Artikel top billede

Aktie-hackerbande scorede 675 millioner kroner på nyhedsovervågning

Hacking af tre nyhedsbureauers upublicerede pressemeddelelser var den direkte vej for en hackerbande til at tiltuske sig nyheder før offentliggørelse. Banden fik således en fordel på børsen, inden den blev knaldet.

Tre nyhedsbureauer er blevet aflyttet i stor stil af en hackerbande, der således har fået adgang til fortrolige pressemeddelelser om aktienyheder, der endnu ikke har været offentliggjorte på markedet.

Dermed kunne bagmændene udnytte endnu upublicerede nyheder om virksomheder, deres produkter og markedet generelt, som ingen andre har haft viden om, når de investerede på Nasdaq og New Yorks børs.

Det skriver Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Stjal 150.000 pressemeddelelser

Nu er banden blevet knaldet.

Ni personer fra blandt andet Ukraine og USA står til lange fængselsstraffe på op mod 20 år, og yderligere 21 personer er i søgelyset i den opsigtsvækkende overvågningssag.

Anklagen går på alt fra svindel over ulovlig aflytning og til pengevask.

Banden har stjålet omkring 150.000 fortrolige pressemeddelelser fra servere hos nyhedsbureauerne MarketWired, PR Newswire Association og Business Wire.

Mere end 800 af pressemeddelelserne er ifølge det amerikanske justitsministerium blevet brugt i aktiehandler, der har indbragt banden minimim 200 millioner kroner.

Den amerikanske Sikkerheds- og Handelskommission (SEC) mener dog ifølge BBC, at beløbet snarere er 100 millioner dollar svarende til 675 millioner kroner.

HP fik stjålet sine nyheder

New Jersey-distriktets advokat Paul Fishman beskriver ifølge IDG News banden på følgende måde:

"Velorganiseret bande, der angiveligt berøvede nyhedsbureauerne og deres kunder, hvorefter banden snød markederne og den investerende offentlighed ved at deltage i en hidtil uset form for hacking og handel," forklarer han.

Pressemeddelelser fra virksomheder som HP, Caterpillar, Home Depot og Verisign var blandt de mange stjålne informationer, der blev brugt til handlerne, inden disse pressemeddelelser blev offentliggjorte.

Læs også: 
NSA anklager Kina: I har hacket vores virksomheder 600 gange

Dansker anholdt i international hacker-sag - mistænkes for vigtig rolle i stort hackernetværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Morten Boel Sigurdsson forlader livsværket Omada efter 21 år - nu begynder nyt kapitel: "Det er nærmest berusende spændende"
Interview: Efter 21 år har Morten Boel Sigurdsson endegyldigt forladt Omada, som han selv var med til at stifte i 1999. Teltpælene i det amerikanske er rykket op, og han og familien er tilbage i Danmark. "Der er én årsag til, at jeg stopper nu," fortæller han.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.