Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Oracle blæser ind i cloud'en med fuld kraft med kæmpe-lancering

Oracle i luften med kæmpe cloud-satsning: Pludselig er Oracle blandt de mest omfangsrige cloud-leverandører overhovedet. Kan det få nedtur til at vende for selskabet?

Det er knap et år siden, at Oracles Larry Ellison erklærede, at Oracles store mål var at tæve alt og alle på cloud-området.

Beskeden bakker Oracle nu om med sin hidtil største lancering af cloud-løsninger, som ifølge selskabet er så bred, at virksomhederne kan lægge hele deres it-drift op i skyen.

"Vi kan nu erklære vores cloud-løsninger for komplette. Du kan nu flytte alle dine applikationer ud ad datacenteret og over i Oracles cloud," lød det fra Larry Ellison, da selskabet mandag løftede sløret for den nye satsning.

Samlet lancerer Oracle 24 nye tjenester under den samlede betegnelse, Oracle Cloud Platform.

Selskabet bedyrer, at det er det eneste, der nu kan levere en komplet pakke af cloud-baserede tjenester inden for både enterprise, platform og infrastruktur.

De øvrige store cloud-spillere arbejder ifølge Larry Ellison efter at specialisere sig inden for en eller ganske få produktkategorier: Salesforce.com har software-løsninger og Amazon har infrastruktur-løsninger, mente han.

Ifølge ham vil Oracle blive ved med at udvikle nye cloud-løsninger og udbygge den nuværende portefølje. Men hele fundamentet og alle de løsninger, som virksomheder har brug for at gøre 100 procent i skyen, er nu tilgængelige, lød det fra ham.

Det er ellers ikke så mange år siden, at Larry Ellison kun havde nedladende ord til overs for hele det dengang spirende cloud-begreb, som han mente var hypet.

Larry Ellison var engang noget skeptisk over for cloud-teknologierne, hvor han først mente, at det var 'latterligt,' og senere, at det var for svært at tjene penge.

Men i de senere år har piben i den grad fået en anden lyd, og Oracle har blandt andet hyret flere cloud-topfolk fra både SAP, Google og SnapChat til udviklings-arbejdet.

Det er da også afgørende for de store it-virksomheder at komme med på cloud-bølgen og her få sig tilkæmpet en solid position i en tid, hvor hele markedet og brugen af it er ved at forandre sig.

Ellison gentog mandag således sin tidligere pointe om, at SAP og IBM ikke længere er Oracles hoved-konkurrenter. For SAP og IBM er ifølge Ellison 'dårligt nok tilstede i cloud'en.'

I stedet betegner han Salesforce og WorkDay som Oracles for tiden største og farligste konkurrenter.

Omstillingen til cloud er imidlertid ikke smertefri. Oracle seneste kvartals-regnskab har vist et markant dyk i indtjeningen på hele 24 procent.

Det kan du læse mere om her: Oracles indtjening styrtdykker - her er grunden.

Oracle bedyrer, at selskabet for tiden har 70 millioner cloud-brugere, som dagligt foretager mere end 33 milliarder transaktioner i cloud-løsninger.

Oracles cloud-miljø bliver drevet fra 19 datacentre fordelt over hele verden, som tilsammen for tiden lagrer mere end 700 petabyte data.

Læs også:

Java rykker ind på Azure: Derfor er tæt parløb mellem Oracle og Microsoft så smart.

Larry Ellisons store mål: Skal banke alt og alle på cloud-markedet.

Oracle-kunder har nul tillid til Oracle: Klager til Ellison over Oracles 'fjendtlige kunderelationer'

Rygte: Salesforce.com sat til salg: Er IBM eller Microsoft ved at købe selskabet?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere