Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Oracle blæser ind i cloud'en med fuld kraft med kæmpe-lancering

Oracle i luften med kæmpe cloud-satsning: Pludselig er Oracle blandt de mest omfangsrige cloud-leverandører overhovedet. Kan det få nedtur til at vende for selskabet?

Det er knap et år siden, at Oracles Larry Ellison erklærede, at Oracles store mål var at tæve alt og alle på cloud-området.

Beskeden bakker Oracle nu om med sin hidtil største lancering af cloud-løsninger, som ifølge selskabet er så bred, at virksomhederne kan lægge hele deres it-drift op i skyen.

"Vi kan nu erklære vores cloud-løsninger for komplette. Du kan nu flytte alle dine applikationer ud ad datacenteret og over i Oracles cloud," lød det fra Larry Ellison, da selskabet mandag løftede sløret for den nye satsning.

Samlet lancerer Oracle 24 nye tjenester under den samlede betegnelse, Oracle Cloud Platform.

Selskabet bedyrer, at det er det eneste, der nu kan levere en komplet pakke af cloud-baserede tjenester inden for både enterprise, platform og infrastruktur.

De øvrige store cloud-spillere arbejder ifølge Larry Ellison efter at specialisere sig inden for en eller ganske få produktkategorier: Salesforce.com har software-løsninger og Amazon har infrastruktur-løsninger, mente han.

Ifølge ham vil Oracle blive ved med at udvikle nye cloud-løsninger og udbygge den nuværende portefølje. Men hele fundamentet og alle de løsninger, som virksomheder har brug for at gøre 100 procent i skyen, er nu tilgængelige, lød det fra ham.

Det er ellers ikke så mange år siden, at Larry Ellison kun havde nedladende ord til overs for hele det dengang spirende cloud-begreb, som han mente var hypet.

Larry Ellison var engang noget skeptisk over for cloud-teknologierne, hvor han først mente, at det var 'latterligt,' og senere, at det var for svært at tjene penge.

Men i de senere år har piben i den grad fået en anden lyd, og Oracle har blandt andet hyret flere cloud-topfolk fra både SAP, Google og SnapChat til udviklings-arbejdet.

Det er da også afgørende for de store it-virksomheder at komme med på cloud-bølgen og her få sig tilkæmpet en solid position i en tid, hvor hele markedet og brugen af it er ved at forandre sig.

Ellison gentog mandag således sin tidligere pointe om, at SAP og IBM ikke længere er Oracles hoved-konkurrenter. For SAP og IBM er ifølge Ellison 'dårligt nok tilstede i cloud'en.'

I stedet betegner han Salesforce og WorkDay som Oracles for tiden største og farligste konkurrenter.

Omstillingen til cloud er imidlertid ikke smertefri. Oracle seneste kvartals-regnskab har vist et markant dyk i indtjeningen på hele 24 procent.

Det kan du læse mere om her: Oracles indtjening styrtdykker - her er grunden.

Oracle bedyrer, at selskabet for tiden har 70 millioner cloud-brugere, som dagligt foretager mere end 33 milliarder transaktioner i cloud-løsninger.

Oracles cloud-miljø bliver drevet fra 19 datacentre fordelt over hele verden, som tilsammen for tiden lagrer mere end 700 petabyte data.

Læs også:

Java rykker ind på Azure: Derfor er tæt parløb mellem Oracle og Microsoft så smart.

Larry Ellisons store mål: Skal banke alt og alle på cloud-markedet.

Oracle-kunder har nul tillid til Oracle: Klager til Ellison over Oracles 'fjendtlige kunderelationer'

Rygte: Salesforce.com sat til salg: Er IBM eller Microsoft ved at købe selskabet?
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Experience Strategist and Transformation Advisor

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Automation Lead
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere