Her er tre bud på topsikrede og gratis mail-tjenester

Her får du tre topsikre mail-tjenester, der er lige til at gå til - uden at du skal have en krone op ad lommen.

I kølvandet på Edward Snowden-afsløringerne har behovet for en krypteret og NSA-sikker mail-tjeneste vist sig.

Ikke alle har lyst til at blive set over skulderen, når der kommunikeres på nettet. Ikke fordi man nødvendigvis har gang i lyssky affærer eller andet ulovligt.

Både privatlivets fred eller hemmeligholdelse af firmaets skriverier er helt legitime begrundelser for mail-kryptering.

Edward Snowden selv anvendte tjenesten Lavabit, den tilbød nemlig stærk kryptering, som i udgangspunktet gjorde det umuligt for myndighederne at læse med.

Det gør den ikke mere, for de amerikanske myndigheder greb ind mod e-mail-tjenesten, der blev lukket ned af ophavsmanden, da FBI krævede krypteringsnøglerne udleveret.

Der er dog flere løsninger, der kan sikre din digitale post mod uvedkommende.

Her er tre bud på en løsning.

Den danske
Man skal faktisk ikke langt væk på verdenskortet for at finde en løsning.

Secure GhostMail er således et dansk forsøg på at sikre din digitale kommunikation.

Der er tale om en online mail-tjeneste og chat-funktion, der er krypteret til ukendelighed.

Det gøres blandt andet med to-faktor-sikkerhed, selvdestruerende beskeder, kryptering og ingen menneskelig indblanding.

Hele hardware-herligheden er placeret 30 meter under jorden i en koldkrigsbunker, der ligger i Sverige bare for at understrege, at der er tænkt over sikkerheden.

Den svenske bunker var i øvrigt også hjem for de første WikiLeaks-servere.

Der er dog den lille ting, at begge parter i kommunikationen skal have en konto hos tjenesten. Af sikkerhedsmæssige årsager har udviklerne nemlig valgt at bygge løsningen i et lukket miljø.

Det er gratis for almindelige brugere, men senere på året kommer en erhvervsløsning, der koster penge.

Du kan læse mere op GhostMail her: Gratis dansk mail-system vil sikre din kommunikation fra en koldkrigsbunker

Åben kildekode fra Tyskland
Et andet bud fra nærområdet er den tyske open source-baserede og krypterede mail-tjeneste, der hedder Tutanota.

Det er latin og betyder sikker besked.

Den byder på mange af de samme funktioner som GhostMail, men den er ikke helt så lukket og giver en mulighed for at maile hemmeligt til personer uden for tjenestens miljø.

Indhold og vedhæftninger bliver automatisk krypteret, og du har en gigabyte at gøre godt med på lagersiden.

Tjenesten udvikles under GPL v3-licens, og den har et udviklermiljø i ryggen til at arbejde for sikker mail. Open source-tingangen betyder også, at du kan benytte tjenesten gratis.

Du kan selvfølgelig tilgå mails via browseren, men der findes ligeledes en mobil-app til Android- og iOS-enheder, så du kan læse på farten.

Også her er en forretningsudgave på vej, der blandt andet tilbyder en plugin-løsning til Outlook.

Du kan læse mere om Tutanota her.

Postkasse i alperne
Et tredje bud er udviklet af en gruppe forskere fra fysiklaboratoriet CERN i Schweiz og fra Massachussetts Institute of Technology (MIT) i USA.

Løsningen er placeret i alpelandet Schweiz, hvilket er uden for EU's beføjelser og myndighed.

ProtonMail er en gratis web-baseret, krypteret mail-tjeneste, der blev skabt i 2013 efter Edward Snowdens erfaringer og afsløringer.

Som de øvrige hemmelige tjenester er ProtonMail indrettet, så folkene bag ikke har adgang til brugernes data på serverne. Der er altså ingen adgang til indholdet ligegyldig hvem, der spørger efter det.

Som det gør sig gældende med GhostMail, kan man også her sende tidsindstillede beskeder, der udsletter sig selv efter afsenderens ønske, og herefter er væk for evighed.

Du kan læse meget mere om ProtonMail her: Nu kommer supersikker, gratis og krypteret mail-tjeneste til dig

Har du selv erfaring med en sikker mail-tjeneste, der fungerer godt, er du meget velkommen til at dele din viden i debatten.

Du kan også få gode råd til kryptering af mail her: Guide: Så nemt kommer du i gang med e-mail-kryptering

Læs også:
Pinlig afsløring: De klogeste it-folk i virksomheden hoppede på katastrofal phishing-mail

Forsvarets Efterretningstjeneste: Sådan holder vi nysgerrige it-magter ude af Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.