Artikel top billede

TDC-boss: Vi kæmper meget hårdt i Danmark

TDC har det svært i Danmark, og kunderne siver fra butikken. Det kan betyde, at fremtidens teleinvesteringer bliver sendt til vores nabolande, hvor forretningen går betydeligt bedre.

Interview: TDC har regnet tallene sammen for det første kvartal i 2015 og fremlagt sit regnskab, der viser en samlet omsætning for hele butikken på lige godt 6,2 milliarder kroner mod 5,7 milliarder kroner i første kvartal sidste år.

Regnskabet viser dog også, at telegiganten har det hårdt på hjemmebanen i Danmark.

Før skat, renter og afskrivninger er omsætningen i kongeriget faldet med ni procent i forhold til samme periode i 2014.

Tilbagegangen er primært drevet af en tilbagegang blandt erhvervskunderne, hvor kampen om kontrakterne er benhård.  

Læs også: TDC tvunget til at smide pris-bombe: Kæmper om erhvervskunderne

Nedgangen kan betyde, at TDC vil investere mindre i dansk infrastruktur, fortæller Carsten Dilling, der er koncernchef og administrerende direktør i TDC.

"Selv om det svarer til forventningerne, er det selvsagt ikke en tilfredsstillende udvikling. Vi har ikke andre muligheder end at bruge vores penge end der, hvor vi får mest ud af det inden for vores skandinaviske aktivitetsområde," siger han med en hentydning til, at investeringerne kan blive sendt til vores søsterlande, Norge og Sverige.

Hvad bliver konsekvenserne i Danmark?

"Det betyder, at vi prioriterer Norge og Sverige højere, når der skal investeres. Vi ser på, hvor der er vækstpotentiale i markedet. Derfor er det klart, at vi har et fokus på at understøtte vores norske kabelforretning. Også det voksende ordreindtag i Sverige vil vi investere i. Vi skal tage konsekvensen af, at det går frem i de to lande."

25 prosent på den anden side af grænsen

I Norge og Sverige går det nemlig betydeligt bedre for TDC.

TDC's omsætning uden for Danmark er vokset og nåede op på 23,5 pct. af den samlede omsætning i første kvartal 2015. Den udenlandske omsætning nærmer sig således en fjerdedel.

TDC begrunder det blandt andet med købet af den norske kabel-tvudbyder, der hedder Get.

"Resultaterne for første kvartal er meget tilfredsstillende for Norge og Sverige. Get, vores norske kabel-tv-forretning, leverede solid vækst for alle hovedprodukter. I Sverige var der atter stigende vækst, hvilket kan henføres til en forbedret pipeline i hele andet halvår af 2014," siger Carsten Dilling.

Det går frem for jer i Sverige og Norge, men er I helt klar til konkurrencen fra Telenor og Telia, der nu fusionerer?

"Ja. Det har sådan set ikke ændret sig væsentligt, der er masser af konkurrence, og den er vi naturligvis klar til."

Læs også: Telia og Telenor smelter sammen til ét selskab i Danmark

Kunderne siver stadig

I regnskabet beskriver TDC selv kundetilfredsheden som værende på "et kritisk niveau".

"Kundetilfredsheden var fortsat et kritisk fokusområde," vurderer Carsten Dilling overfor Computerworld.

Sidste år mistede I 113.000 mobilkunder til konkurrenterne. Hvor mange nettokunder har I mistet i Danmark i første kvartal?

"Vi har mistet 4.000 kunder fra privatmarkedet i det første kvartal. Vi er blevet bedre med en faktor ti siden samme kvartal i 2014. Det er vi glade for."

Læs også: Carstens Dillings trepunktsplan: Nu skal kundeflugt fra TDC stoppes

I har outsourcet 800 stillinger fra support-afdelingen. Har det betydet bedre kundeservice og gladere kunder?

"Nej. Det, der har betydet noget for kundetilfredsheden, er et miks af, at vi er blevet bedre til at krydssælge til vores mobilkunder. Ligeledes er vores prisplan blevet mere attraktiv."

Læs også: 800 TDC-medarbejdere får ny arbejdsgiver

TDC-chefen peger på, at 4G-netværket, der er ved at være bygget færdigt, skal hive kunderne tilbage i folden.

Han forventer, at færdiggørelsen af 4G-nettet vil føre til øget loyalitet og kundetilfredshed.

TDC vil levere digitalt indhold til brugerne, men hvornår er jeres tjenester klar til at slås med konkurrenter som Netflix? Jeres musiktjeneste Play har eksempelvis haft en del tekniske problemer i den senere tid, hvor kunderne har klaget. Er det godt nok til at blive den bedste?

"Vi har simpelthen haft problemer med den load, tjenesterne har givet os. Det har vi arbejdet os igennem, og der er en tilfredsstillende performance på disse tjenester nu. Vi skal have en god brugeroplevelse på vores tjenester, det er fremtidens måde at se film på."

Læs også: Så er den gal med TDC Play igen: Server gået i selvsving

Samlet set vurderer han de første tre måneder med disse ord.

"Selvom vi ikke er tilfredse med udviklingen i Danmark generelt, var første kvartal som forventet, og vi bekræfter derfor forventningerne til 2015," lyder vurderingen fra Carsten Dilling.

Du kan læse hele regnskabet her.

Læs også:
Kundeflugt fra TDC: 113.000 mobilkunder droppede selskabet i 2014

TDC's årsregnskab på trapperne: Her er telegigantens store udfordringer

TDC-ansatte frygter nye fyringsrunder - og det er med god grund

TDC tvunget til at smide pris-bombe: Kæmper om erhvervskunderne

TDC hård presset: Sådan rammer pris-krigen telegiganten

Fem grunde til at dit teleselskab snart vil være totalt forandret
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.