Her er salgs-planerne for vildt virtual reality-headset

Selskabet bag det stærkt hypede virtual reality-headset Oculus Rift lover, at teknologien kommer ud i butikkerne inden for et år. Det vil blandt andre forandre spil- og filmindustrien, lyder løftet.

Til næste år kan du ikke længere nøjes med at styre hovedpersonen i dine computerspil.

Du bliver hovedpersonen.

For i første kvartal af 2016 bliver en forbrugermodel af det stærkt hypede virtual reality headset Oculus Rift sendt ud i butikkerne.

Det skriver selskabet Oculus på sin hjemmeside.

Ville ikke slippe det igen
Mellem Oculus Rift blev sendt ud som et crowdfunding-projekt på Kickstarter i midten af 2012 og frem til nu, er der sket meget for selskabet bag virtual reality-headsettet.

Blandt andet har Facebook sat kløerne i selskabet Oculus for den nette sum af 11 milliarder kroner, mens brillerne i årenes løb er blevet forbedret og forfinet flere gange.

It-giganter som eksempelvis Samsung er ligeledes gået i gang med at bygge lignende produkter.

Og netop Samsungs virtual reality-headset virkede i efteråret 2014 så overbevisende på Computerworlds udsendte medarbejder, at han var klar til at betale for udstyret på stedet.

Det kan du læse mere om her.

Lover at forandre alt
Selvom der måske er længe til første kvartal af 2016, kan du trøst dig med, at du i slutningen af i år kan forudbestille et Oculus Rift-headset som en af de første.

Endnu har Oculus og ejeren Facebook ikke meldt noget ud omkring specifikationer på det kommercielle produkt, men det sker i næste uge, lover selskabet i sin pressemeddelelse.

Selskabet lover selv, at dets briller vil ændre spil-, film-, underholdnings- og kommunikationsindustrierne.

Andre selskaber som Cisco har peget på, at Oculus Rift kan få stor betydning for eksempelvis håndværkere, der kan se diverse installationer 'gennem murene', når de har virtual reality-headsettet foran øjnene.

Hvorvidt de store ord om den virtuelle virkelighed kan leve op til høje de forventninger, bliver vi en del klogere på, når det er muligt at købe Oculus Rift-headsettet i butikkerne om et års tid.

Læs også:
Galleri: Fantastiske video-briller på vej: Så vilde bliver de

Vi har prøvet HoloLens: Microsoft har skabt fremtidens computer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.