Artikel top billede

Snedig Windows 10-mail forsøger at plante ramsomware

Snedige mails fra de it-kriminelle kan overtage din computer i stedet for at installere Windows 10, som du bliver lovet.

Mens du venter på, at Windows 10 kommer ud til din computer, så pas på ikke at blive fristet af tilsyneladende ufarlige mails.

For som altid udnytter it-kriminelle store tendenser i brugernes dagligdag. Denne gang er det så Windows 10-hypen, som bruges som skalkeskjul for hijacking af din computer.

I hvert fald advarer flere it-virksomheder, heriblandt Cisco, om, at der er farlige mails i omløb, som opfordrer dig til at klikke på links og efterfølgende fylder din maskine med ransomware - software som overtager din computer og holder data tilbage, indtil du betaler løsesum.

Beskeden ligner meget de opdateringsmails, som Microsoft tidligere har sendt ud til folk. Som altid skal du tjekke den type mails grundigt, før du følger et link.

I mailen medfølger der en zip-fil, der angiveligt skulle være en Windows 10 installationsfil, men reelt set er det ifølge Cisco en omgang ransomware kaldet CTB-Locker.

Denne ransomware er designet til at kryptere dine filer og kræver en løsesum inden for 96 timer - eller også vil filerne forblive krypterede for evigt.

Som altid skal du ikke klikke den type filer.

Læs vores anmeldelse af Windows 10 her: 

Vi har testet den endelige version af Windows 10: Her er vores dom

Sådan opgraderer du rigtigt:
Skal du opdatere, må du enten væbne dig med tålmodighed eller selv gå i gang med en ISO fra Microsofts hjemmeside - og ikke installationsfiler fra skumle mails.

Ifølge Microsoft kan der gå op til et par uger, før alle har modtaget deres reserverede Windows 10-versioner, og er det for lang tid at vente, så kan du hente en ISO-fil her - men husk KUN at opgradere fra ISO'en og ikke lave en clean install.

Laver du en clean install, så kan du ikke bruge din gratis opgradering, da du reelt set ikke opgraderer, men i stedet installerer Windows 10. 

Læs også: Vil du have en helt frisk Windows 10-installation? Så skal du gøre det på denne måde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere