Artikel top billede

WikiLeaks: USA har overvåget tre præsidenter i Europa

I Frankrig er der indkaldt til hastemøde efter afsløringer, der tyder på, at amerikanerne har haft efterretningssnablen godt og grundigt nede i det europæiske kontinent for at suge data hjem til staternes harddiske.

I tirsdags publicerede WikiLeaks en række dokumenter, der siger, at U.S. National Security Agency, måske bedre kendt som NSA, har udspioneret tre franske præsidenter i en periode fra fra 2006 til 2012.

Det handler om præsidenterne Jacques Chirac, Nicolas Sarkozy og François Hollande.

Amerikanerne har angiveligt søgt efter politiske, økonomiske og diplomatiske efterretninger.

Det skriver blandt andet New York Times.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er de nysgerrige amerikanere gået efter kommunikation til og fra de franske præsidenter samt en række ministre og Frankrigs ambassadør i USA.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, at NSA har haft næsen lidt for langt fremme på det europæiske kontinent.

I 2013 kunne oplysninger fra Edward Snowdens omfattende arkiv afsløre, at National Security Agency har spioneret i flere EU-lande.

Den mest kendte episode handler om overvågning af den tyske kansler Angela Merkels mobiltelefon, der gav store spændinger mellem de to parter.

Hastemøde i Paris

Efter WikiLeaks-afsløringerne har den franske præsident François Hollande bedt om et møde med forsvarsudvalg for at finde ud af, hvad der er op og ned i sagen samt, hvordan den stolte nation skal forholde sig.

Det skriver DR.

I kølvandet på de dræbte tegnere fra magasinet Charlie Hebdo i januar har Frankrig iøvrigt selv vedtaget en meget kontroversiel lov om overvågning, der ifølge kritikere er for omfattende.

Loven, som netop er blevet vedtaget i det franske overhus, giver mulighed for at myndighederne kan få adgang til digital kommunikation, som telefonsamtaler, mail og sms, uden en dommerkendelse.

Overvågningen kræver 'blot', at vedkommende er formodet terrorist eller har formodet tilknytning til miljøet.

Læs også:
Google afslører: Så mange links vil folk gerne have fjernet fra søgemaskinen

Her er tre bud på topsikrede og gratis mail-tjenester

Edvard Snowden gør klar til at vende hjem til USA - han slipper for dødsstraf, lover USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere