Artikel top billede

Ny version af LibreOffice: Pænere, hurtigere og stadig gratis

Et af de mere populære alternativer til Microsofts Office-pakke kommer nu i en ny og forbedret version - og LibreOffice er stadig gratis.

Hvis du ikke har lyst til at betale for Microsoft Office-pakken, så findes der en række udmærkede alternativer. Et af dem er LibreOffice, som nu er kommet i en ny version: LibreOffice 5.0

LibreOffice byder på Windows 10-kombabilitet og en række nye funktioner samt et forbedret design, der stadig ligner et Office-program fra 2003.

Det er da også nogle, som savner Microsoft Words gamle design, men nok mest lokkende ved LibreOffice er prisen: Det er nemlig stadig gratis.

5.0-versionen er den tiende version af LibreOffice og er bygget oven på 4.X-versionen, som ifølge udviklerne bag LibreOffice, The Document Foundation, bliver brugt på over 80 millioner computere verden over.

Hurtigere og mere stabilt

5.0 fungerer ifølge udviklerne hurtigere og mere stabilt end tidligere versioner, imens det stadig minder om det gamle. De mange forbedringer ligger under overfladen.

Her finder du blandt andet en forbedret håndtering af Microsofts Open Office XML-format, hvilket er en stor opdatering, da du næsten altid vil skulle åbne dokumenter fra et Microsoft Office-program på et eller andet tidspunkt.

Også Calc, LibreOffice's Excel-konkurrent, har fået et par opdateringer og giver generelt en forbedret regneark-oplevelse.

Flere andre medier foreslår dog stadig at bruge Excel, hvis du for alvor skal arbejde med regneark.

Du kan læse mere om de mange opdateringer i LibreOffice her. 

LibreOffice 5.0 kan hentes gratis til OS X, Windows og Linux. 

Læs også: 

LibreOffice får en ordentlig omgang makeup: Nu kan du teste en spritny udgave
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere