Artikel top billede

Lille ikon viser vejen: Sådan reserverer du din Windows 10-opgradering

Sidst i juli kommer Windows 10 - men allerede nu kan du reservere din gratis opgradering. Vi har overblikket klart her.

Microsoft har netop afsløret, at Windows 10 udkommer d. 29. juli 2015

Og vores gennemgang af den seneste test-udgave, det såkaldte technical preview, viser, at der er grund til at glæde sig. 

Det kan du læse mere om i artiklen 10 dage med Windows 10: Skal vi glæde os til den endelige version?

Flere har spekuleret i, at med Windows 10 ser vi en af de sidste store versions-skift af Windows - og at fremtiden i stedet er et Windows, som vil blive løbende opdateret.

Sådan som man blandt andet kender det fra Apples OS X-system, iOS og Android. 

Og noget kunne tyde på, at de har ret, for Windows 10-annonceringen blev skudt i gang af et lille Windows-flag i taskbaren på min ene Windows 8.1-maskine her til morgen.

Læs også: Du får Windows 10 gratis den 29. juli - se alle detaljer her

Trykker du på ikonet, dukker der et vindue op midt på skrivebordet. Her kan du læse mere om Windows 10 og trykke dig videre til en "reservation" af din gratis opgradering til Windows 10.

Du skal dog have 3 gigabyte lagerplads fri.

Klikker du næste, får du adgang til en skærm, hvor du kan indtaste din email-adresse. 

Underligt nok skal du tilsyneladende ikke logge ind med din Microsoft-konto. Det var ellers en af de ting, som Windows 8 indførte.

Derefter er der ikke mere at gøre. Nu skal du bare vente til d. 29. juli - eller deromkring. 

Det bliver dog interessant at se, hvordan Microsoft har tænkt sig at rulle Windows 10 ud. 

Normalt når der kommer opdateringer til iOS eller Android, så sker det i klumper, sådan at grupper af brugere løbende får adgang til opdateringerne. 

Det sikrer, at trækket på Microsofts servere ikke bliver for massivt ved lanceringsdagen. På den anden side viser erfaringerne også, at det kan skabe vrede brugere, når de først får opdateringen dage efter alle andre.

Alternativet er, at Microsoft åbner op for downloads flere dage i forvejen, men først "låser" opdateringen op d. 29. juli. Det sikrer en bedre fordeling af presset på serverne og er den måde, som blandt andet spil-firmaer distribuerer nye spil, som har en fast lanceringsdato, på. 

Uanset hvilken vej Microsoft har valgt at gå, så bliver det interessant at se, hvad det betyder for antallet og hastigheden af brugere, som vælger at opgradere.

Læs også: Du får Windows 10 gratis den 29. juli - se alle detaljer her

Har du endnu ikke fået det lille Windows 10 ikon i din task-bar, så fortvivl ikke - det er kun en ud af fire Windows 8.1-maskiner vi endnu har set det på.

Det kræver, at du har en fuldt opdateret Windows 7 eller 8.1-computer, og hvis ikonet stadig ikke vises, kan du også reservere det her. Enterprise-versioner kan ikke opdateres på denne måde. Microsoft kommer på et senere tidspunkt med mere information på Windows 10 Enterprise. 

Kan du i øvrigt ikke vente til juli med at prøve Windows 10, så har læs guiden: Prøv Windows 10 - og vend tilbage til Windows 8 igen uden at miste dine filer.

Opdateret: Microsoft slår fast - Windows 10 bliver gratis hvis du opgraderer inden for det første år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere