Artikel top billede

Snedig Windows 10-mail forsøger at plante ramsomware

Snedige mails fra de it-kriminelle kan overtage din computer i stedet for at installere Windows 10, som du bliver lovet.

Mens du venter på, at Windows 10 kommer ud til din computer, så pas på ikke at blive fristet af tilsyneladende ufarlige mails.

For som altid udnytter it-kriminelle store tendenser i brugernes dagligdag. Denne gang er det så Windows 10-hypen, som bruges som skalkeskjul for hijacking af din computer.

I hvert fald advarer flere it-virksomheder, heriblandt Cisco, om, at der er farlige mails i omløb, som opfordrer dig til at klikke på links og efterfølgende fylder din maskine med ransomware - software som overtager din computer og holder data tilbage, indtil du betaler løsesum.

Beskeden ligner meget de opdateringsmails, som Microsoft tidligere har sendt ud til folk. Som altid skal du tjekke den type mails grundigt, før du følger et link.

I mailen medfølger der en zip-fil, der angiveligt skulle være en Windows 10 installationsfil, men reelt set er det ifølge Cisco en omgang ransomware kaldet CTB-Locker.

Denne ransomware er designet til at kryptere dine filer og kræver en løsesum inden for 96 timer - eller også vil filerne forblive krypterede for evigt.

Som altid skal du ikke klikke den type filer.

Læs vores anmeldelse af Windows 10 her: 

Vi har testet den endelige version af Windows 10: Her er vores dom

Sådan opgraderer du rigtigt:
Skal du opdatere, må du enten væbne dig med tålmodighed eller selv gå i gang med en ISO fra Microsofts hjemmeside - og ikke installationsfiler fra skumle mails.

Ifølge Microsoft kan der gå op til et par uger, før alle har modtaget deres reserverede Windows 10-versioner, og er det for lang tid at vente, så kan du hente en ISO-fil her - men husk KUN at opgradere fra ISO'en og ikke lave en clean install.

Laver du en clean install, så kan du ikke bruge din gratis opgradering, da du reelt set ikke opgraderer, men i stedet installerer Windows 10. 

Læs også: Vil du have en helt frisk Windows 10-installation? Så skal du gøre det på denne måde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere