Artikel top billede

Lille ikon viser vejen: Sådan reserverer du din Windows 10-opgradering

Sidst i juli kommer Windows 10 - men allerede nu kan du reservere din gratis opgradering. Vi har overblikket klart her.

Microsoft har netop afsløret, at Windows 10 udkommer d. 29. juli 2015

Og vores gennemgang af den seneste test-udgave, det såkaldte technical preview, viser, at der er grund til at glæde sig. 

Det kan du læse mere om i artiklen 10 dage med Windows 10: Skal vi glæde os til den endelige version?

Flere har spekuleret i, at med Windows 10 ser vi en af de sidste store versions-skift af Windows - og at fremtiden i stedet er et Windows, som vil blive løbende opdateret.

Sådan som man blandt andet kender det fra Apples OS X-system, iOS og Android. 

Og noget kunne tyde på, at de har ret, for Windows 10-annonceringen blev skudt i gang af et lille Windows-flag i taskbaren på min ene Windows 8.1-maskine her til morgen.

Læs også: Du får Windows 10 gratis den 29. juli - se alle detaljer her

Trykker du på ikonet, dukker der et vindue op midt på skrivebordet. Her kan du læse mere om Windows 10 og trykke dig videre til en "reservation" af din gratis opgradering til Windows 10.

Du skal dog have 3 gigabyte lagerplads fri.

Klikker du næste, får du adgang til en skærm, hvor du kan indtaste din email-adresse. 

Underligt nok skal du tilsyneladende ikke logge ind med din Microsoft-konto. Det var ellers en af de ting, som Windows 8 indførte.

Derefter er der ikke mere at gøre. Nu skal du bare vente til d. 29. juli - eller deromkring. 

Det bliver dog interessant at se, hvordan Microsoft har tænkt sig at rulle Windows 10 ud. 

Normalt når der kommer opdateringer til iOS eller Android, så sker det i klumper, sådan at grupper af brugere løbende får adgang til opdateringerne. 

Det sikrer, at trækket på Microsofts servere ikke bliver for massivt ved lanceringsdagen. På den anden side viser erfaringerne også, at det kan skabe vrede brugere, når de først får opdateringen dage efter alle andre.

Alternativet er, at Microsoft åbner op for downloads flere dage i forvejen, men først "låser" opdateringen op d. 29. juli. Det sikrer en bedre fordeling af presset på serverne og er den måde, som blandt andet spil-firmaer distribuerer nye spil, som har en fast lanceringsdato, på. 

Uanset hvilken vej Microsoft har valgt at gå, så bliver det interessant at se, hvad det betyder for antallet og hastigheden af brugere, som vælger at opgradere.

Læs også: Du får Windows 10 gratis den 29. juli - se alle detaljer her

Har du endnu ikke fået det lille Windows 10 ikon i din task-bar, så fortvivl ikke - det er kun en ud af fire Windows 8.1-maskiner vi endnu har set det på.

Det kræver, at du har en fuldt opdateret Windows 7 eller 8.1-computer, og hvis ikonet stadig ikke vises, kan du også reservere det her. Enterprise-versioner kan ikke opdateres på denne måde. Microsoft kommer på et senere tidspunkt med mere information på Windows 10 Enterprise. 

Kan du i øvrigt ikke vente til juli med at prøve Windows 10, så har læs guiden: Prøv Windows 10 - og vend tilbage til Windows 8 igen uden at miste dine filer.

Opdateret: Microsoft slår fast - Windows 10 bliver gratis hvis du opgraderer inden for det første år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere