Artikel top billede

Snart helt slut med at betale for tale- og sms-roaming for danske telekunder: Her er det seneste slagtilbud

Kampen om de danske telekunder buldrer videre - og fri tale og sms i EU er et centralt våben for selskaberne. Lidt endnu i hvert fald.

Læs også: Nu starter næste slag i den danske telekrig: Fri data i udlandet

Det er meget muligt, at den kommende fusion af Telia og Telenor kan skabe lidt mere ro på det danske marked, hvor priskrigen har raset i flere år.

Indtil videre er det bare slet ikke den tendens, der summer i mobilnettet.

Blandt andet har Telenor på det seneste været på strandhugst blandt TDC-kunderne med eksempelvis tilskud til nye mobiltelefoner, og nu lancerer den norske telekoncerns danske afdeling et nyt til tilbud til privatkunderne:

Telenor meddeler, at privatkunder med 'Fri+'-abonnementer nu har fri tale og sms i Norden, mens kunder med det største 'Fri+'-abonnement har fri tale og sms i hele EU.

"De forbedrede abonnementer gælder både familie- og enkeltkunder, og både nye og eksisterende kunder. Priserne er uændrede," skriver Telenor i en pressemeddelse og er dermed igen med til at puste til den krig om kunderne, der betyder, at selskaberne hele tiden skal kunne levere mere for det samme beløb - eller sågar et lavere beløb.

I Telenors tilfælde koster abonnementer med Fri+ fra 179 kroner om måneden til 299 kroner.

Læs også: Nu starter næste slag i den danske telekrig: Fri data i udlandet

Alle selskaber er med på legen

Telenor er dog slet ikke ene om, at tilbyde denne type løsninger. Også TDC, Telia og 3 har alle lignende tilbud, hvor den grundlæggende overskrift er, at "talen sættes fri i EU."

Denne form for slagtilbud er blevet nødvendige, fordi kampen om at fastholde og tiltrække kunder er så intens, og fordi EU's lofter over de tilladte roaming-takster i forvejen har gjort betydelige indhug i indtjeningsmulighederne - læs mere om det her.

Mens det naturligvis er til stor glæde for kunderne med denne udvikling på markedet, er det mere problematisk for teleselskaberne, der kæmper med markante dyk i både omsætning og beskæftigelse.

Erhvervsstyrelsen har tidligere gjort op, at den danske telebranche omsatte for knap 35 milliarder kroner på bl.a. fastnet-, mobiltelefoni og bredbånd 2013 - et fald på 7 procent i forhold til året før.

Data er næste fase i krigen

Det hører med til historien om de danske teleselskabers mange tilbud om fri tale og sms, at det fortsat kun er i EU, at roaming-taksterne barberes væk - og at data-delen - også i EU - stadig kan give anledning til store regninger for kunderne, hvis de ikke passer på i udlandet.

På data-fronten begynder der dog nu også at ske ting og sager.

3's kunder med 3LikeHome kan fra den 18. maj bruge data (op til 10 GB) i 24 europæiske lande uden ekstra-regninger.

Det tiltag kan sætte gang i et helt nyt slag i en danske telekrig.

Læs mere om det her:

Nu starter næste slag i den danske telekrig: Fri data i udlandet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere