Aktie-hackerbande scorede 675 millioner kroner på nyhedsovervågning

Hacking af tre nyhedsbureauers upublicerede pressemeddelelser var den direkte vej for en hackerbande til at tiltuske sig nyheder før offentliggørelse. Banden fik således en fordel på børsen, inden den blev knaldet.

Tre nyhedsbureauer er blevet aflyttet i stor stil af en hackerbande, der således har fået adgang til fortrolige pressemeddelelser om aktienyheder, der endnu ikke har været offentliggjorte på markedet.

Dermed kunne bagmændene udnytte endnu upublicerede nyheder om virksomheder, deres produkter og markedet generelt, som ingen andre har haft viden om, når de investerede på Nasdaq og New Yorks børs.

Det skriver Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Stjal 150.000 pressemeddelelser
Nu er banden blevet knaldet.

Ni personer fra blandt andet Ukraine og USA står til lange fængselsstraffe på op mod 20 år, og yderligere 21 personer er i søgelyset i den opsigtsvækkende overvågningssag.

Anklagen går på alt fra svindel over ulovlig aflytning og til pengevask.

Banden har stjålet omkring 150.000 fortrolige pressemeddelelser fra servere hos nyhedsbureauerne MarketWired, PR Newswire Association og Business Wire.

Mere end 800 af pressemeddelelserne er ifølge det amerikanske justitsministerium blevet brugt i aktiehandler, der har indbragt banden minimim 200 millioner kroner.

Den amerikanske Sikkerheds- og Handelskommission (SEC) mener dog ifølge BBC, at beløbet snarere er 100 millioner dollar svarende til 675 millioner kroner.

HP fik stjålet sine nyheder
New Jersey-distriktets advokat Paul Fishman beskriver ifølge IDG News banden på følgende måde:

"Velorganiseret bande, der angiveligt berøvede nyhedsbureauerne og deres kunder, hvorefter banden snød markederne og den investerende offentlighed ved at deltage i en hidtil uset form for hacking og handel," forklarer han.

Pressemeddelelser fra virksomheder som HP, Caterpillar, Home Depot og Verisign var blandt de mange stjålne informationer, der blev brugt til handlerne, inden disse pressemeddelelser blev offentliggjorte.

Læs også: 
NSA anklager Kina: I har hacket vores virksomheder 600 gange

Dansker anholdt i international hacker-sag - mistænkes for vigtig rolle i stort hackernetværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Her er Visma Enterprise-topchefens største udfordring under corona: "Når jeg går planken ud, så gør min organisation det også"
Interview: Coronakrisen har kastet nyt lys over lederrollen, og nye unikke muligheder har vist sig. Det har skabt bedre ledere, men også skilt bukkene fra fårene. Sådan lyder det fra Monika Juul Henriksen, topchef i Visma Enterprise. Se hendes største ledelesesmæssige udfordringer under krisen.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.