Artikel top billede

Alle dine browsere er blevet hacket sønder og sammen

Sikkerhedsfolk har i to dage angrebet alle de store browsere, som hver og en knækkede sammen og afslørede store sikkerhedshuller.

På HP's store hackerkonference Pwn2Own i Vancouver, Canada i sidste uge blev der afsløret seriøse sikkerhedsproblemer med alle de store browsere.

Således demonstrerede sikkerhedsfolk fra mange forskellige lande, hvordan de kunne udnytte nul-dagssårbarheder i Internet Explorer, Chrome, Firefox og Safari til at bryde ind og afvikle kode på fremmede computere.

Samlet måtte arrangørerne af med 4,5 millioner præmiekroner til de deltagende hold, der havde held og ikke mindst dygtighed til at lægge browserne ned på stribe.

Det skriver Computerworlds amerikanske søsterblad.

Chrome hacket flere gange

Et hold fra det franske sikkerhedsselskab Vupen hackede eksempelvis på konferencens anden dag Google Chrome ved at dirke en use-after-free-sårbarhed op, der kan ramme både browserens WebKit- og Blink-engines.

Sikkerhedsfolkene kunne derefter komme uden om Chromes sandbox-beskyttelse til at afvikle deres kode og manipulere det underliggende system.

De samme folk havde på sikkerhedskonferencens første dag skrællet Internet Explorer 11, Firefox, Flash Player og Adobe Reader op ved at benytte i alt 11 sårbarheder, som ikke var kendt i forvejen.

Vupen-holdet løb med knap halvdelen af alle præmiepengene. 

Chrome-browseren blev på konferencen også åbnet af andre, men dommerne vurderede, at denne fremgangsmåde var lignende med det, som man kunne se på Googles egen sikkerhedskonference, Pwnium, der blev afviklet sideløbende med HP's crackerparty.

Apple åbnet af kinesere

It-selskabet Apple er bredt kendt som et firma, hvis produkter sjældent har sikkerhedsproblemer.

På Pwn2Own-konferencen viste et kinesisk hackerhold, at det ikke gælder for Safari-browseren, hvor der blev påpeget flere sikkerhedshuller, hvilket dog også gælder alle de andre it-selskabers browsere

Viden om sikkerhedshullerne er nu blevet overdraget til leverandørerne, som formentlig vil rette og udsende lapper i de kommende browseropdateringer.

Læs også:
Advarsel: Populær browser smaskfyldt med huller

Hackerne vælter ind over særlig applikation - findes på din computer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere