Artikel top billede

Administrerende direktør stopper i Telenor Danmark - afløseren er fundet

Opdateret: Marek Slacik stopper som administrerende direktør i Telenor Danmark.

Telenor Danmark, der er ved at fusionere med Telia Danmark, skal have ny administrerende direktør.

Selskabet meddeler, at Marek Slacik stopper på posten.

Marek Slacik har haft CEO-stillingen i Danmark i de seneste tre år, men han skal nu være markedsdirektør i Telenor Sverige.

Den nye administrerende direktør i Telenor Danmark bliver hentet internt: 

"Jesper Hansen, der har været en del af topledelsen i Telenor Danmark gennem de sidste 15 år, overtager posten som konstitueret adm. direktør," meddeler Telenor.

Skal stå ved roret under fusionen

Kjell-Morten Johnsen, der er executive vice president i Telenor-koncernen, udtaler videre:

"Jesper kender bedre end de fleste det danske telemarked, og han er både respekteret og anerkendt på tværs af organisationen for sine resultater, sit engagement og sin ledelse."

"Det er egenskaber, som han får behov for resten af året, hvor vi skal fastholde vores position i markedet, mens vi venter på at få EU's godkendelse til at fusionere med Telia."

Jesper Hansen har været en del af topledelsen i Telenor i de seneste 15 år. I de seneste to år har han været kundedirektør med ansvaret for kundeservice og salgskanalerne, ligesomhan også har haft ansvaret for produktudviklingen og it-området. 

"Konkurrencen på det danske telemarked er hårdere end nogensinde. Vi har gennem de seneste par år arbejdet benhårdt på at få Telenor til at skille sig ud for den gode service, og jeg ser frem til at fortsætte i dette spor frem mod den forventede godkendelse af fusionen med Telia senere i år," udtaler Jesper Hansen.

Den danske telekrig

Det danske telemarked er i disse år præget af en benhård konkurrence, hvor ikke mindst Telenor har haft det svært i konkurrencen med TDC, 3 og Telia.

Sidste år blev det annonceret, at Telenor og Telia i Danmark skal smelte sammen til ét selskab.  

Fusionen, der stadig er ved at blive godkendt af de relevante myndigheder, har dog endnu ikke lagt en dæmper på priskrigen - og Telenor er et af de selskaber, der fører an med aggressive tilbud i øjeblikket.

Så sent som i sidste uge valgte Telenor igen at gå på strandhugst blandt ikke mindst TDC-kunderne ved at give kunder med det største 'Fri+'-abonnement fri tale og sms i hele EU.

Ifølge meddelelsen fra Telenor tiltræder Jesper Hansen den nye stilling som konstitueret adm. direktør den 1. juni 2015.

Det oplyses samtidig, at "han vil fortsætte i denne stilling frem til fusionen mellem Telenor og Telia efter EU-godkendelsen."
 

Læs også:

Telia og Telenor smelter sammen til ét selskab i Danmark

Stor-fusion: Telia & Telenor kan blive en bombe under TDC

Telenors nye våben: Sådan skal ny it-platform bruges
Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.