Artikel top billede

Aktie-hackerbande scorede 675 millioner kroner på nyhedsovervågning

Hacking af tre nyhedsbureauers upublicerede pressemeddelelser var den direkte vej for en hackerbande til at tiltuske sig nyheder før offentliggørelse. Banden fik således en fordel på børsen, inden den blev knaldet.

Tre nyhedsbureauer er blevet aflyttet i stor stil af en hackerbande, der således har fået adgang til fortrolige pressemeddelelser om aktienyheder, der endnu ikke har været offentliggjorte på markedet.

Dermed kunne bagmændene udnytte endnu upublicerede nyheder om virksomheder, deres produkter og markedet generelt, som ingen andre har haft viden om, når de investerede på Nasdaq og New Yorks børs.

Det skriver Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Stjal 150.000 pressemeddelelser

Nu er banden blevet knaldet.

Ni personer fra blandt andet Ukraine og USA står til lange fængselsstraffe på op mod 20 år, og yderligere 21 personer er i søgelyset i den opsigtsvækkende overvågningssag.

Anklagen går på alt fra svindel over ulovlig aflytning og til pengevask.

Banden har stjålet omkring 150.000 fortrolige pressemeddelelser fra servere hos nyhedsbureauerne MarketWired, PR Newswire Association og Business Wire.

Mere end 800 af pressemeddelelserne er ifølge det amerikanske justitsministerium blevet brugt i aktiehandler, der har indbragt banden minimim 200 millioner kroner.

Den amerikanske Sikkerheds- og Handelskommission (SEC) mener dog ifølge BBC, at beløbet snarere er 100 millioner dollar svarende til 675 millioner kroner.

HP fik stjålet sine nyheder

New Jersey-distriktets advokat Paul Fishman beskriver ifølge IDG News banden på følgende måde:

"Velorganiseret bande, der angiveligt berøvede nyhedsbureauerne og deres kunder, hvorefter banden snød markederne og den investerende offentlighed ved at deltage i en hidtil uset form for hacking og handel," forklarer han.

Pressemeddelelser fra virksomheder som HP, Caterpillar, Home Depot og Verisign var blandt de mange stjålne informationer, der blev brugt til handlerne, inden disse pressemeddelelser blev offentliggjorte.

Læs også: 
NSA anklager Kina: I har hacket vores virksomheder 600 gange

Dansker anholdt i international hacker-sag - mistænkes for vigtig rolle i stort hackernetværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere