TDC-boss: Vi kæmper meget hårdt i Danmark

TDC har det svært i Danmark, og kunderne siver fra butikken. Det kan betyde, at fremtidens teleinvesteringer bliver sendt til vores nabolande, hvor forretningen går betydeligt bedre.

Interview: TDC har regnet tallene sammen for det første kvartal i 2015 og fremlagt sit regnskab, der viser en samlet omsætning for hele butikken på lige godt 6,2 milliarder kroner mod 5,7 milliarder kroner i første kvartal sidste år.

Regnskabet viser dog også, at telegiganten har det hårdt på hjemmebanen i Danmark.

Før skat, renter og afskrivninger er omsætningen i kongeriget faldet med ni procent i forhold til samme periode i 2014.

Tilbagegangen er primært drevet af en tilbagegang blandt erhvervskunderne, hvor kampen om kontrakterne er benhård.  

Læs også: TDC tvunget til at smide pris-bombe: Kæmper om erhvervskunderne


Nedgangen kan betyde, at TDC vil investere mindre i dansk infrastruktur, fortæller Carsten Dilling, der er koncernchef og administrerende direktør i TDC.

"Selv om det svarer til forventningerne, er det selvsagt ikke en tilfredsstillende udvikling. Vi har ikke andre muligheder end at bruge vores penge end der, hvor vi får mest ud af det inden for vores skandinaviske aktivitetsområde," siger han med en hentydning til, at investeringerne kan blive sendt til vores søsterlande, Norge og Sverige.

Hvad bliver konsekvenserne i Danmark?

"Det betyder, at vi prioriterer Norge og Sverige højere, når der skal investeres. Vi ser på, hvor der er vækstpotentiale i markedet. Derfor er det klart, at vi har et fokus på at understøtte vores norske kabelforretning. Også det voksende ordreindtag i Sverige vil vi investere i. Vi skal tage konsekvensen af, at det går frem i de to lande."

25 prosent på den anden side af grænsen
I Norge og Sverige går det nemlig betydeligt bedre for TDC.

TDC's omsætning uden for Danmark er vokset og nåede op på 23,5 pct. af den samlede omsætning i første kvartal 2015. Den udenlandske omsætning nærmer sig således en fjerdedel.

TDC begrunder det blandt andet med købet af den norske kabel-tvudbyder, der hedder Get.

"Resultaterne for første kvartal er meget tilfredsstillende for Norge og Sverige. Get, vores norske kabel-tv-forretning, leverede solid vækst for alle hovedprodukter. I Sverige var der atter stigende vækst, hvilket kan henføres til en forbedret pipeline i hele andet halvår af 2014," siger Carsten Dilling.

Det går frem for jer i Sverige og Norge, men er I helt klar til konkurrencen fra Telenor og Telia, der nu fusionerer?

"Ja. Det har sådan set ikke ændret sig væsentligt, der er masser af konkurrence, og den er vi naturligvis klar til."

Læs også: Telia og Telenor smelter sammen til ét selskab i Danmark

Kunderne siver stadig
I regnskabet beskriver TDC selv kundetilfredsheden som værende på "et kritisk niveau".

"Kundetilfredsheden var fortsat et kritisk fokusområde," vurderer Carsten Dilling overfor Computerworld.

Sidste år mistede I 113.000 mobilkunder til konkurrenterne. Hvor mange nettokunder har I mistet i Danmark i første kvartal?

"Vi har mistet 4.000 kunder fra privatmarkedet i det første kvartal. Vi er blevet bedre med en faktor ti siden samme kvartal i 2014. Det er vi glade for."

Læs også: Carstens Dillings trepunktsplan: Nu skal kundeflugt fra TDC stoppes

I har outsourcet 800 stillinger fra support-afdelingen. Har det betydet bedre kundeservice og gladere kunder?

"Nej. Det, der har betydet noget for kundetilfredsheden, er et miks af, at vi er blevet bedre til at krydssælge til vores mobilkunder. Ligeledes er vores prisplan blevet mere attraktiv."

Læs også: 800 TDC-medarbejdere får ny arbejdsgiver

TDC-chefen peger på, at 4G-netværket, der er ved at være bygget færdigt, skal hive kunderne tilbage i folden.

Han forventer, at færdiggørelsen af 4G-nettet vil føre til øget loyalitet og kundetilfredshed.

TDC vil levere digitalt indhold til brugerne, men hvornår er jeres tjenester klar til at slås med konkurrenter som Netflix? Jeres musiktjeneste Play har eksempelvis haft en del tekniske problemer i den senere tid, hvor kunderne har klaget. Er det godt nok til at blive den bedste?

"Vi har simpelthen haft problemer med den load, tjenesterne har givet os. Det har vi arbejdet os igennem, og der er en tilfredsstillende performance på disse tjenester nu. Vi skal have en god brugeroplevelse på vores tjenester, det er fremtidens måde at se film på."

Læs også: Så er den gal med TDC Play igen: Server gået i selvsving

Samlet set vurderer han de første tre måneder med disse ord.

"Selvom vi ikke er tilfredse med udviklingen i Danmark generelt, var første kvartal som forventet, og vi bekræfter derfor forventningerne til 2015," lyder vurderingen fra Carsten Dilling.

Du kan læse hele regnskabet her.

Læs også:
Kundeflugt fra TDC: 113.000 mobilkunder droppede selskabet i 2014

TDC's årsregnskab på trapperne: Her er telegigantens store udfordringer

TDC-ansatte frygter nye fyringsrunder - og det er med god grund

TDC tvunget til at smide pris-bombe: Kæmper om erhvervskunderne

TDC hård presset: Sådan rammer pris-krigen telegiganten

Fem grunde til at dit teleselskab snart vil være totalt forandret

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.