Topnyhed:Nana Bule forlader Microsoft: Her er den nye direktør for Microsoft Danmark

Artikel top billede

Ny version af LibreOffice: Pænere, hurtigere og stadig gratis

Et af de mere populære alternativer til Microsofts Office-pakke kommer nu i en ny og forbedret version - og LibreOffice er stadig gratis.

Hvis du ikke har lyst til at betale for Microsoft Office-pakken, så findes der en række udmærkede alternativer. Et af dem er LibreOffice, som nu er kommet i en ny version: LibreOffice 5.0

LibreOffice byder på Windows 10-kombabilitet og en række nye funktioner samt et forbedret design, der stadig ligner et Office-program fra 2003.

Det er da også nogle, som savner Microsoft Words gamle design, men nok mest lokkende ved LibreOffice er prisen: Det er nemlig stadig gratis.

5.0-versionen er den tiende version af LibreOffice og er bygget oven på 4.X-versionen, som ifølge udviklerne bag LibreOffice, The Document Foundation, bliver brugt på over 80 millioner computere verden over.

Hurtigere og mere stabilt

5.0 fungerer ifølge udviklerne hurtigere og mere stabilt end tidligere versioner, imens det stadig minder om det gamle. De mange forbedringer ligger under overfladen.

Her finder du blandt andet en forbedret håndtering af Microsofts Open Office XML-format, hvilket er en stor opdatering, da du næsten altid vil skulle åbne dokumenter fra et Microsoft Office-program på et eller andet tidspunkt.

Også Calc, LibreOffice's Excel-konkurrent, har fået et par opdateringer og giver generelt en forbedret regneark-oplevelse.

Flere andre medier foreslår dog stadig at bruge Excel, hvis du for alvor skal arbejde med regneark.

Du kan læse mere om de mange opdateringer i LibreOffice her. 

LibreOffice 5.0 kan hentes gratis til OS X, Windows og Linux. 

Læs også: 

LibreOffice får en ordentlig omgang makeup: Nu kan du teste en spritny udgave
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere