst dygtighed til at lægge browserne ned på stribe.

Det skriver Computerworlds amerikanske søsterblad.

Chrome hacket flere gange

Et hold fra det franske sikkerhedsselskab Vupen hackede eksempelvis på konferencens anden dag Google Chrome ved at dirke en use-after-free-sårbarhed op, der kan ramme både browserens WebKit- og Blink-engines.

Sikkerhedsfolkene kunne derefter komme uden om Chromes sandbox-beskyttelse til at afvikle deres kode og manipulere det underliggende system.

De samme folk havde på sikkerhedskonferencens første dag skrællet Internet Explorer 11, Firefox, Flash Player og Adobe Reader op ved at benytte i alt 11 sårbarheder, som ikke var kendt i forvejen.

Vupen-holdet løb med knap halvdelen af alle præmiepengene. 

Chrome-browseren blev på konferencen også åbnet af andre, men dommerne vurderede, at denne fremgangsmåde var lignende med det, som man kunne se på Googles egen sikkerhedskonference, Pwnium, der blev afviklet sideløbende med HP's crackerparty.

Apple åbnet af kinesere

It-selskabet Apple er bredt kendt som et firma, hvis produkter sjældent har sikkerhedsproblemer.

På Pwn2Own-konferencen viste et kinesisk hackerhold, at det ikke gælder for Safari-browseren, hvor der blev påpeget flere sikkerhedshuller, hvilket dog også gælder alle de andre it-selskabers browsere

Viden om sikkerhedshullerne er nu blevet overdraget til leverandørerne, som formentlig vil rette og udsende lapper i de kommende browseropdateringer.

Læs også:
Advarsel: Populær browser smaskfyldt med huller

Hackerne vælter ind over særlig applikation - findes på din computer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere