Ny version af LibreOffice: Pænere, hurtigere og stadig gratis

Et af de mere populære alternativer til Microsofts Office-pakke kommer nu i en ny og forbedret version - og LibreOffice er stadig gratis.

Hvis du ikke har lyst til at betale for Microsoft Office-pakken, så findes der en række udmærkede alternativer. Et af dem er LibreOffice, som nu er kommet i en ny version: LibreOffice 5.0

LibreOffice byder på Windows 10-kombabilitet og en række nye funktioner samt et forbedret design, der stadig ligner et Office-program fra 2003.

Det er da også nogle, som savner Microsoft Words gamle design, men nok mest lokkende ved LibreOffice er prisen: Det er nemlig stadig gratis.

5.0-versionen er den tiende version af LibreOffice og er bygget oven på 4.X-versionen, som ifølge udviklerne bag LibreOffice, The Document Foundation, bliver brugt på over 80 millioner computere verden over.

Hurtigere og mere stabilt
5.0 fungerer ifølge udviklerne hurtigere og mere stabilt end tidligere versioner, imens det stadig minder om det gamle. De mange forbedringer ligger under overfladen.

Her finder du blandt andet en forbedret håndtering af Microsofts Open Office XML-format, hvilket er en stor opdatering, da du næsten altid vil skulle åbne dokumenter fra et Microsoft Office-program på et eller andet tidspunkt.

Også Calc, LibreOffice's Excel-konkurrent, har fået et par opdateringer og giver generelt en forbedret regneark-oplevelse.

Flere andre medier foreslår dog stadig at bruge Excel, hvis du for alvor skal arbejde med regneark.

Du kan læse mere om de mange opdateringer i LibreOffice her. 

LibreOffice 5.0 kan hentes gratis til OS X, Windows og Linux. 

Læs også: 

LibreOffice får en ordentlig omgang makeup: Nu kan du teste en spritny udgave

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Tør du vente på et databrud? Kom i gang med at sikre dig nu!
Agilitet er nødvendigt, når der skal godkendes brugere og det er der en simpel grund til. Adgangsscenarierne er for forskellige til at stole på en enkelt måde at autentificere på. Din autentificeringsproces er nødt til at udvikle sig med flere adgangsscenarier. Det og meget mere kigger vi på i dette whitepaper, så du er i stand til at vælge den mest agile løsning for dig og din virksomhed.