Ny version af LibreOffice: Pænere, hurtigere og stadig gratis

Et af de mere populære alternativer til Microsofts Office-pakke kommer nu i en ny og forbedret version - og LibreOffice er stadig gratis.

Hvis du ikke har lyst til at betale for Microsoft Office-pakken, så findes der en række udmærkede alternativer. Et af dem er LibreOffice, som nu er kommet i en ny version: LibreOffice 5.0

LibreOffice byder på Windows 10-kombabilitet og en række nye funktioner samt et forbedret design, der stadig ligner et Office-program fra 2003.

Det er da også nogle, som savner Microsoft Words gamle design, men nok mest lokkende ved LibreOffice er prisen: Det er nemlig stadig gratis.

5.0-versionen er den tiende version af LibreOffice og er bygget oven på 4.X-versionen, som ifølge udviklerne bag LibreOffice, The Document Foundation, bliver brugt på over 80 millioner computere verden over.

Hurtigere og mere stabilt
5.0 fungerer ifølge udviklerne hurtigere og mere stabilt end tidligere versioner, imens det stadig minder om det gamle. De mange forbedringer ligger under overfladen.

Her finder du blandt andet en forbedret håndtering af Microsofts Open Office XML-format, hvilket er en stor opdatering, da du næsten altid vil skulle åbne dokumenter fra et Microsoft Office-program på et eller andet tidspunkt.

Også Calc, LibreOffice's Excel-konkurrent, har fået et par opdateringer og giver generelt en forbedret regneark-oplevelse.

Flere andre medier foreslår dog stadig at bruge Excel, hvis du for alvor skal arbejde med regneark.

Du kan læse mere om de mange opdateringer i LibreOffice her. 

LibreOffice 5.0 kan hentes gratis til OS X, Windows og Linux. 

Læs også: 

LibreOffice får en ordentlig omgang makeup: Nu kan du teste en spritny udgave

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nordea flytter 267 it-stillinger til Indien: 125 danske it-ansatte mister jobbet
Nordea og Finansforbundet har nu indgået en endelig aftale om, hvor mange it-ansatte der bliver nedlagt i Danmark. Det samlede antal er dermed reduceret med 100 i forhold til det oprindelige oplæg.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.