Artikel top billede

Microsoft fyrer topchefer - flere prominente top-direktører færdige i selskabet

Microsoft fyrer en række af selskabets øverste chefer. Stephen Elop og Kirill Tatarinov færdige i selskabet.

Den tidligere topchef for finske Nokia og topchef for Microsofts business-division, Stephen Elop, er færdig i Microsoft.

Det samme gælder topchefen for Microsofts vigtige business-divsion, Kirill Tatarinov, udviklingschef Eric Rudder, chefen for Phone Business-divisionen Jo Harlow samt chefstrateg Mark Penn.

Fyringerne finder sted som led i en større omorganisering, der kommer i kølvandet på topchef Satya Nadellas nye planer med virksomheden, der er i færd med at blive rebootet med helt nyt fokus og helt nye produkter.

Du kan læse mere om 'Cloud first, mobile first' her: Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid.

Det mest prominente offer i omorganiseringen er nok Stephen Elop, der altid har været en af Satya Nadellas forgænger, Steve Ballmers, yndlinge og flere gange blev nævnt som Steve Ballmers mulige afløser.

Stephen Elop har således under Steve Ballmer været ansvarlig for hele selskabets ekstremt vigtige business-division indtil han overtog posten som topchef for Nokia.

Dengang var der mange spekulationer om, at han trods stillingen som CEO i Nokia fortsat var Microsofts mand.

Den teori blev underbygget, da Microsoft i slutningen af 2013 købte Nokia for knap 41 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: Her er forklaringen: Derfor vil Microsoft overtage Nokia

Med i købet fulgte Stephen Elop, der blev udnævnt til executive vice president for Devices & Services i Microsoft.

Hans klare opgave var at opbygge Microsofts smartphone-satsning til en relevant spiller på smartphone-markedet, hvor målet var at udfordre Android og iOS.

Den opgave er ikke lykkedes: Microsofts andel af smartphone-markedet er fortsat lille, og Stephen Elop er endda blevet udnævnt til at være en af verdens værste direktører: Ny bog ude: Stephen Elop er en af verdens værste direktører

Under Stephen Elop har selskabet endda tabt markedsandele, og Microsoft har fornylig meddelt, at selskabet planlægger at nedskalere medarbejderstaben i selskabets smartphone-division.

Omorganiseringen koster også russeren Kirill Tatarinov jobbet som øverste chef for Microsoft Business Solutions-division, der blandt andet tæller hele Dynamics-området, som har et af udviklings-centrene i Vedbæk nord for København.

Angiveligt skyldes det, at Business Solutions under hans ledelse efter Satya Nadellas mening har fungeret for meget som en separat enhed i selskabet, som oven i købet har haft sit eget hovedkvarter uden for Microsofts campus i Redmond uden for Seattle.

Scott Guthrie, chef for Cloud and Enterprise, får nu ansvaret for Microsoft Business Solutions og bliver dermed øverste chef for danske Dynamics.

Topchef Satya Nadella skriver i et brev til selskabets ansatte, at fyringerne og omorganiseringen er på linie med hans mål om at gøre Microsoft til en mere agil virksomhed.

Satya Nadella har fornylig stået i spidsen for Microsofts største fyringsrunde nogensinde.

Det kan du læse mere om her: Nu kommer forklaringen: Derfor har Microsoft fyret 18.000 mand

Satya Nadella har en gang tidligere kørt grønthøsteren gennem Microsofts øverste ledelseslag. Det skete for godt et år siden, hvor blandt andre Skype-chef Tony Bates samt marketingchef Tami Reller røg ud.

Det kan du læse mere om her: Ny Microsoft-boss rydder op: Kendte topchefer sættes på porten

Microsofts hardware-division, som Stephen Elop har stået i spidsen for, vil med omorganiseringen blive indlemmet i en helt ny division, som executive vice president Terry Myerson bliver sat i spidsen.

Dermed øger Terry Myerson sin indflydelse i Microsoft, hvor han nu står i spidsen for Windows, smartphones, Xbox og Surface.

Læs også:

Her er planen med Microsoft & Salesforce - derfor går de sammen

Microsoft-boss: Sådan rykker vi CRM og ERP i skyen

Elop lagt på is: To favoritter tilbage til topstillingen i Microsoft

Tak for hjælpen - Elop scorer 140 millioner i fratrædelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.