Artikel top billede

Derfor hænger vi på Java trods store sikkerhedsproblemer

Selv om mange it-chefer er godt trætte af sikkerhedsproblemerne i Java, kan de ikke bare uden videre droppe den sårbare teknologi. Se hvorfor de hænger på den her.

Den lange række af ny-opdagede O-dags-sårbarheder, sent udsendte patches og den stadige strøm af cyberangreb er mere end nok til, at mange it-chefer efterhånden har lyst til helt og holdent at fjerne Java-plug in'en fra alle browsere, der anvendes i virksomheden.

Men sådan kommer det ikke til at gå, selv om løsningen ville være enkel og simpel.

I stedet må langt de fleste selskaber, der stadig anvender den omstridte platform til at købe web-baserede Java-applikationer.

Virksomhederne blev igen mindet om problemerne med Java, da Oracle for få dage siden udsendte en patch, der skal lukke huller i Java 7 og Java 6. Det kan du læse mere om her.

Sikkerheds-eksperter advarede i sidste om, at et af de pågældende sikkerhedshuller allerede blev udnyttet af cyber-kriminelle.

Har kendt til hul i en måned

Oracle erkender, at selskabet har kendt til det kritiske hul siden 1. februar, men selskabet har ikke været i stand til at blive klar med en patch tidligere, hedder det.

Samtidig med udsendelsen af patchen har et polsk sikkerhedsselskab orienteret Oracle om fem nye sårbarheder i den seneste version af Java.

Disse sårbarheder er imidlertid vanskelige at udnytte, siden de skal linkes sammen for at forbigå Javas anti-udnyttelses sandkasse-teknologi.

Det ændrer dog ikke på, at Java er blevet et hovedmål for nettets kriminelle - og dermed også en hovedpine for mange virksomheder.

Det har kun forværret situationen, at teknologien kører på så mange platforme, fordi malware kan skrives til at inficere både Windows, Mac og Linux.

"Java har bevæget sig frem i spidsen i mange virksomheder, når det gælder patching og fokus på sårbarheder," siger Wolfgang Kandek, der er CTO i Qualys.

Derfor kan virksomheder ikke bare uden videre fjerne Java

Virksomhederne kan ikke bare uden fjerne Java fra browserne, fordi mange af de web-baserede interne forretnings-applikationer, som virksomhederne kører, at baseret på Java.

"Det ville forhindre adgang til disse applikationer, hvis Java blev slået fra i browserne. Derfor er der ikke mange, der har fjernet Java fra deres miljøet, selv om Java i mange år har været genstand for meget store malware-exploits," siger Forrester-analytiker Chenxi Wang.

Hertil kommer, at it-administratorerne ikke nemt kan fjernkontrollere Java for specifikke personer i organisationen.

Mangler kontrolmuligheder

"Manglen på kontrol-muligheder fra virksomhedens side er virkelige bekymrende for mange it-afdelinger," siger Andrew Storm, der er sikkerhedsdirektør i nCircle.

Mange virksomheder er begyndt at forsøge at håndtere Java-problemet på forskellig måde.

De tæller blandt andet muligheden for at indføre virtualiserings-applikationer, der gør, at Java leveres i en browser i en enkelt-stående session, der bagefter lukkes helt ned.

Man kan også indføre en slags 'white-listing' i Internet Explorer, så kun allerede godkendte applikationer kan afvikles eller indføre løsninger, hvor eksempelvis Chrome anvendes til internettet, mens IE anvendes til de interne applikationer.

Under alle omstændigheder er der behov for kreative løsninger, hvis it-afdelingen skal undgå Java-baserede sikkerheds-problemer.

Læs også:

Flere farlige fejl i Java: Oracle hasteudsender kritiske rettelser.

Flere farlige 0-dagshuller fundet i helt ny Java

Java-problem: Disse spørgsmål vil Oracle Danmark ikke svare på

Java-hul udnyttet til at angribe Facebook med malware.

Oracle: Vi vil fortsat installere crapware sammen med Java.

Ny sårbarhed spøger i Java.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.