Artikel top billede

Her er salgs-planerne for vildt virtual reality-headset

Selskabet bag det stærkt hypede virtual reality-headset Oculus Rift lover, at teknologien kommer ud i butikkerne inden for et år. Det vil blandt andre forandre spil- og filmindustrien, lyder løftet.

Til næste år kan du ikke længere nøjes med at styre hovedpersonen i dine computerspil.

Du bliver hovedpersonen.

For i første kvartal af 2016 bliver en forbrugermodel af det stærkt hypede virtual reality headset Oculus Rift sendt ud i butikkerne.

Det skriver selskabet Oculus på sin hjemmeside.

Ville ikke slippe det igen

Mellem Oculus Rift blev sendt ud som et crowdfunding-projekt på Kickstarter i midten af 2012 og frem til nu, er der sket meget for selskabet bag virtual reality-headsettet.

Blandt andet har Facebook sat kløerne i selskabet Oculus for den nette sum af 11 milliarder kroner, mens brillerne i årenes løb er blevet forbedret og forfinet flere gange.

It-giganter som eksempelvis Samsung er ligeledes gået i gang med at bygge lignende produkter.

Og netop Samsungs virtual reality-headset virkede i efteråret 2014 så overbevisende på Computerworlds udsendte medarbejder, at han var klar til at betale for udstyret på stedet.

Det kan du læse mere om her.

Lover at forandre alt

Selvom der måske er længe til første kvartal af 2016, kan du trøst dig med, at du i slutningen af i år kan forudbestille et Oculus Rift-headset som en af de første.

Endnu har Oculus og ejeren Facebook ikke meldt noget ud omkring specifikationer på det kommercielle produkt, men det sker i næste uge, lover selskabet i sin pressemeddelelse.

Selskabet lover selv, at dets briller vil ændre spil-, film-, underholdnings- og kommunikationsindustrierne.

Andre selskaber som Cisco har peget på, at Oculus Rift kan få stor betydning for eksempelvis håndværkere, der kan se diverse installationer 'gennem murene', når de har virtual reality-headsettet foran øjnene.

Hvorvidt de store ord om den virtuelle virkelighed kan leve op til høje de forventninger, bliver vi en del klogere på, når det er muligt at købe Oculus Rift-headsettet i butikkerne om et års tid.

Læs også:
Galleri: Fantastiske video-briller på vej: Så vilde bliver de

Vi har prøvet HoloLens: Microsoft har skabt fremtidens computer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere