Artikel top billede

Her er salgs-planerne for vildt virtual reality-headset

Selskabet bag det stærkt hypede virtual reality-headset Oculus Rift lover, at teknologien kommer ud i butikkerne inden for et år. Det vil blandt andre forandre spil- og filmindustrien, lyder løftet.

Til næste år kan du ikke længere nøjes med at styre hovedpersonen i dine computerspil.

Du bliver hovedpersonen.

For i første kvartal af 2016 bliver en forbrugermodel af det stærkt hypede virtual reality headset Oculus Rift sendt ud i butikkerne.

Det skriver selskabet Oculus på sin hjemmeside.

Ville ikke slippe det igen

Mellem Oculus Rift blev sendt ud som et crowdfunding-projekt på Kickstarter i midten af 2012 og frem til nu, er der sket meget for selskabet bag virtual reality-headsettet.

Blandt andet har Facebook sat kløerne i selskabet Oculus for den nette sum af 11 milliarder kroner, mens brillerne i årenes løb er blevet forbedret og forfinet flere gange.

It-giganter som eksempelvis Samsung er ligeledes gået i gang med at bygge lignende produkter.

Og netop Samsungs virtual reality-headset virkede i efteråret 2014 så overbevisende på Computerworlds udsendte medarbejder, at han var klar til at betale for udstyret på stedet.

Det kan du læse mere om her.

Lover at forandre alt

Selvom der måske er længe til første kvartal af 2016, kan du trøst dig med, at du i slutningen af i år kan forudbestille et Oculus Rift-headset som en af de første.

Endnu har Oculus og ejeren Facebook ikke meldt noget ud omkring specifikationer på det kommercielle produkt, men det sker i næste uge, lover selskabet i sin pressemeddelelse.

Selskabet lover selv, at dets briller vil ændre spil-, film-, underholdnings- og kommunikationsindustrierne.

Andre selskaber som Cisco har peget på, at Oculus Rift kan få stor betydning for eksempelvis håndværkere, der kan se diverse installationer 'gennem murene', når de har virtual reality-headsettet foran øjnene.

Hvorvidt de store ord om den virtuelle virkelighed kan leve op til høje de forventninger, bliver vi en del klogere på, når det er muligt at købe Oculus Rift-headsettet i butikkerne om et års tid.

Læs også:
Galleri: Fantastiske video-briller på vej: Så vilde bliver de

Vi har prøvet HoloLens: Microsoft har skabt fremtidens computer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere