Artikel top billede

Ny version af LibreOffice: Pænere, hurtigere og stadig gratis

Et af de mere populære alternativer til Microsofts Office-pakke kommer nu i en ny og forbedret version - og LibreOffice er stadig gratis.

Hvis du ikke har lyst til at betale for Microsoft Office-pakken, så findes der en række udmærkede alternativer. Et af dem er LibreOffice, som nu er kommet i en ny version: LibreOffice 5.0

LibreOffice byder på Windows 10-kombabilitet og en række nye funktioner samt et forbedret design, der stadig ligner et Office-program fra 2003.

Det er da også nogle, som savner Microsoft Words gamle design, men nok mest lokkende ved LibreOffice er prisen: Det er nemlig stadig gratis.

5.0-versionen er den tiende version af LibreOffice og er bygget oven på 4.X-versionen, som ifølge udviklerne bag LibreOffice, The Document Foundation, bliver brugt på over 80 millioner computere verden over.

Hurtigere og mere stabilt

5.0 fungerer ifølge udviklerne hurtigere og mere stabilt end tidligere versioner, imens det stadig minder om det gamle. De mange forbedringer ligger under overfladen.

Her finder du blandt andet en forbedret håndtering af Microsofts Open Office XML-format, hvilket er en stor opdatering, da du næsten altid vil skulle åbne dokumenter fra et Microsoft Office-program på et eller andet tidspunkt.

Også Calc, LibreOffice's Excel-konkurrent, har fået et par opdateringer og giver generelt en forbedret regneark-oplevelse.

Flere andre medier foreslår dog stadig at bruge Excel, hvis du for alvor skal arbejde med regneark.

Du kan læse mere om de mange opdateringer i LibreOffice her. 

LibreOffice 5.0 kan hentes gratis til OS X, Windows og Linux. 

Læs også: 

LibreOffice får en ordentlig omgang makeup: Nu kan du teste en spritny udgave
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere