Artikel top billede

Google I/O: Syv nyheder vi forventer fra Googles store udviklerkonference

Den 28 maj starter Googles store udviklerkonference, I/O 2015. Ligesom ved Microsofts og Apples udviklerkonferencer, så er det her, at vi får nogle af de første blik på nogle af Googles nye projekter. Her er syv nyheder, som vi forventer fra I/O 2015.

Den 28-29 maj står i Googles navn, når søgemastodonten åbner op for årets I/O udviklerkonference i San Francisco.

Og allerede nu har Google givet muligheden for et lille smugkig på, hvad der kan blive af præsentationer af nyheder.

I hvert fald er det muligt at drage nogle konklusioner ud fra det program, som er at finde på I/O's hjemmeside. Med programmet afsløringer - og en række rygter - har vi samlet syv potentielle nyheder, som vi vil se til Googles I/O-udviklerkonference.

1. Android M
Imens Android L - Googles nyeste Android-version - stadig kun er i udrulningsfasen på langt de fleste smartphones, så forventes det, at Google vil løfte lidt af sløret for den kommende version af Android - Android M.

I hvert fald var der i en periode en beskrivelse af en session på I/O, som omtalte Android M.

Der gik dog ikke mange minutter efter, at flere internationale medier og bloggere opdagede dette til, at Google fjernede opslaget fra I/O-hjemmesiden.

Det er endnu uvist, hvad Android M's fokus bliver, men sessionen på I/O omhandede "Android M i arbejdsregi".

Måske kommer vi snart til at se Android bevæge sig ind på erhvervsmarkedet.

2. Ny Chrome OS-version
Chrome OS er ikke blevet opdateret for alvor i et godt stykke tid, og der er flere rygter på nettet for tiden, som tyder på, at der vil komme en ny version af Chrome OS - styresystemet som kører Googles cloud-baserede Chromebook-computere.

Formodentligt vil Chrome OS få en opdatering, så Chrome OS i langt højere grad vil være bygget sammen med Android.

Google har allerede fremvist, at Android-apps i en nær fremtid vil kunne køre på Chromebooks.

3. Chromecast 2
Google har haft stor succes med den lille og meget billige streaming-dongle, Chromecast.

Den lille HDMI-dongle, som tillader streaming fra Android-telefoner, er ikke blevet opdateret siden 2013.

Derfor kunne en ny version - måske med integreret Android TV - sagtens være at finde på scenen ved I/O.

4. Android Wear til iPhones
Android Wear har ikke just fået den successtart, som Google og hardware-producenterne nok havde håbet.

Apple Watch har skabt lange ventelister, og selvom vi endnu ikke kender salgstal for Apples ur, så har flere analytikere allerede forudset gode salgstal.

Men nu går Google efter alle de brugere, som egentlig gerne vil have haft sig et Android Wear, men som har en iPhone.

I hvert fald flyver det rundt med rygter - og The Verge har talt med en unavngiven kilde som bekræfter det - om at Google er på vej med en app, som tillader Android Wear sammen med iPhones.

Måske får vi også resultatet af Googles samarbejde med schweiziske firma Tag Heuer, der skal ende i et Android Wear-ur i den helt dyre ende.

5. Android Pay
Det forventes, at Google vil annoncere Android Pay - Googles modsvar til Apples Apple Pay - til årets I/O. Samsung, som jo bekendt også benytter sig af Android-platformen, har allerede sin egen betalingsløsning, som skal bruges i kampen mod Apple Pay, men det forventes som sagt, at Google også kommer med sin egen, som kan spredes ud på alle enheder med Android.

Google har tidligere forsøgt sig med mobilbetaling, Google Wallet, men det blev ikke en succes.

6. Project Ara og Tango
Det er ved at være et stykke tid siden, at vi sidst har hørt om Googles Project Ara. Project Ara er en modulær telefon, hvor du kan udskifte specifikke dele af telefonen.

Din telefon er for langsom? Så udskifter du bare processordelen af telefonen.

Er kameraet ikke længere godt nok eller er batteriet ved at være dødt for strøm? Du skifter bare en af delene ud.

Google har annonceret for et stykke tid siden, at der i løbet af slutningen af dette år vil være et pilotprojekt i Puerto Rico, men der forventes stadig at blive kastet lidt mere lys på projektet ved I/O.

Ligeledes har Google været i færd med at se på 3D-fotografering, og hvordan det kan implementeres i tablets.

Det projekt hedder Tango, og tabletten kan filme og optage i 3D på samme måde som både HoloLens og Microsofts Kinect kan.

Det vil være første gang, at Google formelt introducerer teknologien for udviklere, hvis Tango kommer på scenen ved I/O.

7. Virtuel Reality?
Google overraskede ved sidste år med at give alle tilstedeværende et Google Cardboard VR-headset. Cardboard bestod af... ja du gættede rigtigt: af pap, som kunne holdes til et VR-headset. Sammen med en Nexus 5-telefon kunne du opleve VR-spil og film.

Der er et par sessioner ved I/O, som kunne tyde på, at Google i større stil begynder at arbejde med Virtuel Reality, så man kunne godt forvente, at der kommer en eller anden nyhed som VR med Android - om end bare Cardboard 2, for det er virkelig sjovt at bruge.

Læs også: Hvad så, Margrethe Vestager - skal Google betale EU-bøde på 35 milliarder kroner?
Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.