Artikel top billede

Her er salgs-planerne for vildt virtual reality-headset

Selskabet bag det stærkt hypede virtual reality-headset Oculus Rift lover, at teknologien kommer ud i butikkerne inden for et år. Det vil blandt andre forandre spil- og filmindustrien, lyder løftet.

Til næste år kan du ikke længere nøjes med at styre hovedpersonen i dine computerspil.

Du bliver hovedpersonen.

For i første kvartal af 2016 bliver en forbrugermodel af det stærkt hypede virtual reality headset Oculus Rift sendt ud i butikkerne.

Det skriver selskabet Oculus på sin hjemmeside.

Ville ikke slippe det igen

Mellem Oculus Rift blev sendt ud som et crowdfunding-projekt på Kickstarter i midten af 2012 og frem til nu, er der sket meget for selskabet bag virtual reality-headsettet.

Blandt andet har Facebook sat kløerne i selskabet Oculus for den nette sum af 11 milliarder kroner, mens brillerne i årenes løb er blevet forbedret og forfinet flere gange.

It-giganter som eksempelvis Samsung er ligeledes gået i gang med at bygge lignende produkter.

Og netop Samsungs virtual reality-headset virkede i efteråret 2014 så overbevisende på Computerworlds udsendte medarbejder, at han var klar til at betale for udstyret på stedet.

Det kan du læse mere om her.

Lover at forandre alt

Selvom der måske er længe til første kvartal af 2016, kan du trøst dig med, at du i slutningen af i år kan forudbestille et Oculus Rift-headset som en af de første.

Endnu har Oculus og ejeren Facebook ikke meldt noget ud omkring specifikationer på det kommercielle produkt, men det sker i næste uge, lover selskabet i sin pressemeddelelse.

Selskabet lover selv, at dets briller vil ændre spil-, film-, underholdnings- og kommunikationsindustrierne.

Andre selskaber som Cisco har peget på, at Oculus Rift kan få stor betydning for eksempelvis håndværkere, der kan se diverse installationer 'gennem murene', når de har virtual reality-headsettet foran øjnene.

Hvorvidt de store ord om den virtuelle virkelighed kan leve op til høje de forventninger, bliver vi en del klogere på, når det er muligt at købe Oculus Rift-headsettet i butikkerne om et års tid.

Læs også:
Galleri: Fantastiske video-briller på vej: Så vilde bliver de

Vi har prøvet HoloLens: Microsoft har skabt fremtidens computer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere