Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Oracle blæser ind i cloud'en med fuld kraft med kæmpe-lancering

Oracle i luften med kæmpe cloud-satsning: Pludselig er Oracle blandt de mest omfangsrige cloud-leverandører overhovedet. Kan det få nedtur til at vende for selskabet?

Det er knap et år siden, at Oracles Larry Ellison erklærede, at Oracles store mål var at tæve alt og alle på cloud-området.

Beskeden bakker Oracle nu om med sin hidtil største lancering af cloud-løsninger, som ifølge selskabet er så bred, at virksomhederne kan lægge hele deres it-drift op i skyen.

"Vi kan nu erklære vores cloud-løsninger for komplette. Du kan nu flytte alle dine applikationer ud ad datacenteret og over i Oracles cloud," lød det fra Larry Ellison, da selskabet mandag løftede sløret for den nye satsning.

Samlet lancerer Oracle 24 nye tjenester under den samlede betegnelse, Oracle Cloud Platform.

Selskabet bedyrer, at det er det eneste, der nu kan levere en komplet pakke af cloud-baserede tjenester inden for både enterprise, platform og infrastruktur.

De øvrige store cloud-spillere arbejder ifølge Larry Ellison efter at specialisere sig inden for en eller ganske få produktkategorier: Salesforce.com har software-løsninger og Amazon har infrastruktur-løsninger, mente han.

Ifølge ham vil Oracle blive ved med at udvikle nye cloud-løsninger og udbygge den nuværende portefølje. Men hele fundamentet og alle de løsninger, som virksomheder har brug for at gøre 100 procent i skyen, er nu tilgængelige, lød det fra ham.

Det er ellers ikke så mange år siden, at Larry Ellison kun havde nedladende ord til overs for hele det dengang spirende cloud-begreb, som han mente var hypet.

Larry Ellison var engang noget skeptisk over for cloud-teknologierne, hvor han først mente, at det var 'latterligt,' og senere, at det var for svært at tjene penge.

Men i de senere år har piben i den grad fået en anden lyd, og Oracle har blandt andet hyret flere cloud-topfolk fra både SAP, Google og SnapChat til udviklings-arbejdet.

Det er da også afgørende for de store it-virksomheder at komme med på cloud-bølgen og her få sig tilkæmpet en solid position i en tid, hvor hele markedet og brugen af it er ved at forandre sig.

Ellison gentog mandag således sin tidligere pointe om, at SAP og IBM ikke længere er Oracles hoved-konkurrenter. For SAP og IBM er ifølge Ellison 'dårligt nok tilstede i cloud'en.'

I stedet betegner han Salesforce og WorkDay som Oracles for tiden største og farligste konkurrenter.

Omstillingen til cloud er imidlertid ikke smertefri. Oracle seneste kvartals-regnskab har vist et markant dyk i indtjeningen på hele 24 procent.

Det kan du læse mere om her: Oracles indtjening styrtdykker - her er grunden.

Oracle bedyrer, at selskabet for tiden har 70 millioner cloud-brugere, som dagligt foretager mere end 33 milliarder transaktioner i cloud-løsninger.

Oracles cloud-miljø bliver drevet fra 19 datacentre fordelt over hele verden, som tilsammen for tiden lagrer mere end 700 petabyte data.

Læs også:

Java rykker ind på Azure: Derfor er tæt parløb mellem Oracle og Microsoft så smart.

Larry Ellisons store mål: Skal banke alt og alle på cloud-markedet.

Oracle-kunder har nul tillid til Oracle: Klager til Ellison over Oracles 'fjendtlige kunderelationer'

Rygte: Salesforce.com sat til salg: Er IBM eller Microsoft ved at købe selskabet?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.